Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M B / 3.3.2016. 10:20:39

Poštovani, Da li su opločnici debljine 6cm pogodni za parking osobnih vozila do 3 tone ili je bolje staviti 8 cm npr Pegaz. Ako ide pegaz dali je bolja manja dimenzija za parking? Ako je pegaz 40*40 vjerovatnost sloma pod opterećenjem je veća? Pozdrav

ODGOVOR

Opločnik visine 6 ili 8 cm je proizvod koji je namijenjen za laka i teška opterećenja, bez obzira dali se radi o manjim ili većim modelima, pa tako preko njih mogu proći i vozila od 3 t.

D M / 2.3.2016. 10:31:37

Poštovani, Trebao bih napraviti izravnanjavnje poda za postavljanje laminata, ali izravnavanje je potrebno u visini oko 25 mm. Lijepo molim Vašu preporuku o materijalima koje je potrebno koristiti te način na koji je primjena najoptimalnija.

ODGOVOR

Ako vam je visina poravnavanja u prostoru ista, 25 mm, ugradite CEMENTNI ESTRIH 20. Ako je visina različita tj. ako je potrebno niveliranje ugradite TERANEKS UNILEVEL. Za visinu poravnavanja od 25 mm, CEMENTNOG ESTRIHA potrebno je 55 kg/m2 . Cijena CE20 je 0,82 kn/kg s pdv-om, TERANEKS UNILEVEL-a potrebno je 32,5 kg/m2 cijena je 5,17 kn/kg s pdv-om. Pakiranje oba proizvoda je 25 kg.

Ž O / 2.3.2016. 1:36:16

Poštovani, molim vas za savjet kako riješiti problem. Na ab temeljnu ploču u podrumu premazao sam Hidroelastikom 2K i na to sam stavio estriht. Kod jakih kiša i visokog vodostaja vode na ploči na nekim mjestima se primječuje vlaga iz koje polako nastaju male lokvice vode. Vanjska izolacija nije izvedena a sada ju je nemoguće izvesti. Zanima me šta mi preporučujete kako da spriječim prodor vode, jer bi podrumski dio namjenio za stanovanje. Lp

ODGOVOR

Hidroizolacija koju ste ugradili nije primarna nego sekundarna i potrebno ju je bilo ugraditi na estrih prije polaganja podnih obloga. Zbog pretpostavke velikog prodora podzemnih voda sada jedino što možete s unutarnje strane napraviti da premažete hidroelastik 2k u dva sloja estriha i na spojevima zida i poda izvesti holker te utisnuti traku za brtvljenje da bi spriječili prodor vode kroz spoj poda i zida te prodor kroz estrih.

N F / 1.3.2016. 10:44:39

Poštovani, zanimalo bi me kako sanirati postojeći beton koji se mrvi, izgleda da je preslaba marka betona rađena te bi sada želio staviti glazuru ili nešto slično preko svega da se to više ne događa. Radi se o vanjskoj gaznoj površini koja se upotrebljava samo za lako korištenje (ljudi)

ODGOVOR

Ako je postojeća podloga trusna i mrvi se novi sloj nije preporučljivo staviti bez provjere i utvrđivanja čvrstoće postojeće podloge. Postojeći sloj ako nema dovoljnu čvrstoću najbolje je maknuti i ponovno izvesti novi sloj. Ugradnjom proizvoda kao REPARATURNI MORT može se desiti da vam se sve odvoji zbog vrlo visokih čvrstoća morta.

M J / 27.2.2016. 07:27:58

Kupio sam u Pevcu Vaš proizvod vreću kamenja od 25 kg SNIJEŽNO BIJELO ZRNO 4-7 mm meni treba za dno akvarija dali to preporučate neznam koji je sastav i dali će se rastapat u vodi?

ODGOVOR

Snježno bijelo zrno namijenjeno je za oblaganje okućnica , grobnih mjesta, izradu pranog kulira i sl. Mineraloško petrografski sastav: kalcij karbonat, tvrdoća (Mohs) 3. Nasipna gustoća 1,33 Mg/m3; gustoća zrna 2,70 Mg/m3. Kalcijev karbonat je teško topiv u čistoj vodi. Ako je voda zasićena otopljenim ugljičnim monoksidom kalcijev karbonat je topiv nije preporučljiv za akvarij.

G P / 26.2.2016. 10:47:47

Poštovani, namjeravam gletati unutarnje zidove koji su već obojani.Dvoumim se između Teranila Max i Teranila Max-Light.Molim vašu preporuku sa time da mi je dosta važno da se lagano brusi.

ODGOVOR

Gletajte gotovom disperzivnom masom TERANIL MAX. Zidove treba što više mehanički postrugati od postojeće boje i dobro odprašiti od prašine. Impregnirati s UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om razrijeđenim s vodom u omjeru 1:1, 4-6h prije nanošenja TERANILA MAX.

d h / 26.2.2016. 8:38:08

Dobar dan! Zanima me dali kamenu vunu mogu lijepiti i po kiši budući da neprestaje padati već mjesec dana

ODGOVOR

Kamena vune NE SMIJE SE LIJEPITI NITI GLETATI PO KIŠI. Vrijeme za lijepljenje i gletnje mora biti suho bez bilo kakvih oborina.

n c / 25.2.2016. 12:21:15

imam zaljepljenu stiropor fasadu; zaljepljen stiropor, na njega mrežica utopljena u ljepilo sve obrađeno oko prozora i na kantunima s kutnim lajsnama i na balkonima s pvc okapnicama te izgletano u fino glet ljepilom.to je napravljeno prije nekih 5 godina.nema nikakvih oštečenja na ljepilu. sad bi na to stavio silikat.da li je prije silikata potrebno stavljati neku ipregnaciju i eventualno još jednom lagano izgletati zbog ovih 5 godina stajanja ljepila bez zadnje ruke silikata ? hvala

ODGOVOR

Ako su postojeći slojevi dobro izvedeni i nigdje nema oštećenja potrebno je podlogu prije stavljanja završnog sloja dobro oprati vodom pod pritiskom i sušiti nekoliko dana. Podlogu prije nanošenja silikatne završne žbuke obavezno impregnirati SILIKATGRUNDom minimalno 24 sata ranije. Na osušeni grund nanositi završnu žbuku.

s m / 24.2.2016. 19:26:52

cisterna za vodo betonska 32m2 mi pošta. ne mogu pronači gde pušta. na koji način je mogu sanirati. beton je gladak ali vlažan. mežner

ODGOVOR

Nakon pražnjenja vode iz cisterne, zidove treba premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT, u dva sloja četkom. Premaz je vodoneporpustan i neškodljiv za zdravlja ukoliko je u cisterni pitka voda.

S Č / 24.2.2016. 18:05:12

Netko je kuhinju i trpezariju oličio fasadnom bojom. Sad pri kuhanju se kapljice slijevaju niz zid. Koji je najlakši način za skidanje te boje?

ODGOVOR

Sve ovisi kakav tip fasadne boje je primjenjen. Skidanje boje radi se mehanički - brušenjem.