Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V C / 16.12.2014. 9:05:05

Postovanje,
sto preporucujete kao zavrsni sloj na vanjski ytong zid debljine 25 cm (novogradnja) pregletan fleksibilnim ljepilom sa mrezicom. Stiropor fasada ne dolazi u obzir jer nema mjesta za nju. Hvala

ODGOVOR

Vanjski zidovi od porobetona mogu se obrađivati žbukanjem laganim žbukama tipa VC 20 L, ili gletanjem TERATERMO GLETOM uz obavezno rabiciranje staklenom mrežicom PRIMAFAS 160. za završnu obradu preporučamo završno dekorativne žbuke kao mineralne žbuke SEP Z 200; SEP Z 300; SILIKATNE ŽBUKE ili SILIKONSKE ŽBUKE, uz odgovarajuću impregnaciju MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM.

i / 12.12.2014. 12:35:40

Renovirali smo staru kucu..skigali staru zbuku..sada stavljamo rucno novu zbuku..pitanje je dali nakon grube zbuke je dobro stavit mrezu sa ljepilom?

ODGOVOR

Grubu žbuku potrebno je dodatno obraditi FINOM ŽBUKOM F 900, ili VAPNENOM ŽBUKOM TOP WHITE u sloju kojem se može izvesti armiranje ogovarajućom mrežicom.
Polimer-cementni mortovi tipa „ljepila“ nisu odgovarajući materijala za obradu klasične podložne žbuke.

P Đ / 9.12.2014. 9:19:04

Ručno žbukane zidove koji su bojani htjeli bismo pogletati pa nas zanima koji kontaktni premaz koristiti i koju masu za gletanje?
Lijepi pozdrav!

ODGOVOR

Postojeću boju je potrebno mehanički ostrugati, otprašiti površinu, impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om i pregletati TERANIL-om u dva sloja.

Z T / 1.12.2014. 12:17:51

kolika smije biti najmanja temperatura za postavljanje fasade i da li postoje kakvi aditivi protiv smrzavanja za ljepilo ..HVALA

ODGOVOR

Prilikom primjene i sušenja, temperatura podloge i zraka ne smije biti niža od +5°C ni viša od +30°C.
Loši vremenski uvjeti nepovoljno utječu na kvalitetu radova. Ne smije se nanositi na o sunčanoj plohi i za vjetrovita vremena, a na skelu obavezno postaviti zaslon protiv sunca ili kiše.
Prilikom izvođenja radova pridržavati se važećih građevinskih normi za fasaderske radove.
Aditivi protiv smrzavanja se ne smiju dodavati.

T Z / 30.11.2014. 18:27:25

Poštovani
Na jedan zid od Knaufa koji je do sada 2x krečen moram polijepiti pločice. Koje mi sredstvo za impregnaciju preporučate pošto struganje nije moguće bez oštećenja knaufa (probao).
Hvala
Tihomir

ODGOVOR

Podlogu je potrebno impregnirati KONTAKTGRUND-om dan ranije.

d l / 27.11.2014. 13:06:51

Poštovanje,dali se može HIDROPROTEKT nanesti na fleksibilno vanjsko ljepilo i ciglu,ili samo na beton i žbuku kako piše na vašim specifikacijama,na jednom dijelu kuće mi se voda slijeva dok pada kiša (2-3 m2) pa bi to izoliral,hvala unaprijed(kupil sam hidroprotekt)

ODGOVOR

HIDROPROTEKT se može nanijeti na ciglu, beton ili cementnu žbuku, no na ugrađeno ljepilo se ne može nanijeti.

Č B / 25.11.2014. 16:30:05

Poštovani,
u trgovini sam kupio TERATEKT B ljepilo.
Naime, trazio sam ljepilo za stiropor, a dobio sam ovo. Zanima me dali bi ovo ljepilo trebalo ljepiti i stiropor, te dali je to ljepilo vodonepropusno?
Riječ je o tome da ne lijepim nista na fasadu, vec izradujem maketu od stiropora i male komade bi trebao spajati sa ovim lijepilom, te od istog izmodelirati jezerce u kojem ce biti cca 1 litra vode, pa me zanima dali je to izvedivo sa vasim ljepilom ili nije?
Srdacan pozdrav!

ODGOVOR

Samoborka u svom proizvodnom programu ima materijal kojem je namjena isključivo lijepljenje i gletanje stiropora ali ne i za vama porebne svrhe.

T I / 24.11.2014. 8:44:40

Sa kakvim se lijepilom lijepe plocice oko peci, jer sam vec jedanpu t lijepil sa obicnim za keramiku pa mi se odlijepilo pa vas moli odgovor hvala!

ODGOVOR

Pločice oko peći možete lijepiti našim proizvodom UNITEKT BAZA uz dodatak cementa 1:1.

M D / 23.11.2014. 22:16:25

Poštovani,
prije 4 godine smo zamijenili stolariju sa PVC-stolarijom te na postojeći Sepp stavili akrilnu žbuku. Unazad godinu dana u kući nam se pojavljuje vlaga, odnosno plijesanj. Molim vas kako sanirati tu pojavu? Hvala

ODGOVOR

Pojava plijesni vjerojatno se javlja zbog PVC stolarije, koja je onemogućila „disanje“ prostora. Kako bi izbjegli daljnju pojavu plijesni potrebno je redovito provjetravati prostorije i omogućiti izmjenu zraka, a plijesan možete sanirati na taj način da skinete slojeve sve do podložne žbuke, žbuku dobro natopite sredstvom za saniranje zaraženih zidnih površina TERACID, te na kraju zidove obojite bojom sa fungicidnim dodatkom TERAPOL FRESH.

i z / 23.11.2014. 9:28:42

Poštovani,
Molim Vas ako mi možete odgovoriti kako je moguće odkloniti gipsane mrlje na grobnici od mramora?
Hvala Vam!
Lp.

ODGOVOR

Pitanje bistre trebali postaviti klesaru nadgrobnog spomenika jer će on najbolje znati čime se mramor može čistiti.