Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M M / 6.1.2014. 22:01:55

Sa cime naljepiti komad gips ploce (knauf) na zid od klasicne vapneno cementne zbuke. Sa cime to sve skupa gletati. Radi se o obradi spaleta prozora s unutarnje strane.

ODGOVOR

Knauf ploče možete lijepiti našim ljepilom za gips ploče GIPSOTEKT, a gletanje gipsanih ploča možete izvesti s TERANIL-om.

B M / 5.1.2014. 12:59:25

Poštovani,
kojim vašim proizvodom, koji u sastavu ima PERLIT, bih mogao izravnati betonsku podlogu u prizemlju.Naime,u prostoriji 4 x 5 m podloga ima kosinu od cca 4 cm.Kako zbog niske visine do stropa (cca 205 cm) nesmijem betonsku podlogu podebljavati a htio bih ju izravnati materijalom koji bi mi odmah služio i kao termoizolacija poda.Kao završni sloj planiram staviti laminat.
S poštovanjem,Blaž Milas 091 527 44 22

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svojoj ponudi proizvoda za podove između ostalog nudi i TERATERMO ESTRIH – gotovi suhi materijal za izvedbu vezanog estriha za toplinsku izolaciju podova. Izvodi se u debljinama 4-5 cm i primjenjuje se prvenstveno na podovima gdje nema dovoljne visine za izvedbu klasičnog plivajućeg estriha.

Obzirom na vaš zahtjev za izvedbom laganog estriha i istoovremenim izravnavanje podloge, te potrebnim većim debljinama (minimalna debljina 3 cm – maksimalna 7 cm) preporučamo izvedbu laganog betona.
U našoj ponudu ne postoji gotovi proizvod koji bi odgovarao traženim zahtjevima.

Ukoliko nije prihvatljiva minimalna debljina estriha od 3 cm preporučamo primjenu masa za izravnavanje podova, ali u tom slučaju nije moguće izvesti i toplinsku izolaciju poda.

D / 4.1.2014. 20:21:44

Pozdrav, što sve treba nanijeti na površinu da bi mogli nanijeti Teraplast.

ODGOVOR

Teraplast se nanosi na prethodno izravnatu podlogu, a prije samog njegovog nanošenja potrebno je impregnirati podlogu MINERALKVARC GRUND OBOJENIM.

I J / 28.12.2013. 22:04:40

sa kojim materijalima krpati i izravnavati zidne i podne površine nakon postavljanja instalacija u kupaonici i prije postavljanja pločica i koji su materijali najbolji za brzu daljnju obradu

ODGOVOR

Krpanje i izravnavanje ožbukanih zidova u kupaonici u debljinama do max 2 cm prije oblaganja keramikom preporučamo izvesti vapneno-cementnu žbuku s ubrzanim vezivanjem VC RAPID. Polaganje keramičke obloge moguće je nakon 7 dana.
Za izravnavanje podova preporučamo TERANEKS RAPID. Podnu keramiku moguće je polagati nakon 24 sata. Detalje primjene možete naći na tehničkim uputama navedenih proizvoda.

S R / 19.12.2013. 11:29:23

Poštovani,

fugirali su mi pločice u kupaoni Terafil F-om sive boje. Molila bih Vas, čime da očistim kadu na kojoj su ostale sive mrlje od fugir mase I da li je uopće moguće vratiti kadu u prijašnje stanje?

Unaprijed zahvaljujem,

ODGOVOR

Tragove TERAFILA možete pokušati ukloniti blagim sredstvima za čišćenje, kako ne bi oštetili kadu.

d m / 17.12.2013. 15:16:37

u boravku sam dala sazidati dva zida od stare cigle. Čime je najbolje ju očistiti i premazati da bude sjajnija.mogu poslati sliku zida ako treba za odgovor

ODGOVOR

površinu zida od stare opeke možete premazati SILIKOSAM KONCENTRATOM koji impregnira i hidrofobira površinu materijala, ili FIKSANIROM koji učvršćuje i konzervira opeku, ali niti s jednim premazom nećete postići sjajni efekt, jer oba proizvoda daju mat efekt. Prije nanošenja oba sredstva sve podloge moraju biti čiste, otprašene i suhe, a naslage prašine potrebno je oprati vodom.
Sve detaljnije informacije o premazima možete pronaći u tehničkim uputama proizvoda na našoj web stranici.

j p / 15.12.2013. 10:19:03

Dali se vanjski zid koji je tretiran šprucom treba lagano navlažiti prije nanošenja termo žbuke ili ne, može li se na tu fasadnu termožbuku lijepiti fasadne kamene ploče ili treba površinu žbuke prije toga nečin tretirati

ODGOVOR

Ako je površina obrađena cementnim špricom prije više od tri dana obavezno je prije nanošenja toplinske žbuke površine lagano navlažiti vodom.
Ako je cementni špric nanešen od 1-3 dana ranije, površinu nije potrebno vlažiti vodom prije žbukanja toplinskom žbukom.
Kamen se ne može lijepiti na toplinsku žbuku.

D R / 13.12.2013. 12:32:23

Poštovani, moŽe li se zid od Ytong ploča/blokova lijepiti neposredno na zid od opeke ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL i koji su preduvjeti za to? Lp, D.R.

ODGOVOR

Zid od Ytong blokova možete zidati TANKOSLOJNIM MORTOM ZA ZIDANJE POROBETONA M 10, a ukoliko lijepite Ytong ploče možete ih lijepiti i običnim TERATEKT-om, nije nužno da bude TERATEKT FLEKS UNILEVEL.

M M / 27.11.2013. 17:43:15

Poštovani,
na kući imam blago zakošeni krov od fert gredica bez crijepa. U budućnosti mislim dograđivati kat ,ali me zanima kako sada izolirati krov. Neki su mi majstori predlagali tvrdi stiropor (xps) 3 cm sa vanjske strane krova ,te armirati s mrežicom i obojati u bijelo radi sunca.Bitno mi je da nemam toplinske gubitke na stropu, jer je fasada izvedena od fasadnog stiropora 8 cm, pa mi se za jače zime, ocrtavaju gredice na stropu i tu se javljaju gljivice. Kuća se nalazi u Makarskoj. Dali se izolacija može izvesti fasadnim stiroporom 5 cm? Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Na stropu je potrebno izvesti toplinsku izolaciju s pločama XPS u minimalnoj debljini 3 cm i na to ugraditi cementnu glazuru u debljini 4 cm.
Na osušenu cementnu glazuru ugradite hidroizolacijski premaz MONOELASTIK BETONPROTEKT koji može ostati kao završni sloj dok ne planirate nastavak gradnje. Dodatno MONOELASTIK BETONPROTEKT možete obojati bojom za beton AKROTON ili AKROTON PLUS u boji prema izboru iz naše ton karte.

n j / 25.11.2013. 9:02:06

puno hvala na brzom odgovoru. imam jos dva pitanja. gdje u zadru mogu kupit proizvode koje ste naveli? taj unutarnji zid koji mi vlazi izraden je hrapavo (mi to zovemo bavarska), ja bih to uklonila pa me zanima najlaksi nacin za skidanje jrr bih htjela imati u konacnici normalne ravne zidove?

ODGOVOR

Naše sanacijske žbuke možete kupiti u svim trgovinama bolje opremljenim građevinskog materijala koje drže i naše proizvode, za detaljnije informacije možete kontaktirati Samoborku Split na br. tel. 01/3322-716.
Žbuku sa zidova možete ukloniti jedino mehaničkim putem odnosno struganjem sa zida.