Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

j / 15.9.2013. 22:02:28

Poštovani, da li se tereplast koji je za sokle, može sa njim obući i stepenice. Spremam se raditi fasadu, a napravili smo nove stepenice za podrum pa bi voljela nešto navuči na njih. Molim da mi predložite što bi bilo ok.
Lijep pozdrav

ODGOVOR

TERAPLAST možete navuči samo na vertikalne površine stepenica, a nikako na horizolntalnu podlogu.

d d / 9.9.2013. 21:50:35

poštovani,
Na kuću od ytong blokova debljine 30 trebam nanijeti vanjsku zaštitu.
imam samo 2 cm na raspolaganju jer su tako već stavljeni slijepi štokovi i klupčice. Molim Vaš prijedlog i savjet - kuća je od mora udaljena 10 km. zahvaljujem.

ODGOVOR

YTONG blok ožbukajte laganom vapneno cementom žbukom VC 20 L u debljini ~1,5 cm , pregletajte TERATERMO GLET-om i ugradite završno dekorativnu žbuku AKRILAT, SILIKAT, SILIKON, MINERALNA ŽBUKA , prema izboru iz naše ton karte

A J / 9.9.2013. 18:23:58

Poštovani!
Posjedujem staru kamenu kuću na otoku Hvaru. Prošle godine sam cijelu kuću ispjeskario i premazao sredstvom za zaštitu poliranog kamena, koje se može naći u trgovinama. Budući je kamen na kući grubo obrađen i stoga vrlo porozan, došlo je do prodora vlage na dijelovima gdje je prije bio mort (koji je vjerojatno i bio efikasna zaštita od prodora vlage, kod velikih kiša). Molim Vas za odgovor koju zaštitu primjeniti da bi prodor vlage bio onemogućen, jer mi je sad jedino riješenje ponovni nanos morta, a to bi mi narušilo estetiku kuće!
Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Za fugiranje kamena upotrijebite MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M10 kojeg proizvodimo s bijelim ili sivim cementom koji je hidrofoban i pogodan za zidanje i fugiranje kamena.
Nakon što ugradite mort, fuge i kamen možete dodatno premazati silikonskom mikroemulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT.

Z Đ / 8.9.2013. 16:35:11

DA LI JE U PONUDI JOŠ UVIJEK Teraplast G 32?

ODGOVOR

TERAPLAST G 32 više ne proizvodimo

L T / 4.9.2013. 8:08:10

Poštovani,
Želim zaštiti i obojiti crijep na krovu kuće, koji još nije u tako lošem stanju, koju impregnaciju i boju nanijeti, dali mogu to uraditi ručno, i dali sredstva za impreg. i boju imate u vašem asortimanu.
Hvala.

ODGOVOR

Boju za bojanje crijepa u svom proizvodnom programu nemamo niti proizvodimo.
Najbolje je kontaktirati proizvođača crijepa da vas savjetuju koje premaze možete koristiti na crijepu.

B / 3.9.2013. 20:10:44

Poštovani, moram oprati šeranu fasadu, kako i čime. Jedan zid bi i obojila, koji je najprljaviji, savjetujte, mogu li dobiti približnu boju sadašnje boje fasade, koja je bila bijela, a sad je malo zmazano bijela. Kojom bojom obojiti, hvala.

ODGOVOR

Šeranu fasadnu površinu oprati vodom pod pritiskom (mini wash) i prilikom pranja površinu očetkati mekim četkama da se skine što više prljavštine.
Ako je površina zaražena mikroorganizmima prije bojanja površinu tretirati sredstvom za sprječavanje razvoja mikroorganizama TERACID.
Nakon minimalno 2 dana površinu prebojati fasadnom bojom MINERALKOLOR u dva sloja u bijeloj boji ili u boji prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacija prije bojanja nije potrebna.

n m / 1.9.2013. 15:05:28

u stanu 30 god starom na unutarnjim zidovima pojavile su se mrezaste mikro pukotine.zidovi su bojani a zanima me kako da to saniram.hvala

ODGOVOR

Potrebno nam je više informacija o kakvim pukotinama se radi, koliko su rasprostranjene, gdje se pojavljuju, na kakvu podlogu se nanašalo, koja vrsta žbuke,da li su zidovi gletani i kojom masom. U koliko ste u mogućnosti proslijedite nam nekoliko fotografija da vidimo o čemu se radi da vam možemo konkretno odgovoriti.

K I / 1.9.2013. 12:36:59

Na betonskim zidovima postavljen je silikat,koji se sa vremenom napuhnuo,vjerovatno zbog loše podloge...svu napuhnutu silikatnu žbuku sam skinuo,zid premazao ukg-om,stavio na zid vaš,reparaturni mort G,zafilcao i premazao bojom za fasadu...sada se poslije svake kiše vidi,da su ti pokrpani dijelovi vlažni...gdje sam pogriješio?...zahvaljujem

ODGOVOR

Da bi vam mogli konkretno odgovoriti molimo vas da nam proslijedite nekoliko fotografija pa da vidimo o čemu se radi.
Potrebne su nam i informacije koliko je vremena prošlo od gletanja do bojanja, da li je podloga bila suha i koliko se sušila.

Z T / 1.9.2013. 9:37:09

Poštovani,

da li je u gotovi cementni ESTRIH 20 potrebno dodavati vlakna?
hvala
Srdačan pozdrav

ODGOVOR

U gotove industrijski pripremljene proizvode nije potrebno ništa dodavati, pa tako nisu potrebna niti vlakna do debljine estriha 8-10 cm.

j š / 30.8.2013. 12:52:51

Nakon izvedene glazure ali bez ostavljenih dilatacija došlo je do pucanja glazure na nepoželjnim mjestima(u sredini otvora za vrata).Zanima me sa čime mogu na neki način sanirati pucanje da ne bi došlo do pucanja pločica koje bi se tu postavile!?

ODGOVOR

Ovisno kakve su pukotine i kako je glazura pukla - ako su pukotine lasaste ljepilom za keramiku će se prekriti i neće biti više pucanja.
Ako su pukotine veće potrebno je utvrditi čvrstoću glazure pa sanirati pukotine zapunjavanjem REPARATUNIM MORTom.