Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

i d / 9.2.2014. 21:47:03

Postovani,
Između glazure u prostrijama stana i betonskog poda u dnevnom boravku imam visinku razliku od 6 cm. Na koji je naćin sa vašim proizvodima najbolje riješiti navedeni problem i koliko se to treba sušiti budući da bih zelio postaviti paket u istoj razini kroz sve prostorije.

Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Obzirom na raspoloživu visinu preporučamo izvedbu plivajuće glazure, s 2+2 cm elastificiranog polistirena, polietilenskom folijom i 4 cm CEMENTNOG ESTRIHA 29.
Izvedbom plivajućeg estriha zadovoljit ćete i zahtjeve toplinske i zvučne izolacije.
Parket možete polagati cca 21-28 dana od izvedbe estriha, odnosno u trenutku kada zaostala vlažnost podloge zadovolji zahtjeve podne obloge.

p b / 8.2.2014. 22:07:09

Pošrovani
inkarato sam unutrašnje zidove stana,i na sve navukao mrežicu i ljpilo.Sad planiram staviti sep od 1,5 mm, pa me zanima da li prije sepa mogu nanjeti samoborka grund putz uni pa preko toga sep,a stropovi su mi od knaufa,da li če biti kakvih problema ako grund putz uni nanosim na knauf? Hvala

ODGOVOR

Preporučamo podloge prije nanošenja SEP-a Z 200 (2 mm) ili drugih tipova sitnozrnatih završnih žbuka, impregnirati temeljnim premazom, MINERALKVARC GRUNDO OBOJENI , prema odabranom tonu završne žbuke.

m c / 28.1.2014. 19:57:20

Poštovani
Nakon fugiranja pločica masom za fugiranje nijanse jasmin fuge su mjestimice ostale bijele (flekave).Znate li zašto i što napraviti da budu jednolične.
Hvala na odgovoru
Mirko

ODGOVOR

Pojava bijelih fleka može biti uzrokovana ugradnjom. Nakon izvedbe fugiranja tj. prilikom čišćenja ostatka fugirne mase s površina možda je površina previše bila navlažena s vodom, te je zboh toga moglo doći do ispiranja pigmenta u masi i pojave nejednolikosti prilikom sušenja.
Potrebno je postojeće fuge očisti u dubinu cca 2-3 mm i ponoviti fugiranje.

E Č / 25.1.2014. 16:39:27

Štovani,
na vanjsku cementnu žbuku (pukotine do 1mm) želim staviti staklenu mrežicu i fasadnu boju. Molim preporuku za ljepilo koje ide na tu žbuku i ostale komponente.
Hvala lijepa

ODGOVOR

Prepručamo da Vašu žbuku pregletate mineralnom univerzalnom masom za gletanje i izravnavanje fasadne površine TOP WHITE.
Masu možete nanijeti u debljini od 1-10 mm. Površinu treba dobro oprati vodom pod pritiskom i osušenu podlogu impregnirati KONTAKT GRUNDom dan ranije.
Nakon sušenja od cca 14-21 dan možete prebojati fasadnom bojom prema izboru iz naše ton karte. Bojati silikatnom ili akrilatnom fasadnom bojom.

a s / 25.1.2014. 13:20:11

pozdrav imam pitanje moze li se mijenjati boja taraboni!?pakiranje je u vrecama a boja je marelice pa me zanima moze li se promijeniti boja i kako?! hvala

ODGOVOR

Prema vašem upitu pretpostavljamo da želite obojenu TERABON-u.
TERABON-u prema našoj ton karti moguće je tonirati samo kod nas, a ako imate bijelu TERABON-u nije moguće dodavati ništa u nju.
Odaberite boju koju želite a koja ima za oznaku, slovo M za fasadnu žbuku u našoj ton karti i mi ćemo je proizvesti za vas.

S S / 21.1.2014. 17:58:24

Poštovani,
planiram mijenjati ograde na balkonu pa shodno tome mijenjam i pločice ali na čelo balkona želim nanijeti teraplast, kako zbog izgleda tako i zbog zaštite. Interesira me da li se na postojeće pločice može nanijeti teraplast ako se iste premažu kvarcnim premazom?
Hvala.
Pozdrav

ODGOVOR

Preporučamo vam da pločice sa čela balkona skinete, podlogu pregletate REPARATURNIM MORTOM G ili SAMOTERMOM i na to ugradite željeni TERAPLAST.
Direkno navlačenje TERAPLASTA na pločice ne preporučamo, jer se može desiti da se on odvoji od pločica bez obzira na impregnacijski premaz.

A M / 16.1.2014. 20:52:04

Poštovani,
Želim izravnati pod u prizemlju kuće za postavljanje pločica ili laminata. Sada je pod sastavljen od betonske ploče koja nije izlivelirana dovoljno dobro te je potrebno postaviti estrih. Problem je što je prostor nizak, i želim se sa estrihom minimalno podignuti .
Što mi preporučate?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Minimalna debljina vezanog estriha je 30 mm. Preporučamo primjenu CEMENTNOG ESTRIH-a 20, potrošnja : 22 kg/m2/1cm; pakiranje: vreće 25 kg; cijena : 0,66 kn/kg

A G / 10.1.2014. 12:41:23

Poštovani
Na balkon je sa donje strane samo bacen cementni špric.Nakon dosta godina je taj špric prilično hrapav obojan fasadnom bojom.Sad bi na to navukao nekakvu masu da se taj špric izravna i završnu žbuku fine granulacije u bijeloj boji.Što preporučujete obzirom na boju koju je nemoguće ostrugati.

ODGOVOR

Preporučamo struganjem skinuti vrhove nanesenog cem šprica, površinu otvoriti „pikanjem“ ili križnim „zarezivanjem“ , te temeljito otprašiti i oprati vodom.
Cijelu površinu impregnirati KONTAKT GRUNDOM, te na potpuno osušeni grund, nakon najmanje 24 data, nanijeti SAMOTERM F u sloju debljine cca 3 mm i zagladiti.
Na tako pripremljenu podlogu nakon min 7 dana nanositi završnu žbuku prema vašem izboru.

j / 7.1.2014. 19:23:31

Poštovani
interesiram se, koji tonovi - postoje materijala za fugiranje unutarnje stare kamene kuće.

ODGOVOR

Fuge između kamenih blokova možete fugirati TERAMINERALOM VF, koji je dostupan u svim tonovima iz naše štampane ton karte kraj kojih stoji oznaka M za mineralne žbuke. Ton kartu možete pogledati i na web-u http://www.samoborka.hr/teramineral-vf .

B P / 7.1.2014. 14:21:34

Poštovani,

molim Vas za informaciju zasto se završna obrada unutarnjim premazom nakon gletanja teranilom moze raditi tek nakon 10 do 14 dana.
kako stoji u vašoj brošuri za teranil.

unaprijed hvala

LP

ODGOVOR

Poštovani,
Teranil je materijal na bazi vapna i potreban je određen vremenski period da vapno odradi, zbog toga se preporuča završna obrada nakon 10-14 dana