Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B P / 4.11.2014. 10:52:31

Poštovani, uz kuću imam terasu koja sa gornja strane ima pukotina a sa donje strane se počeo trusiti beton i komadi odlamati. Na nekim mjestima je došlo do armature. Kako mogu najefikasnije sanirati terasu pogotovo sa donje strane.
Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Vidljivu armaturu premazati antikorozivnim sredstvom i podbetonirati betonom ili ožbukati CEMENTNOM ŽBUKOM C-80 u maksimalnoj debljini 2,5 cm uz prethodno obrađenu podlogu CEMENTNIM ŠPRICOM 2 EKSTRA.

Z P / 4.11.2014. 10:20:18

Poštovani,

Molim Vas da mi ponudite rješenja za sanaciju dijelova stare kuće sa Vašim materijalima. Dovoljan mi je samo popis materijala za dolje navedena tri problema. Način primjene vidjet ču po tehničkim listovima.

1. Nakon ugradnje PVC stolarije ostala su velika oštećenja. Slika 1-3.
2. Dimnjak je u jako lošem stanju. Slika 4 i 5.
3. Puknuti spoj stare keramičke cijevi za odvodnju oborinske vode. slika 6.

Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4
Slika 5
Slika 6

Lijepi pozdrav

ODGOVOR

Poštovani,
1. krpati žbukom VC 60 ili toplinskom žbukom, prefilcati finom žbukom i
2. nakon krpanja oštećenih dijelova ciglom i mortom za zidanje M5, žbukanje žbukom VC 50
3. ne možete koristit niti jedan materijal za sanaciju keramičkih cijevi jer nemamo proizvode koji mogu se upotrijebiti na keramiku.

H / 2.11.2014. 17:23:55

Postovani,spremam se postaviti podne gres plocice po cijelom stanu.Na mjestima u kuhinji i kupaoni gdje sam skidao stare plocice ostale su mi na nekim mjestima rupe dubine 1-2cm,sto biste mi savjetovali cime bih to mogao sanirati.Te koje biste mi ljepilo savjetovali da koristim,radi se o gres plocicama 60X30.hvala

ODGOVOR

Oštećenja sanirati upotrebom cementne glazure CEMENTNI ESTRIH 20 ili samonivelirajućom masom TERANEKS UNILEVEL.
Za lijepljenje koristite ljepilo za pločice TERATEKT F.

I M / 30.10.2014. 9:27:48

Stanje je sljedeće:
U suterenu imamo malu kupaonicu s WC-om cca 2.5 m2, pošto je malog volumena i teško ju možemo kvalitetno provjetravati imamo problema s vlagom. Zidovi nisu neki problem jer su pločice na njima dok je strop druga priča. Visina je mala 220 cm, pa se ne može kalitetno odraditi spušteni strop s izolaciom (iznad WC-a se nalazi hladan hodnik), ideja je da se na strop zalijepi ekspandirani polistiren 5 cm, te zatvori mrežicom i ljepilom te nekim završnim slojem. Koji od vaših proizvoda bi bili povoljni za te uvjete (konstantna vlaga). Konkretno koje ljepilo da uzmem da zatvorim EPS i s kojim premazom da ga premažem.

ODGOVOR

Za kupaonicu koristite arilatne žbuke TERAKRIL ili TERAPLAST.
Prije nanošenja žbuke zid treba premazati dan ranije impregnacojim MINERALKVARC GRUND.

D c / 28.10.2014. 16:44:16

Pozrav. zanima me dali se može obzidati kamin sa starom ciglom, pri čemu bih koristio vezivo u omjeru 2:1 kamena sipina 2,cement 1 ,znači bez vapna, da li neče doči do pucanja?

ODGOVOR

Kamin možete zidati opekom uz upotrebu našeg gotovog proizvoda MORT ZA ZIDANJE M5.

R O / 26.10.2014. 8:56:01

Poštovani, imamo ogradu izrađenu od betonskih stupova koju bi trebalo ponovno ofarbati jer je stara boja počela padati. Zanima me koje inpregnacijsko sredstvo i boju koristiti ili nešto najbolje sta mu možete ponuditi! Hvala!

ODGOVOR

Boju koja se ljušti potrebno je ostrugati a betonske stupove po potrebi pregletati REPARATURNIM MORT-om F u debljini 2-3 mm.
Kada se osuši prebojajte bojom za beton AKROTON u dva premaza.
Impregnacija prije bojanja nije potrebna.

S T / 24.10.2014. 12:27:57

Poštovani !
Nedavno sam dogradio novi dimnjak koji je završen i stavljen je opšavni lim oko njega. Dimnjak je funkcionalan ali postoji problem kod jakih kiša gdje vanjski blokovi upijaju vodu te ona prolazi ispod krova u niže etaže. Ne želim oblačiti dimnjak u lim već tražim neki premaz koji bi zaštitio dimnjak od prodiranja vode. Dimnjak je izrađen od gotovih Shiedel elemenata.Možete li mi preporučiti nek u impregnaciju ?

Unaprijed hvala

ODGOVOR

Gotove elemente možete premazati do zasićenja silikonskom mikroemulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT.
SILIKOSAM se razrjeđuje s vodom 1L Silikosama : 9L vode.

I Š / 23.10.2014. 10:00:20

Poštovani,

krov radionice mi je izveden sa trapeznim limom, sa unutarnje strane (tj. na strop) sam zalijepio stiropor 6 cm sa UHU ljepilom za tu svrhu, sada bih s nekom glet masom i mrežicom obradio taj stiroporni strop i nakon toga bih premazao s nekom fasadnom bijelom bojom. Što mi prporučujete? Hvala unaprijed i lijep pozdrav.

Ivan

ODGOVOR

Ploče stiropra preglatajete sa SAMOTERM F u dva sloja sa staklenom mrežicom.
Nakon sušenja od minimalno 7-10 dana , površinu pregletajte proizvodom TOP WHITE u debljini 2-3 mm, te osušenu masu prebojite fasadnom bojom TERATON V prema izboru iz naše ton karte.

n b / 21.10.2014. 18:58:23

Poštovani, s čime oprati fasadu naime ma jednoj strani uz zid su bile posađene trnove ruže i sad su kao listovi ili cvjetovi pustili neku plijesan. to se vidi kao okruglo crno zelene mrlje. Hvala, lijepi pozdrav.

ODGOVOR

fasadnu površinu treba oprati vodom pod pritiskom i nakon sušenja tretirati fungicidnim sredstvom sredstvom TERACID.
Nakon sušenja fasadnu površinu je potrenbo prebojati fasadnom bojom prema izboru iz naše ton karte.

S C / 20.10.2014. 10:23:38

Postovani, htjela bi obojati fasadu, imam vasu fasadnu zbuku terakril R 2 dali prije bojanja treba staviti impregnaciju i dali je dovoljan jedan sloj boje. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Ako ste fasadnu površinu završili prije cca 10 godina nije potrebna impregnacija, a ako je površina starija površinu je potrebno impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom neposredno prije bojanja.
Boja se nanosi u dva sloja. Prije bojanja površinu je potrebno dobro oprati vodom pod pritiskom i osušiti 1-2 dana.