Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

J L / 4.1.2015. 18:29:44

Iznad sobe mi je terasa pokrivena sa mozaikom-pazinski kamen.
Sada mi ploča malo puštam vidi se mokro na plafonu i na zidu veličine papira A4.
Terasa je prohodna. Što mi je najjeftinije rješenje.S ČIME PREMAZATI, A DA MOŽDA NE TREBA NOVE PLOČICE. hVALA

ODGOVOR

Prema informacijama dostupnim iz vašeg upita nije moguće utvrditi uzrok provlaživanja.
Za kvalitetan prijedlog sanacije potrebno je utvrditi gdje dolazi do zacurijevanja. Obzirom da se vlažna mrlja pojavljuje uz zid moguće je da do zacurijevanja dolazi na loše izvedenim detaljima spojeva sa okapnicom. Preporučamo da potencijalni izvođač izvrši uvid u postojeće stanje. Ukoliko ste u mogućnosti molim proslijedite fotografije.

J S / 2.1.2015. 11:50:05

Postovani!

Molim vas na zavijet.Nova kuca,fasada ima spruc,na spruc su zaljepljene prirodne kamene skrilje debljine ca 5cm. Problem: kod jakog juga ili skure bure, voda prodire do unutarni zidovi.
Hocu zadrzati prirodni izgled kamena.Kako? Epoksi premaz, fasadna silikatna boja ?
Cekam vas cijenjeni odgovor.

sretnu novu godinu
zeli vam
J. Süssenbacher

ODGOVOR

Kamen premažite gotovim proizvodima za hidrofobiranje građevnog materijala BETOSIL ili SILIKOSAM KONCENTRAT .

z v / 28.12.2014. 12:06:22

Temelj na kuci je od kamen. Citao sam da se ubrizga neki aditiv protiv vlage. Nemam drenazu okolo kuce. Namjeravam je postavit. Koji proizvod imate za fugiranje kamena?Iznad temelja mi je betonski vjenac koji je uvucen za 2.5 cm od okomite ravnine zida kuce. Kada budem radio toplinsku fasadu jeli bolje to poravnati kombi plocom, ili stiroporom pa preko svega toplinska fasada. Nadam se da ste razumjeli pitanje. Hvala!

ODGOVOR

Sredstvo za injektiranje tj.tekućina koja se koristi za smanjenje udjela vlage zidova zasićenih kapilarnom vlagom je kod nas SANIKTIL KONCENTRAT.
U kamene zidove prekid toka kapilarne vlage izvediv je jedino ako je zidano pravilno i ako je kameni temelj cijelom debljinom.
Oko objekta potrebno je napraviti iskop i drenažu, te s vanjske strane premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK u dva sloja.
Kombi ploču u dijelovima koji su izloženi vlagom nije poželjno ugrađivati, najbolje ožbuka žbukom VC 60 u potrebnoj debljini, pa na ožbukanu površinu ugraditi toplinsku izolaciju.

I M / 20.12.2014. 19:44:09

Volio bih ako bi mi mogli pomoći savjetom, živim u kući koja je stara oko 100 godina i građena je od kamena ali leđa kuće malim dijelom ukopana su u zemlju i od 1991 počela je vlažiti jer je na fasadu kuće naslonjen kanal kojim teće kišnica. Koji vaš proizvod bih mogao upotrebiti da koliko toliko spriječim ulazak vlage, tj da izoliram taj kanal jer mislim da bih tada spriječio vlaženje u kuću. HVALA !

ODGOVOR

Možete premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja.

H J / 10.12.2014. 12:55:56

Postovani,

Imam vanjsko stepeniste s plocicama te mi se na jednom dijelu stepenice zadrzava voda uz zid kuce.

Na zidu kuce je teraplast i bijela fasada, medutim na unutarnjoj strani zida pojavljuje se voda tocno na mjestu gdje se zadrava voda na stepenistu.

Jel postoji hidroizolacija koja bi sprijecila prodor vode?

ODGOVOR

Ako je s vanjske strane izvedena završna obrada sada je teško sanirati prodor vode bez sanacije tj.otvaranja dijela stepenica, eventualnog izravnavanja i upotrebe hidroizolacijskog premaza.
Najvjerojatnije detalj spoja stepenice i fasadne površine nije dobro izveden.
Ako sada postojeći sloj premažete hidroizolacijskim premazom nećete ništa postići jer će vam zaostala vlaga predstavljati probleme.
Najbolje je maknuti pločice, izvesti sanaciju i hidroizolaciju i ponovno ugraditi keramiku.

J T / 9.12.2014. 12:17:09

poštovani,dali imate nesto iz vase ponude,za izolaciju bunara(gustirne),dali mi mozete nesta preporucit,cuo sam da je dobro polimer cementni sistem

ODGOVOR

Bunar premažite u dva sloja četkom HIROPROTEKT mineralnim hidroizolacijskim premazom. HIDROPROTEKT je zdravstveno ispitan te se može upotrebljavati tamo gdje je pitka voda.

L / 7.12.2014. 20:41:32

Poštovani

Imam malenu kamenu kuću koja je nekoć služila kao staja ali sada je preuređena. Zidovi su jako debeli i od ove godine počeli su na nekim mjestima jako vlažit i počela se skupljati pljesak. Zanima me kako bih se mogao riješiti vlage i onemogućiti njen povratak isto tako me zanima sa čime bih mogao izolirati prostor posto imamo problema sa ugrijavanjem. Puno hvala

ODGOVOR

Pretpostavka je da objekt nema izvedenu horizontalnu hidroizolaciju i da je prezasićen vlagom.
Vlage u starim kamenim kućama teško ćete se riješiti ali ju možete smanjiti.
Potrebno je maknuti staru žbuku. Zidove do visine maksimalno cca 40 cm premazati HIDROPROTEKT-om , u dva sloja četkom i ožbukati sanacijskom žbukom SANISIL H.
Zagrijavanje prostora ovisi o debljini zidova koju imate, te ako je debljina manja (kao blok opeka) potrebno je napraviti proračun građevne fizike da se vidi kolika debljine toplinske izolacije je potrebna.

s f / 6.12.2014. 12:19:05

poštovanje, imam kuću koja je s unutarnje strane obložena stiroporom,pa me interesira da li smijem i s vanjske strane staviti stiropor

ODGOVOR

Na objekt možete ugraditi toplinski sustav s vanjske strane, no bilo bi poželjno prije ugradnje sustava napraviti proračun građevne fizike i ustanoviti da li se u nekom od slojeva može pojaviti kondenzat.
Toplinski sustav se ugrađuje samo s jedne strane (po pravilu vanjske) , ali ako vam je postojeći ugrađeni sustav određene debljine i ako zadovoljava prolaz topline nije nužno da ugrađujete sustav i s vanjske strane.

M G / 16.11.2014. 18:55:17

Poštovani,
zanima me da li je moguće napraviti izolaciju na kući koja je pod vlagom. Naime, kada se gradila kuća, nije napravljena dobra izolacija te me sada zanima da li bi se dalo to popraviti te da li bi to uspjelo, da ne bi za par godina opet vlaga probila. Napravili bi stan u podrumu koji je pod zemljom.
Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Pravilni postupak bi bio izvedba hidroizolacije s vanjske strane kao i pravilna drenažu, ukoliko je to moguće.

Ukoliko nije moguće izvesti hidroizolaciju sa vanjske strane, na unutarnje površine zidova možete nanijeti mineralnu hidroizolacijsku žbuku HIDROPROTEKT.

M Ž / 13.11.2014. 21:22:04

Poštovanje! Imam problem sa vlagom u vikendici, zanima me kako se je rješiti? Više od pola vikendice je ukopanu u zemlju nema nikakve hidroizolacije niti ničega, zidana je iz betonskih blokova, zanima me kako to sanirati iz unutarnje strane? Poljepiti stiropor ili? Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Problem vlage bi trebalo sanirati sa vanjske strane izvedbom hidroizolacije i pravilne drenaže, jer ukoliko hidroizolirate s unutarnje strane postoji mogućnost da će se vlaga kapilarno dizati po zidovima u visinu.
Ukoliko se odlučite na izolaciju s unutarnje strane možete hidroizolirati mineralnom žbukom za zaštitu od vlage HIDROPROTEKT.