Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

v t / 10.3.2014. 13:16:27

poštovani, stranica vam je super.
možda i meni možete pomoći savjetom. sva pitanja i odgovore sam prošla, ali nema ovo kaj mene zanima. naime, radi se o vanjskoj terasi, koju je pametan majstor napravio bez armiranja. obzirom je zemlja na nizbrdici, terasa puca jer naravno zemlja radi. prošlo ljeto nam je opet jedan pameten majstor rekao da stavimo pločice, a mi smo totalni neznalice, poslušali, i evo, nije došla niti zima a pločice su počele pucati, sad poslije zime je terasa, odnosno pločice koje su na pukotinama, sve popucale. užas jedan. znam da bi najbolje bilo razbiti cijelu terasu, ali to nam je skoro pa nemoguće jer je debela 50 cm (izvan zemlje) i još imaju tri stepenice (radi nizbrdice) a svaka debljine cca 30 cm. imate li kakav savjet da se postojeće pukotine povežu pa onda eventualno nešto staviti na to. Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Molimo vas da nam proslijedite nekoliko fotografija vaše terase tj.detalja gdje je terasa pukla da bi vam mogli konkretno odgovoriti na vaš upit.

G H / 9.3.2014. 23:02:50

Molim Vas za informaciju što da radim sa ispucalom glazurom i kako da ju saniram, a da ju ne trebam ponovo vaditi i izlijevati novu..

ODGOVOR

Ako vam je glazura ispucala samo površinski do maksimalno 1 mm možete je izravnati samonivelirajućom masom TERANEKS.
Ako je glazura pukla kroz cijeli presjek ne možete upotrijebiti niti jedan proizvod, jer ako površina glazure nije čvrsta REPARATURNI MORT ili samonivelirajuća masa mogu se kompletno odvojiti od glazure.
Potrebno je znati kako je glazura ispucala i kolike su pukotine. Proslijedite nam nekoliko fotografija kako bi vam mogli konkretno odgovoriti.
-----------------------------
Prema poslanim slikama postojeća glazura nije u najboljem stanju, tako da se i nakon upotrebe REPARATURNOG MORTA ili samonivelirajuće mase može desiti da vam se kompletna podloga odvoji. Naime vama je glazura popucala kroz cijeli presjek, te je upitna čvrstoće postojeće glazure.
Na sadašnju glazuru ne preporučamo vam ugradnju novog proizvoda.
Sve loše dijelove glazure treba maknuti i ponovno ugraditi novi sloj glazure. U koliko će glazura biti neravna prije polaganja završne obloge možete nanijeti samonivelirajuću masu TERANEKS.

p s / 9.3.2014. 18:56:07

Postovanje,majstori su mi zaprali cijelo stepeniste fasadnom bojom od samoborke dok su krecili zanima me sa cime to ocistit,hvala unaprijed
Srdacan pozdrav Paolo Sponza

ODGOVOR

Ako majstori nisu prije bojanja zaštitili površinu, a boja se upila u nju teško je boju očistiti.
Ako se radi o betonskoj površini pokušajte površinu oprati s 3-4% solne kiseline.
Površinu dobro natopiti vodom do zasićenja premazati solnom kiselinom i ostaviti cca 10 minuta te dobro betonsku površinu isprati vodom pod pritiskom.

M K / 9.3.2014. 16:30:36

Poštovani,
Radimo fasadu na kući.Radnici su nanijeli impregnaciju prije fasadne boje krajem mjeseca siječnja. Odmah potom je počelo kišno razdoblje koje je trajalo sve do sada, te nije bilo moguće krenuti sa nanošenjem fasadne boje. Je li moguće da je kiša isprala impregnaciju i je li potrebno ponovno nanositi ili se može odmah krenuti sa nanošenjem fasadne boje?
Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Potrebno je znati koji tip impregnacije su majstori koristili i koliko je vremena prošlo od nanašanja impregnacije do kiše.
U koliko je u roku 2-3 h nakon nanašanja impregnacije padala kiša po fasadnoj površini moguće je da je impregnacija isprana.
Ako je impregnacija s objekta isprana potrebno je nanijeti novi sloj prije bojanja.
Ako je impregnacija ostala na fasadnoj površini samo se nanosi fasadna boja bez ponovnog impregniranja.

A F / 8.3.2014. 12:17:29

imam roštilj od betonskih elemenata koji na izgled djeluju porozni. u kišnom periodu se napiju vode. Možete li mi preporučiti kojom bojom bi ih mogao adekvatno zaštititi od vlage?
Unaprijed hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Betonske površine očistite i pregletajte REPARATURNIM MORT-om pa kada se REPARATURNI MORT osuši površinu obojite bojom za beton AKROTON u boji prema izboru iz naše ton karte.

T / 8.3.2014. 0:17:18

U fazi sam postavljanja zidnih pločica, i to mi moglo potrajati još 5 dana, pa me zanima da li postoji neki određeni rok nakon koliko dana od postavljanja pločica treba raditi fugiranje ili ne postoji rok, mislim da li možda treba fugirati u roku 5 dana od postavljanja ili teoretski npr mogu fugirati i nakon 3 mjeseca.
Pločice su ljepljenje se Teratekt Fleks ljepilo, a Masu za fugiranje sam kupio Terafil Fleks, nadam se da to odgovara.

ODGOVOR

U pravilu se fugiranje pločica izvodi minimalno 48 h nakon lijepljenja, ali se fugiranje može izvesti i u roku 5 dana ili kasnije, no nije poželjno da fuge duže vremena budu nezaštićene tj.bez mase za fugiranje.
Upotreba flkesibilnog ljepila i fleksibilne fug mase je izvrsna.

A R / 6.3.2014. 11:13:34

Poštovani,

balkon nam je u derutnom stanju. Naime postavljene su unutarnje pločice na njega, tako da su uslijed djelovanja kiše i leda popucale. također,balkon nam je na ćoškovima oštećen tako da fale komadi betona, a ispod pločica nema ni ljepila ni ničega, tako da kad jednu digneš ostaje rupa. Molimo vas za neko jednostavno riješenje. unaprijed hvala!

ODGOVOR

Pločice maknite te skinite sve dijelove s balkona koji su oštećeni i slabodržeči.
Površinu otprašite, operite vodom pod pritiskom i pokrpajte cijeli balkon upotrebom cementne žbuke C 80.
Žbuka će izdržati jedno vrijeme te bi bilo potrebno da nakon izvedbe žbuke stavite sloj hidroizolacijskog premaza DUOELEASTIK HIDROPOTEKT i na hidroizolaciju ugradite pločice s ljepilom TERATEKT FLEKS.

J P / 5.3.2014. 13:13:42

Kuća u Dalmaciji je sagrađena 70-tih godina. Fasada je nebojana od pješčano-vapnene žbuke koja je djelomično sipka jer se lako struže. Kako je fasada dobro očuvana (rupičasta je na manjem dijelu - rupice od 1-5 mm), planirao sam je izravnati sa EKSTRA TERANILOM (1-2 ruke) i potom premazati bijelom ili nekom drugom bojom. Zanima me da li bi to bilo dobro rješenje ili bi bilo poželjno staviti i neku staklenu mrežicu? Koja impregnacija bi trebala ići prije izravnavanja EKSTRA TERANILOM a koja prije bojanja? Koliko bi tako obrađena fasada mogla ostati u nekom optimalnom stanju, a koliko ako bih je odmah obojao bez izravnavanja EKSTRA TERANILOM? Koje boje mi preporučate? Molim Vas za brz odgovor jer bih za par dana trebao početi s radovima!? Hvala unaprijed!

ODGOVOR

TERANIL EKSTRA nije proizvod kojim se gletaju fasadne površine.
Vašu fasadnu površinu pregletajte FINOM ŽBUKOM F -900 ili VAPNENOM ŽBUKOM TOP WHITE u debljini 3-4 mm.
U TOP WHITE možete ugraditi i staklenu mrežicu. Nakon sušenja površinu možete prebojati fasadnom bojom SILIKATKOLOR ili TERATON v prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacije prije fine žbuke F -900 se ne stavlja, ako se odlučite za TOP WHITE površinu impregnirajte KONTAKT GRUNDom dan ranije.
Ako ćete bojati silikatnom bojom impregnacija je SILIKATGRUND koji se nanosi dan ranije, dok za TERATON V impregnacija je UNIVERZALKONCENTRAT GRUND koja se stavlja neposredno prije bojanja fasadnom bojom.

Z P / 5.3.2014. 12:23:38

Interesira me kojim vrstom boje se moze prefarbati teraplast? Hvala.

ODGOVOR

TERAPLAST možete prebojati fasadnom bojom TERATON V prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacija prije bojanja nije potrebna već površinu treba samo dobro oprati vodom pod pritiskom.

s s / 28.2.2014. 10:52:52

postovanje...uradio sam trotoare oko kuce betoniro i sad mi povrsinski mraz dofatio i stabi sad bilo dobro uradit pobetonu..

ODGOVOR

U koliko se radi o ljuštenju površinske cementne skramice, skramicu treba skinuti, površinu dobro isprati vodom pod pritiskom i nanijeti REPARATURNI MORT.