Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

R G / 29.8.2013. 3:23:31

Uz rub kuce imamo tj zid imamo rupu u betonu kroz koju probija voda u podrum, moje pitanje je dal je dovoljno samo za betonirati rupu da se sprjeci proboj vode u podrum, naime svi zidovi vanjski uz beton pri dnu su vlazini usljed jakih kisa

ODGOVOR

Rupu u betonskom zidu možete zatvoriti brzoveznom mineralnom masom za sanaciju vidljivih prodora vode HIDROSTOP.
Unutarnje zidove možete sanirati DUOELASTIK HIDROPROTEKTOM, a za spojeve zid-pod koristiti brtvene trake koje se polažu u svježi sloj.
Sve detaljnije informacije o proizvodima i njihovoj primjeni možete pronaći u tehničkim uputama proizvoda, na našoj web stranici.

n r / 27.8.2013. 23:02:36

sa čime impregmirati crijep za vanjsko oblaganje poda terase i stepenica-biber crijep.

ODGOVOR

Crijep nakon polaganja možete impregnirati BETON IMPREGNATOROM preko čitave površine.

N V / 27.8.2013. 19:58:25

Imam vinski podrum koji je zbog slabe izolacije vlažan, sad bi ga požbukal pa me zanima koju vrstu žbuke bi mi preperučili a da pri tome ima neka izolaciska svojstva.

ODGOVOR

Kako bi vam predložili kvalitetnije rješenje potrebno nam je više informacija, npr. kako se vlaga manifestira, kakvi su zidovi i u kakvom su stanju i sl.

Z J / 26.8.2013. 11:45:40

Poštovani,imam kuću na moru, a zidana je POROTHERM blokovima 25.Sa unutarnje strane zidova, dok nije stavljena fasada došlo je do isoljavanja - bijela prašina.Molim Vas za savjet šta da radim prije nego počnem raditi unutarnju žbuku tj. treba li i čime odstraniti te naslage?
Unaprijed hvala za odgovor, Zoran.

ODGOVOR

Prije žbukanja zidova na kojima je vidljivo isoljavanje iste je potrebno temeljito očetkati kako bi se mehanički otklonila salitra, te čitavu površinu zida premazati nerazrijeđenim ANTISOLOM u dva nanosa do zasićenja.
ANTISOL će kemijski reagirati sa solima prisutnim u ziđu i pretvoriti ih u ne topive.

T P / 23.8.2013. 15:42:28

Imam stepenice na ulazu u kuću nekakvih 15kvadrata sa 5 stepenica sa jedne i druge strane.zanima me čime da ih obradim jer mi je beton vec star i čoškovi stepenica su oruniti.A htijeo bih ih gletat pa ofarbat bojom za beton.Zanima me koja mi masa treba.A prije sam radio takav posao pa sam koristio neku masu,na veči je pisalo F17 i vreca je plavkaste boje, a sad te mase nemogu nigdje pronač

ODGOVOR

Oštećeni sloj betona potrebno je skinuti do čvrste podloge, a ukoliko oštećenja na stepenica nisu dublja od 2 cm, sanaciju možete izvesti polimer cementnom masom za izravnavanje REPARATURNI MORT G, uz prethodnu impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Sanirane stepenice možete obojiti bojom za beton AKROTON.

H F / 23.8.2013. 10:33:03

Poštovani,
htio bi nanjeti neki špric ili žbuku na ciglene zidove u potkrovlju. Cigla je stara, neke cigle se truse. Isto mislim počistiti, premazati sa impregnacijom i onda bi nanjeno neki špric ili žbuku,...u tankom sloju.

Što mi preporučate. Radi se o malo kvadraturi jer je potkrovlje nisko i služit će samo kao skladište.

hvala.

Lp,
Hrvoje

ODGOVOR

ciglu koja se trusi potrebno je očistiti do čvrstog dijela, također je potrebno očistiti fuge ukoliko je i mort trusan.
Ciglu je potrebno navlažiti prije nanošenja predšprica kojeg možete napraviti od rjeđe konzistencije VC 40.
Pričekati par sati dok predšpric ne veže i nakon toga nanijeti podložnu žbuku VC 40.

e k / 22.8.2013. 22:44:40

zahvaljujem na iscrpnom odgovoru u najkracem roku cu vam poslati par fotografija jos samo da napomenem da je vanjski zid koji se korupa obojen nekom bojom za beton naime moje pitanje glasi mora li se ta boja skinuti prije nanosenja UNIVERZALKONCENTRIRANOG GRUNDA i jos nesto mozda bitnije gdjr mogu kupiti ove proizvode koje ste mi preporucili ja sam inace iz bosne federacija blizu mi je recimo tuzla doboj tesanj deventa gracanica lukavac srebrenik i da ne nabrajam ja sam iz doboj istoka dakle koje je najblize mjesto gdje ima vasih proizvoda HVALA !

ODGOVOR

Zahvaljujemo se na interesiranju za naše proizvode. Vama najbliže prodajno mjesto Samoborkinih proizvoda nalazi se u Doboju-Jug firma DUGA B d.o.o. a naše proizvode možete također kupiti u Tuzli (firma BBL d.o.o.) te u Tešnju-Jelahu (firma TOČAK d.o.o.). Ako imate nekih nedoumica u primjeni materijala možete kontaktirati našeg komercijalistu za to područje gosp. Eldin Kazija, Mob. 061-488544.

M / 21.8.2013. 14:53:37

Ostalo mi je od radova nekoliko vreca VC 50 zbuke. Htio bi sada s njome ozbukati malu kamenu šupu izvana i iznutra. Da li VC50 mogu iskoristiti kao spric tako da je jače razrijedim, a nakon tog sloja pozbukam s uobicajenom konzistencijom ? Da li se prvi razrijedeni sloj-spric treba sušiti ili žbuka moze direktno na to ? Hvala.

ODGOVOR

Kamene zidove možete žbukati s VC 50 - nanosi se u debljini do 20 mm u jednom sloju, za veće debljine nanosi se u više slojeva.
Za kamene zidove obavezno koristiti CEMENTNI ŠPRIC 2. Nakon 1-3 dana (kada špric pobijeli) nanijeti produžnu žbuku.

z k / 21.8.2013. 0:02:19

koji granulat sepa prepoeučujete na glatku betonsku površinu(strop) i ihpregnaciju

ODGOVOR

Granulaciju možete odabrati po vlastitom izboru, no naša preporuka je SEP Z 200, uz prethodnu impregnaciju MINERALKVARC GRUNDOM.

i t / 20.8.2013. 11:59:17

adaptiram klasičan dimnjak koji se nalazi u hodniku kuće i na njega je spojena trajnožareća peć.obložio bi ga starim crijepom pa me zanima kako se treba pripremiti podloga da crijep uslijed visokih temperatura ne bi otpadao s dimnjaka i čime je najbolje lijepiti i fugirati crijep.zid na dimnjaku je obijen do žbuke koja je u solidnom stanju.

ODGOVOR

Ljepilo za lijepljenje crijepa za dimnjak možete izraditi dodavanjem cementa u UNITEKT BAZU u omjeru 1:1.
Takvo ljepilo koristi se za ekstremno visoke temperature koje se javljaju kod kamina, dimnjaka i sl.