Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

b p / 14.2.2017. 22:19:09

Poštovani, Želio bi pofarbati vanjske ozbukane zidove gospodarske zgrade cca 250m2.. Molim Vas što mi preporučate (tehnologija) a boja bi morala biti otporna na UV zračenje. Koji je vijek trajanja nijansa boja. Zahvaljujem, bperković

ODGOVOR

Preporučamo akrilatnu fasadnu boju TERATON V. Za toniranje fasadnih boja koriste se isključivo svjetlo stabilni pigmenti. Trajnost boje ovisi o više faktora – vrsti pigmenta, orijentaciji površine i dr.

K P / 14.2.2017. 21:29:19

Postovani! Da li tekucina Teracid za gljivice skida boju sa zida ,jer mi nije zid u bijeloj boji. Da li je dovoljno samo koristit tu tekicinu ili poslije nje treba jos sta koristit ? Lp

ODGOVOR

Poštovani, TERACID je biocidno sredstvo za sanaciju površina zareženih mikroorganizmima. Njegova namjena je uništavanje spora prisutnih u podlozi s ciljem spriječavanja ponovnog razvoj istih. Teracid ne uklanja vildjiva obojenja, te je nakon njegove primjene potrebno površine prebojati odgovarajućom bojom. Za unutarnje površine preporučamo TERAPOL s dodatkom KOLORPROTEKTA.

i / 14.2.2017. 13:56:07

Poštovani, majstori su mi popucali dimnjak pokrpali mrežicom i samotermom F, dali sada može tako ostati ili ga je potrebno obojati?Hvala

ODGOVOR

Preporučamo na površine obrađenim Samotermom F izvesti završno dekorativnu žbuku kao npr TERAKRIL Z 1,5 mm, uz prethodnu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM. Samoterm F nije namijenjen za završnu obradu površina.

E V / 13.2.2017. 14:49:01

Dobar dan. Imam problema s tušem. Na drugom katu. Tuš se nalazi iznad naše sobe. I kapi nam dole. Meštri rekli da tuš stoi na gredama i nemoguće ga učvrstiti. Zato silikon popusta i voda ide dole. Pitanje. Mogu ci li učvrstiti tuš?

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije potpuno jasno što je točno uzrok zacurijevanja. Ukoliko je problem u drvenoj međukatnoj konstrukciji, isto nije moguće riješiti „učvršćivanjem“ kade tuša. Molim dostavite broj telefona kako bismo vas mogli kontaktirati.

T / 13.2.2017. 10:15:25

Bog, radovi su u stanu,digli smo parket i plocice,dio gdje je bio parket je relativno ok,cvrst i ravan ali dio di su bile plocice,kao kuhinja hodnik i wc je prilicno neravan,rekao bi 3,4 cm ovako laicki,volio bi poravnat ali problem je sto zelim minimalno podignuti razinu poda zbog ionako niskog plafona,(bombardellijeva zgrada),znaci 4 cm na tom ravnijem dijelu ne dolazi u obzir jer vec sad dodirujem rukom plafon,dali postoji rjesenje i ako da moze broj telefona,hvala

ODGOVOR

ukoliko su utvrđene neravnine 3-4 cm, iste nije moguće izravnati slojem debljine ispod 4 cm. Molim dostavite preciznije informacije ili nazovite naše tehnologe na broj 01/3322 709 ili 01/3322 808.

z h / 8.2.2017. 20:15:44

Poštovani, koliko mi je potrebno kg gotovog morta(u vrećama) za zidanje pregradnih zidova veličine 60m2 ,blok ciglom 50/11.5/19? I koji gotov mort mi preporučujete? hvala

ODGOVOR

Potrebno vam je 2010 kg ( 67 vreća) MORTA ZA ZIDANJE M5.

V D / 6.2.2017. 11:12:05

Javljam se iz Rijeke imam problem sa vlazenjem zida cca 6m2 kuca ima prizemlje i dva kata stan je na prvom katu. Sa vanjske strane ne postoji nikakva mogucnost izolacije vec samo sa unutrasnje strane negativna hidroizolacija. Kuca je stara kamena molim vasu preporuku i savjet koji vas materijal bi mogao rijesiti problem i cijenu istog.Bio bih zahvalan ako imate gradjevinara u Rijeci koji suradjuje sa vama koji bi bio voljan snimiti stanje i ponuditi radove.U privitku su fotografije stanja. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru srdacan pozdrav

ODGOVOR

Prema poslanim slikama potrebno je maknuti žbuku do zida i očistiti sve fuge. Premazati mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDRO PROTEKT u dva sloja četkom do visine cca 50 cm i ožbukati zidove sanacijskom žbukom SANISIL H u potrebnoj debljini. Zbog poslovne politike i suradnje s trgovinama molim obratiti se trgovačkim kućama na području Rijeke kao CONCORD, ARKADA, JADRAN IMPEX, KALINA koje vam mogu preporučiti izvođače radova.

N U / 6.2.2017. 14:20:02

Poštovani, na lođi na zidovima imamo kulirplast. Htjela bih ga maknuti ili barem prebojati. Da li se može maknuti sa zida bez štemanja? Može li se uopće bojati odn. da li bi trebalo staviti nekakav premaz na drži boju i koju vrstu boje bi mogla koristiti? Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Ako želite skinuti akrilatnu žbuku potrebno ju je lagano zagrijati let lampom ili fenom da se akrilna disperzija otopi, zidove postrugati špahtlom i očistiti te zidove po potrebi pregletati i obojati. Ako ne želite skidati akrilatnu žbuku već je samo prebojati, koristite fasadnu boju TERATON V u dva sloja. Impregnacija nije potrebna.

r p / 5.2.2017. 17:09:10

Postovani,zanima me dal na staru postojusu fasadu( cc30 god)mogu lijepit stiropol (toplinsku fasadu) stim da stara fasada dobro drzi za podlogu al sam je prije 5 godina gletova ( vanjskim gletom samoborka)i obojio fasadnom bojom.Znaci zanima me dal mogu ljepit direktno ili moram odstranit glet ili postoji neko drugo rijesenje.Unaprijed hvala na odgovoru

ODGOVOR

Glet i boju potrebno je ostrugati što više , površinu dobro odprašiti i oprati. Suhu površinu impregnitrati KONTAKT GRUNDOM dan ranije i lijepiti toplinski sustav.

C S / 5.2.2017. 0:23:21

Postovani. Brusio sam strojno staru disperzijsku boju sa zida koja se ljustila. Sada na ostatak zdrave boje bi trebao gletat zid sa teranilom ekstra. Koju bi impregnaciju trebao koristiti prije gletanja zida?

ODGOVOR

Ako je kompletna boja skinuta impregnirajte UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM neposredno prije gletanja, a ako ima još uvijek boje na zidovima impregnirajte dan ranije KONTAKT GRUNDOM.