Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

L M / 12.4.2015. 16:57:39

Poštovani,
garaža stara 50g. prije dvije g. je bila poplavljena (visina vode 1,5m) i na zidu se pojavila mala pukotina. Nedavno je automobil udario u garažna vrata i stvorila se dugačka vodoravna pukotina pokraj vrata. Iznad garaže nema kata ni krova, samo je ploča. Kako sanirati pukotinu bez većih ulaganja ?
Hvala Vam,

ODGOVOR

Obzirom na opisanu pojavu pravilne horizontalne pukotine možemo zaključiti da je riječ o konstruktivnoj pukotini. Bez uvida u postojeće stanje, ili barem u raspoložive fotografije nije moguće dati prijedlog sanacije.

B / 3.4.2015. 11:59:49

Poštovani,
Interesira me da li za bazen koji mislim bojati kao hidroizolaciju mogu upotrebiti Vaš proizvod Hidroprotekt DuoelastikDa li je potrebno stavljati koju mrežicu kad se radi sa njim?Također me interesira koje boje za bazen preporučate nakon njega.
Lp,
Bepo Maričić

ODGOVOR

HIDROPROTEKT DUOELASTIK je polimer cementna hidroizolacija koja ne može biti završni sloj, već na hidroizolaciju treba ugraditi keramičku oblogu.
Staklenu mrežicu nije potrebno ugraditi, već se ona ugrađuje samo na spoju dva različita materijala.
Boje deklarirane za bojanje bazena u svom programu nemamo.

M M / 19.3.2015. 19:10:37

Imam pitanje. Imam podrumske prostorije u kući, iz zidova mi ide voda..tojest zid se rosi i to samo po zimi. Zanima me kako i pomoću kojih sredstava to mogu riješiti?

ODGOVOR

Do orošavanja zidova dolazi zbog prevelike razlike u temperaturama vanjskog i unutarnjeg prostora.
Potrebno je s vanjske strane izvesti (pretpostavljamo da nije izvedeno) otkop, hidro i toplinsku izolaciju te drenažu.

A B / 10/03/2015 07:33:13

Molila bih Vas za pomoć kako i uz koje vaše proizvode se može dobro zatvoriti rupa u vodonepropunom oknu (uz samu dovodnu cijev nije dobro napravljeno pa sve slivne vode ulaze u okno i napune ga do vrha. Te Vas isto molim da mi kažete postoji li kakvo brtvilo za šaht koji je kockasti kako voda nebi ulazila i sa gornje strane dok pada kiša. Hvala unaprijed

ODGOVOR

Otvor oko dovodne cijevi preporučamo zatvoriti HIDROPROTEKT-om.
Ukoliko voda neprestano nadire moglo bi doći do ispiranja materijala, u kojem slučaju preporučamo HIDROSTOP.
Nakon zatvaranja samog otvora cijelu površinu premazati HIDROPROTEKTOM zidarskom četkom u dva sloja križno.

T C / 7.3.2015. 11:26:19

Napravili smo septicku jamu ali nismo izbetonirali dno i sad se puni sa vodom jer je dosta vlazno tlo.Ispumpali smo vodu van ali za 2-3 sata je opet puna vode,sad me zanima da li ima u vasoj ponudi nesto s cem bi zaustavil prodiranje te vode.Hvala

ODGOVOR

Nakon ispumpavanja vode potrebno je izliti ab ploču u septičkoj jami , a spoj zidova i novog poda ab ploče zabrtviti brzoveznom hidroizolacijskom žbukom HIDROSTOP.

I P / 28.2.2015. 20:18:22

dali prije estriha na terasi treba zalijepiti ljepenku .Ispod terase nema ništa ,u prizemlju izlaz na dvorište kroz terasu.

ODGOVOR

Ako na AB ploči nije izvedena nikakva hidroizolacija, prije ugradnje glazure obavezno ugradite ili ljepenku ili bilo koji drugi tip hidroizolacije.

r l / 22.2.2015. 17:04:45

imam terasu 39m2 i na nekim mjestima mi propusta a neznam sa ćim da pokrpam ili premažem

ODGOVOR

U vašem upitu nemamo dovoljo informacija da vam damo konkretan odgovor pa molimo da pogledate relevantne odgovore koji su vezani uz probleme na balkonima i terasama
putem mogućnosti PRETRAŽIVANJE na našim web straniciama:
http://www.samoborka.hr/pretrazivanje.asp?q=terasa
http://www.samoborka.hr/pretrazivanje.asp?q=balkon

D B / 11.2.2015. 23:28:56

Poštovani.im am problem s vlagom u novom objektu.tj.prizemlje.voda mi je ušla iz vana kroz ciglu i natopila čmi jedan dio prizemlja.čime bi to odstranioi kako zaštitio.Pomozite

ODGOVOR

S unutarnje strane morate skinuti žbuku do zida i otuči još barem cca 30 cm od nivoa gdje vam je bila voda.
Osušite zid koliko je moguće i premažite ga hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK u dva sloja.
Na spoju zida i poda ugradite traku za brtvljenje kojia se ugrađuje u prvi sloj hidroizolacijskog premaza. Ožbukajte sanacijskom žbukom SANISIL H ili vapneno cementnom žbukom VC 40.

Pretpostavka je s vanjske strane nije izvedena hidroziolacija ni drenaža, te treba napraviti otkop oko objekta i temelje premazati hidroizolacijom.
Na hidroizolaciju ugraditi toplinsku izolaciju s ekstrudiranim polistirenom i na to čepastu foliju i zatrpati.
Oko objekta prije zatvaranja iskopa položiti drenažne cijevi.

M S / 10.2.2015. 18:35:25

Imam kamenu kucu na moru cca 60 kvadrata zidova debljine 50 cm I problem sa kapilarnom vlagom. Koje materijale da koristim za hidroizolaciju I Zbukanje I kojim redom. Planiram staviti hidroizolaciju I na pod. Na zidove nece ici knauf.

ODGOVOR

Da bi sanacija bila kvalitetna potrebno je s vanjske strane napraviti otkop oko objekta te napraviti drenažu i hidroizolaciju.
S unutarnje strane očišćene zidove i pod premažite s HIDROPROTEKT DUOELASTIK-om u dva sloja i na zidove ugradite sanacijsku žbuku SANISIL ŠPRIC i SANISIL H u potrebnoj debljini. Nakon sušenja zidove prefilcajte FINOM ŽBUKOM F-900 ili TERANIL.
Obojati disperzivnom bojom.

D K / 9.2.2015. 11:59:41

Poštovani,

živim u neboderu u Rijeci na 11.katu koji je sagrađen 1973.g (GP Primorje). Fasada na neboderu je katastofalna, pušta na sve strane. U bližoj budućnosti čini mi se da neće biti ništa od nove fasade, a meni stalno vlaži u stan, konkretno ispod prozora i na dijelu lođe (po kutevima) koja je zatvorena alu stolarijom. Da li je moguće izvana nanijeti kakav hidroizolacijski sloj koji bi trajao par godina dok se ne riješi pitanje fasade? S unutarnje strane ne bi ništa dirao. Hvala.

ODGOVOR

Prema opisanom pretpostavka je da prilikom ugradnje nove stolarije nije obračena pažnja na detalje tj.spojeve postojeće fasade i stolarije pa sada dolazi do problema vlage u prostoru.
Sada je teško bilo kojim premazom spriječiti vlagu ali ju možete malo smanjiti. S vanjske strane možete premazati polimer cementnom hidroizolacijskim jednokomponentnim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm.
Upozoravamo vas da premazivanjem s vanjske strane, vlaga se ne može eliminirati ali će se barem malo smanjiti. Potrebno je utvrditi kako su izvedeni svi spojevi ugrađene stolarije i provjeriti padove klupčica da bi hidroizolacijski premaz bio donekle učinkovit.