Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I K / 15.7.2019. 13:18:15

Poštovani, Istruno je pod(brodski) u drvenoj kući postavljenu na betonsku deku. Nakon uklanjanja poda ipod je pronađena popucala lepenka, ostali su mjestimično djelovi koji su zaljepljeni na resitol. Beton je čvrst ali na dodir vlažan, vjerovatno od tla, deka je u visini tla, postoji li kakva hidro izolacija koja može ići preko ostataka lepenke i resitola? Poslje bi stavljao estrih i pločice.

ODGOVOR

Potrebno je ukloniti sve ostatke ljepenke i bitumena. Ukoliko mjestimično, ali samo mjestimično, ostane nešto ljepenke i bitumena, hidroizolaciju možete izvesti hidroizolacijskom masom HIDROPROTEKT MONOELASTIK prema tehničkoj uputi.

M M / 15.7.2019. 08:05:29

Poštovanje da li se preporuča preko kulira navući drugi kulir drugu boju, ako se radi koji je princip, jeli treba neka impregnacija prije nanošenja drugog sloja hvala poz.

ODGOVOR

Preko starog Teraplasta moguće je navući novi sloj ukoliko će to izvoditi dobar majstor. Podlogu je potrebno temeljito otprašiti, impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM, te navući novi sloj TERAPLASTA.

V I / 9.7.2019. 15:36:50

Postovani, Vec par puta uz Vasu pomoc rijesio sam dvojbe kako rijesiti problem. Ovaj put trebao bih rijesiti pod u garaze. Samoborkin Teraneks unilevel mislim da bi bio pogodan. Treba mi Vase misljenje. Imam garazu 9.3 x 3 m = 27.9 m2 debljina podloge oko 1,5 - 2 cm tz. trebam oko 900 kg. Je li potrebno raditi prekide na odredjenoj duzini zbog pucanja ili moze se raditi u komadu. Gdje mogu nabaviti Teraneks na podrucju Zadra. Unaprijed Vam hvala. Vlado

ODGOVOR

Obzirom na izduženi oblik prostorije preporučamo izvedbu dilatacije. Uz zidove obvezno postaviti rubne trake sukladno tehničkoj uputi. Teraneks možete nabaviti preko naših partnera trgovina građevinskog materijala kao Maraš, Velekem, Lignum i dr.

M Š / 9.7.2019. 10:29:52

Pozz,imam jedan problem,imam tri prostorije iznad kojih je otvorena terasa pokrita ljepenkom i glazurom i problem po zimi kad dod grijanja dolazi mi do kondenzacije,male kapljice vode kaplju sa plafona pa me zanima da sad ne trgam glazuru ako bi značilo da ispod zalijepim stirodur na plafon i zagletam? Hvala

ODGOVOR

Ukoliko niste u mogućnosti izvesti sanaciju, odnosno izvedbu topinske izolacije ravnog krova svakako preporučamo toplinsku izolaciju stropa. Za završnu obradu dodatno preporučamo antikondenzacijski premaz/boju TERMOPOL.

Ž K / 8.7.2019. 8:42:19

Poštovani, Trebao bih Vaš cijenjeni savjet. Radimo fresku, sliku na zidu crkve unutra. Na zidu je polifix mineral glet, zatim akrilna emulzija i na kraju dulux bijela boja. Treba nam podloga za fresku, pa vas molim za savjet što učiniti? Koju vrstu podloge najbolje staviti? Boja koju planiramo koristiti je Louvre akrilna boja za freske. Najljubaznije zahvaljujem,

ODGOVOR

Priprema podloge za izvedbu zidnih oslika ne ovisi samo o vrsti i stanju površinskih slojeva nego i podložnih žbuka. Molim dostavite svoj kontakt kako bismo vam mogli konkretnije odgovoriti.

K B / 8.7.2019. 8:39:40

Poštovani, uredila bih balkon/lođa na moru (4m X 1,5) na način da bih na fasadu (samo žbuka farbana prije 20-tak godina) stavila grafitni stiropor najviše tri cm debljine, da ne gubim na prostoru a potom nakon mrežice i podletala te pofarbala površinu. Zanima me da li je prije lijepljenja stiropora potrebno stavljati neki od vaših premaza za impregnaciju ili bi to bilo dobro staviti na kraju? Hvala

ODGOVOR

Podlogu je prije lijepljenja topl.izolacijskih ploča potrebno temljito otprašiti, po mogućnosti oprati vodom pod tlakom, te nakon sušenja impregnirati KONTAKT GRUNDOM.

D D / 3.7.2019. 20:36:32

Poštovani, zanima me koju dekorativni žbuku staviti na stupove od ograde, (navučeno fleksibilnom ljepilo, postavljene klupčice) Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Na stupove od ograde prethodno odgovarajući obrađene, preporučamo nanijeti visokovodoodbojne završno dekortaivne žbuke tipa TERAPLAST ili TERAKRIL. Trajnost takove obrade ovisi o kvaliteti i upojnosti samog betona, odnosno njegovoj izloženosti kapilarnoj vlazi iz terena.

D / 3.7.2019. 11:05:52

Poštovani, Radimo adaptaciju vikendice u Gorskom Kotaru gdje u podrumu imamo problema sa vlagom i kondenzacijom.Podrum ima jedan manji prozor a na kraju podruma se stvara velika količina vlage i kondenzacije.Budući da nije rađena drenaža niti unutarnja niti vanjska molim Vas za mišljenje dali će sama hidroizolacija biti dovoljna za unutarnje zidove a hidroizolacija , flexiljepilo i pločice biti dovoljne za pod ( da ih nebi podigle). Na žalost nemamo mogučnost rađenja drenaže pa molimo pomoč. Hvala!

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije vidljivo da li je problem uzrokovan isključivo kondenzacijskom vlagom ili i kapilarnom vlagom iz podloge. U svakom slučaju poželjno je, uz izvedbu hidroizolacije izvesti i toplinsku izolaciju kako bi se spriječila pojava kondenzata na hladnim stijenkama zida.

M L / 3.7.2019. 9:51:28

Poštovani, zidovi ožbukane prostorije su lagano popucali poput paučine. Nakon gletanja i nanošenja boje pukotine su i dalje vidljive. Da li imate unutarnju boju kojom bi se te pukotine sakrile? Zahvaljujem na odgovoru. Lp Mladen

ODGOVOR

Ukoliko je pojava paučinastih pukotina uvjetovana samim očvršćivanjem žbuke, preporučamo dodatno gletanje TERANILOM uz armiranje staklenom mrežicom IN 70.

S A / 3.7.2019. 8:49:48

Postovanje, nivelirao bih pod Vasom masom TERANEKS. Zanima me koliko se ima vremena za nanosenje mase nakon pripreme prema uputi dok se ne pocne stvrdnjavati ? Dodatno moze li se masa za impregnaciju nanijeti dan prije mase za izravnavanje, ili treba odmah nanositi nakon susenja impregnacije prema uputi ? Hvala

ODGOVOR

Vrijeme upotrebe zamiješanog TERANEKSA je cca 30 min u optimalnim vremenskim uvjetima (temp 20 C, vlažnost 60 %). Kod viših temperatura primjene vrijeme upotrebe u pravilu je kraće. Imregnaciju podloge vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM potrebno je izvesti 4-6 sati prije nanošenja TERANEKSA, sukladno tehničkoj uputi.