Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ž K / 30.9.2014. 11:05:49

S čime bi bilo dobro premazati izbjeljeli kulir na donjem dijelu fasade da se dobije bolji efekat crno-bijelo i dodatna zaštita?

ODGOVOR

da bi osvježili i zaštitili kulir, možete ga premazati ili silikonskom emilzijom SILIKOSAM KONCENTRAT ili emulzijom smjese silana i siloksana BETOSIL.

M T / 29.9.2014. 14:38:02

Poštovani htio bih vas pitati koji je od vaših navedenih proizvoda najbolji za izvedbu unutrašnjeg strojnog žbukanja zidova i plafona ( zajedno sa kupatilom ) te koliko recimo 40 kg mase pokriva kvadrata? Hvala

ODGOVOR

Za žbukanje unutarnjih zidova možete koristiti vapneno cementnu unutarnju podložnu žbuku VC 40, potrošnja je 14 kg/m2 za 1 cm debljine, maksimalna debljina nanosa 2 cm, pakiranje 40 kg.

M T / 29.9.2014. 13:49:55

Poštovani,
Na obiteljskoj kući u Zagrebu sa siporeks blokovima debljine 20 cm zatvoren je prostor za dnevni boravak. Pitanje je:
1. Kakav fasadni sustav preporučate za vanjski dio zida: sa podložnom žbukom ili sa pločama stiropora? Ukupna površina fasade je oko 43 m2, od toga je10 m2 otvora.
2. Kakve završne radove unutarnjih zidova preporučate za siporeks blokove: unutarnja žbuka ili gletanje sa mrežicom i završno gletanje? Ukupna površina unutarnjih zidova je oko 63 m2 + 27 m2 plafona, od toga 13 m2 otvora.
Zahvaljujem,
Mladen Tomić

ODGOVOR

Na blokove ytonga možete ugraditi toplinski sustav po želji ili s pločama stiropora ili s pločama mineralne vune , ili ugraditi laganu vapneno cementnu žbuku VC 20L.
Za unutrašnjost možete prostor pregletati TERANIL-om u dva sloja uz rabiciranje samo spojeva staklenom mrežicom za unutarnje radove ili rabicirati kroz cijelu površinu. Sve ovisi kako su blokovi zidani – ako su zidani s minimalnom sljubnicom gletanje s mrežicom nije potrebno. Umjesto glet mase zidove možete ožbukati TANKOSLOJNOM ŽBUKOM ZA POROBETONE do d~1cm.
Potrošnja: Teranila 2,5 kg/m2 za dva gletanja.

M S / 28.9.2014. 11:31:26

Poštovani,
Molim Vas da mi odgovorite na dva pitanja.
1. Da li imate u ponudi glet masu sa kojom bih mogao izravnati neravnine na zidu obojanom fasadeksom.(nije kirofa)
2. Htio bih staviti termo izolaciju sa stiroporom na zid ( kirofa) koji je obojan fasadeksom - što uraditi. Kod susjeda sam vidio da lijepilo stavljaju direktno na fasadeks. Pokušao sam visokotlačnim peračem dignuti sloj fasadeksa, ali ne ide.
Živim u Kuparima kod Dubrovnika.
Lp

ODGOVOR

Prije izravnavanja zida potrebno je ukloniti fasadex, te ukoliko je riječ o unutarnjem zidu možete ga izravnati TERANIL-om ili s TERANIL EKSTRA.
Prije lijepljenja stiropora na zid poželjno je skinuti vrhove Hirofe, i u što većoj mjeri pokušati odstraniti fasadex.
Ljepljenje možete izvesti SAMOTERM-om, uz mehaničko pričvršćivanje stiropora.

t k / 26.9.2014. 16:27:13

Poštovani, unutarnji zidovi su mi rađeni strojno 510, te se nakon mjesec dana na zidovima pojavile crte debljine oko 1 mm. Sada bih te zidove trebao bojiti ali se bojim da se te crte ne primjete nakon bojenja. Molim vas za savjet koju inpregnaciju koristiti prije bojenja i da li je potrebno još nešto dodatno raditi na zidovima.

ODGOVOR

ROFIX 510 nije naš proizvod (Samoborka d.d.) pa bi bilo najbolje da se obratite proizvođaču.

Što se tiče naših proizvoda, u koliko se pukotine ne protežu kroz cijeli presjek žbuke, nego su samo površinske moguće ih je premostiti sa našom vapnenom masom za izravnavanje zidova TERANIL, uz obavezno rabiciranje na mjestima gdje se nalaze pukotine.
Kao boju za zidove možete koristiti TERAPOL.

e k / 22.9.2014. 20:05:09

lijep pozdrav, prije par dana sam betonirao fondument cokl i mrtvu plocu,nista nebi bilo sporno da ploca nije odmah drugi dan popucala na odredjenim mjestima najvise otprilike gdje je ispod armirana greda pa vas molim da mi odgovorite cime je najbolje preliti te pukotine nekim vasim proizvodom znam da vasih proizvoda ima u mravicima (doboj jug)

ODGOVOR

Ukoliko pukotine na ploči nisu veće od 2 cm, možete ih zapuniti REPARATURNIM MORTom G, te naknadno zaštititi našom hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT DUOELASTIK.

Z S / 21.9.2014. 21:00:45

Poštoani molim da mi odgovorite sa čim bi mogao zaljepiti stirodur za bitumensku ljepenku te sa čime zaštiti onda stirodur .
Hvala unaprijed

ODGOVOR

Stirodur na bitumensku ljepenku možete lijepiti isključivo montažnim ljepilima, a možete ga zaštititi tako da ga pregletate s polimer cementnim mortom za fasade SAMOTERM F.

i j / 18.9.2014. 19:32:33

Poštovani,
imam jedan problem naime,u visokom potkrovlju koje još nije nastanjeno na vanjskim zidovima s unutarnje strane koji također još nisu ni ožbukani pojavljuju se po cijeloj površini bijele fine naslage koje se dodirom mrve ,na vanjskoj strani zidova je navučena fasada al bez stiropora.U ostatku kuće nemamo taj problem, zanima me što je to i kako riješiti !?

ODGOVOR

Pretpostavka je da dolazi do isoljavanja, a zid od opeke možete zaštititi sredstvom za zaštitu od isoljavanja ANTISOL, ono pretvara lako topive soli u netopive.
Podlogu je potrebno očistiti od tragova salitre prije nanošenja ANTISOL-a.

J Š / 18.9.2014. 13:27:21

Lijepo vas molim dali mozen kupitihidroelastik,ali samo komponentu b jer sam mjesao sa komponentoma pa mi je ostalo i dali mogu pomjst malo vode prilikom mjesanja,jer kadsam kupovao mi je obracunato kao jedan artikal?Lijepi pozdrav!

ODGOVOR

Kupnja samo jedne komponente nije moguća, već se dvokomponentni proizvodi prodaju isključivo kao 2 komponente (A+B) zajedno tj.cijena je za set od 2 komponente.
Voda se ne dodaje, te je izmiješani proizvod spreman za upotrebu, osim kada se materijal nanosi četkom i ako je pregust dodaje se 10% vode na ukupnu količinu.

Z T / 16.9.2014. 16:21:56

U podzemnoj garaži se pri obilnim kišama nakuplja nekoliko cm vode. Htio bih podići pod garaže, ali sam ograničen visinom, tako da bi pod pri ulazu trebalo podići 2-3 cm a na kraju 4-5 cm (mali pad prema ulazu). Trenutni pod je asfalt. Koji bi bio postupak i koji materijali bi se mogli koristiti za takvo nasipanje?
Hvala

ODGOVOR

Pod garaže možete podići CEMENTNIM ESTRIHOM 20, koji se nanosi u minimalnoj debljini od 3 cm.
U koliko na objektu hidroizolacija nije adekvatno izvedena, može se dogoditi da i nakon nanošenja estriha dođe do poplavljivanja garaže.