Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

A S / 19.8.2014. 21:35:47

molim vas koje je ljepilo najbolje za lijepljenje stiropora

ODGOVOR

Sva naša ljepila namjenjena za ljepljenje ploča stiropora su kvalitetna i dobra npr. samo za ljepljenje možete koristiti naš proizvod LJEPILO ZA EPS a, a za ljepljenje i gletanje ploča stiropra SAMOTERM F.

PS. Ostavljena email adresa je bila neispravna pa vam odgovor nismo mogli prosljediti tim putem.

A P / 19.8.2014. 12:39:44

Poštovani,

molim Vas info.

da li je moguće na recitol ljepiti pločice?

naime, živimo u suterenu i od poda nam se osjeti neugodan miris vlage pa su nam predložili skidanje laminata i na beton premazati recitol pa na njega pločice

Unaprijed zahvaljujem,

lp

ODGOVOR

Recitol nije naš proizvod te vam ne možemo potvrditi da li na njega možete lijepiti pločice.
Koliko je nama poznato Recitol je tekućina na bazi katrana kojom se premazuje površine prije ugradnje asfalta. Samo izvedba premaza neće ukloniti neugodni miris vlage.
Za sanaciju vlage potrebno je izvesti betonsku ploču. Na ploču ugraditi plivajući glazuru sa toplinskom izolacijom.
Osušenu glazuru treba premazati hidroizolacijskim premazom u dva sloja (npr. DUOELASTIK HIDROPROTEKT) i na to možete onda ugraditi keramičke pločice.

s k / 17.8.2014. 20:52:24

poštovani, imam prostoriju 3x4 metra, gdje je razlika nagiba podloge 3 cm. Pošto nije moguće toliko niti podizati visinu(zbog visine plafona) a niti ištemati podlogu postoji li neka smjesa da je dovedem u livel? Neki zidari mi predlažu da je izravnam sa vc50. hvala

ODGOVOR

VC 50 je podložna žbuka za žbukanje zidova i stropova a ne za izravnavanje podova.
Za izravnavanje podova koristite gotovu cementnu glazuru CEMENTNI ESTRIH 20 i nanesite je u debljini 3 cm.

J V / 17.8.2014. 14:54:33

Poštovani
Molim vas za savjet kako da saniram balkon. Naime prije nekoliko godina majstor koji je popravljao balkon napravio je to tako dobro da otpada žbuka. Radi se o donjoj strani balkona, prisutna je vlaga jer s te strane zakišnjava pa je žbuka (ne znam koji materijal je stavljan, neka bijela masa) ispucala i sad to pada u komadima, a s balkona viri armaturna žica. Što mi je za činiti, koje materijale treba upotrijebiti. Molim vas da mi date upute korak po korak i okvirnu cijenu materijala (ca 2 kvadrata). Zahvaljujem unaprijed.
Srdačan pozdrav, Jozo.

ODGOVOR

Sve postojeće slojeve koji se ljušte treba maknuti, antikorozivnim sredstvom premazati armaturu i podbetonirati balkon cementnom žbukom C-80.
Potrebno je ugraditi okapne profile. Nakon sušenja nabolje pregletati REPARATURNIM MORT-om F u debljini 2-3 mm i obojati bojom za beton AKROTON ili fasadnom bojom TERATON V , u tonu prema izboru iz naše ton karte.
Cijene naših proizvoda dostupne su na našim web stranicama http://www.samoborka.hr/reparaturni-mort-f , http://www.samoborka.hr/c-80 , http://www.samoborka.hr/akroton , http://www.samoborka.hr/teraton-v pod Cjenik proizvoda .

j / 16.8.2014. 7:00:16

htio bih na vanjsku betonsku podlogu koja je natkrivena zalijepiti plocice. odgovarajuce za vanjske uslove. Mogu li koristiti smjesu savskog pijeska i cementa kao ljepilo i koji omjer?

ODGOVOR

Mi vam možemo ponuditi gotovo ljepilo za keramiku TERATEKT F.
Sami možete izraditi smjesu od pijeska i cementa ali vam omjer ne možemo reći jer se ne bavimo izvođenjem takvih radova, a naše ljepilo sadrži i dodatne aditive i sve to u sklopu naše vlastite recepture.

F S / 7.8.2014. 17:58:56

U kući imam betonsko stubište. Kojim proizvodom treba pripremiti podlogu izrađenu od grubog betona? Dakle, treba izravnati gazišta i čela.
Potom bih htio prebojati bojom za beton uz uvjet da se (za koju godinu) na tu podlogu može postaviti drveno ili laminatno gazište.

ODGOVOR

Gazišta i čela možete izravnati REPARATURNIM MORTOM G, podlogu prije dobro očistiti i impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM neposredno prije nanošenja REPARATURNOG MORTA G.
Završna obrada može biti bojom za beton AKROTON ali s obzirom da se radi o horizontalnim gaznim površinama, moglo bi doći do prljanja boje.

J A / 5.8.2014. 11:28:50

Molimo vas za savjet u vezi vanjskog stepeništa, koje je popločano sa keramit pločicama i je posle 30 godina razpucalo.Osnovna konstrukcija je armirano betonsko stepenište i obloga može biti u debelini maksimalno 2 do 2i pol cm.Odlučili smo, da nam bi najbolje odgovarao prani kulir izradjen na licu mesta.Davno smo več sami radili ploče iz pranoga kulira, zato bi pokušali i sada to napraviti,a nas interesuje,ako radite premaz ili nešto slično,kojim bi premazali oplatu za čelnu pa i nastupno ploču stepenica,da izbegnemo dilekatno izpiranje kulira. Molili bi vas i za tačan recept-količine šljunka 0.4 do 0.8 cm, cementa i vode. Ako imate još koji savjet bi vam bili jako zahvalni. U očekivanju vašeg brzog odgovora se vama unapred zahvaljujemo i vas lepo pozdravljamo.

ODGOVOR

Premaz za prani kulir ne postoji koliko je nama poznato jer kada se prani kulir izvodi na licu mjesta podloga se ne impregnira već samo dobro navlaži vodom.
Mi prodajemo gotovu smjesu KULIRMIX koja se koristi prilikom izrade pranog kulira sa sivim ili bijelim cementom te u tu smjesu dodajete samo zrno prema izbora i zatim se kulir.
Omjer mješanja KULIRMIX:zrno je 1:1 ili 1:2 .

K T / 1.8.2014. 20:59:45

Poštovani,
Zanima koja je razlika između VC40 i VC50 žbuke. Po specifikaciji vidim da VC50 ima malo bolja toplinska svojstva.
Upotrijebila bi se za unutarnje radove.

Hvala

ODGOVOR

Razlika između VC 40 i VC 50 je u tome da je VC 40 isključivo za unutarnje radove, a VC 50 i za vanjske i za unutarnje radove.

F K / 31.7.2014. 13:00:52

Poštovani,
zanima me da li se Akroton Plus akrilna boja može tonirati kao što se mogu npr. AKROTON Bazne boje i koji je postupak?
Srdačan pozdrav,
Frane

ODGOVOR

AKROTON PLUS se može tonirati po svim tonovima iz naše ton karte, ali toniranje je moguće samo kod nas u proizvodnji, ne i na tinting strojevima.

V R / 29.7.2014. 10:19:59

u vezi stiropora sam našao na Vašemu webu informacije o tome da se za njegovo ljepljenje koristi LJEPILO ZA EPS, za armiranje se koristi SAMOTERM GLET, te se za ljepljenje i armiranje koristi Vaš SAMOTERM i SAMOTERM F?

Ako da, u čemu je razlika u korištenju SAMOTERM-a i SAMOTERM-a F??

Ujedino, na Vašemu webu je i informacija (attachment Opširnije.doc) da se SAMOTERM koristi za ljepljenje i temeljni sloj, te da se Vaš SAMOTERM F koristi za ljepljenje i armaturni sloj??
LP
Velimir Rudman

ODGOVOR

LJEPILO ZA EPS je polimer cementno ljepilo koje je namijenjeno isključivo za lijepljenje izolacijskih ploča od ekpsandiranog polistirena (EPS), a SAMOTERM F je namijenjen i za lijepljenje EPS i XPS ploča, kao i za njihovo gletanje odnosno za nanošenje armirajućeg sloja i gletanje.

SAMOTERM je namijenjen lijepljenju EPS ploča, kao i ploča i lamela od mineralne vune, te za izradu armirajućeg sloja. Njegova granulacije je 2 mm, te ga je potrebno pregletati SAMOTERM GLETOM čija je granulacija 0,63 mm.

Razlika između SAMOTERM-a i SAMOTERM F-a je isključivo u granulaciji. SAMOTERM je granulacije 2 mm, a SAMOTERM F je granulacije 1,25 mm, pa je to razlog zašto se sa SAMOTERM F-om može lijepiti, armirati i gletati, a sa SAMOTERM-om lijepiti i armirati odnosno izvoditi temeljni sloj.