Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M Č / 12.11.2014. 12:12:26

Postovani imam balkon 24m2 zanima me koji premaz trebam prije keramike jer je glazura vec stavljena i koliko puta treba premazat i kako zavrsiti izolaciju na balkonska vrata hvala!

ODGOVOR

Hidroizolaciju možete izvesti dvokomponentnom polimer cementnom hidroizolacijom HIDROPROTEKT DUOELASTIK, ili ekonomičnijom varijantom HIDROELASTIK 2K.
Za kvadraturu od 24 m2, potrebno Vam je dva pakiranja HIDROPROTEKT DUOELASTIK (25 KG+12,5 L) i pakiranje (10 KG+ 5 L), odnosno dva pakiranja HIDROELASTIK 2K (25 KG+6,25 L) i jedno pakiranje (8 kg+2 L).

Hidroizolaciju izvesti u dva sloja (križno), a na mjestu ulaznih vrata podignuti hidroizolaciju ukoliko je to moguće.

M L / 30.10.2014. 8:50:17

Poštovani,

Imam garažu od 32 m² i na polovici betonske ploče leži voda.
Na par mjesta vide se pukotine u obliku crta i na nekoliko mjesta curi voda u garažu.
Molim savjet za sanaciju curenja.

Lp
Mirko Lucić

ODGOVOR

Tamo gdje vam ulazi voda zasijecite u obliku lastinog repa i zapunite pukotinu HIDRO STOP hidroizolacijskim premazom.
Nakon toga površinu premažite HIDROPROTEKTOM u dva sloja četkom, te na to ugradite ploče, keramiku ili saminivelirajuću masu koju premažite bojom za beton.
Hidroizolacijski premaz ne smije ostati nezaštićen.

I H / 27.10.2014. 8:58:38

Poštovani,
u kupaonici imamo tuš kadu, samostojeću. Sada bi htjeli staviti normalnu kadu koja bi bila između 3 zida. Stvar je u tome što su pločice preko svih zidova, a obzirom da prilikom stavljanja pločica nije bila u planu kada već samo tuš, nije stavljena nikakva hidroizolacija. Jedan od ta tri zida je zajednički zid sa sobom. Da li postoji neka zaštita koja bi se mogla staviti preko pločica da ne bi slučajno vlaga prešla u sobu? ili i ne treba ako se npr nakon svakog tuširanja pločice obrišu krpom? Koji je vaš savjet?
Hvala unaprijed

ODGOVOR

Pločice premažite hidroizolacijskim premazom DUOELASTIK ili MONOELASTIK HIDROPTEKT u dva sloja.
Nakon ugradnje kade spoj kade i zida obavezno silikonizirati sanitarnim silikonom.

S / 22.10.2014. 15:18:44

Poštovani !
Nedavno sam dogradio novi dimnjak koji je završen i stavljen je opšavni lim oko njega. Dimnjak je funkcionalan ali postoji problem kod jakih kiša gdje vanjski blokovi upijaju vodu te ona prolazi ispod krova u niže etaže. Ne želim oblačiti dimnjak u lim već tražim neki premaz koji bi zaštitio dimnjak od prodiranja vode. Možete li mi preporučiti nek u impregnaciju ?

Unaprijed hvala

ODGOVOR

Potrebno je znati od kakvih elemenata vam je izveden dimnjak (gotovi Shiedel elementi ili opeka) da bi vam mogli preporučiti neki od naših proizvoda.

v g / 22.10.2014. 10:39:04

Poštovani, molim za pomoć vašim savjetom. Unutrašnjost dnevne sobe na zidovima ima bavalit. Izvana kuća je obložena stiroporom i edepultzom,te okrečena bojom za fasade. Na soklu smo također stavili stiropor i zbog estetike ga skroz s dvorišne strane poravnali u istu visinu, s tim da je na nekim mjestima viši od temelja. Nakon toga postavljane su za stazu u dvorištu ploče u obliku šesterokuta na prijesak, a ispod kojeg je ostala betonirana staza. Problem je slijedeći: U dnevnoj sobi pojavili su mi se pučci od vlage koja se sipa na parket. Što uraditi i kako to popraviti. Smatramo da smo zatvorili oticanje vode ispod vanjskih ploča u dvorištu i da se vlaga zato diže uz kuću, a bavalit je sada propušta. Savjetovali su nam da cijeli taj stiropor sa sokla skineme i premažemo sokl žbukom i da zid može disati. Da li je to točno.
Pozdrav

ODGOVOR

ako prilikom izvođenja radova na dvorištu ab ploča nije bila napravljena u padu i ako nije izvedena hidroizolacija te ako ste na to ugradili opločnik najvjerojatnije je da vam dolazi do skupljanja vlage i vlaženja te prodiranja u unutrašnjost objekta.
Skidanje izvedenog sokla nije potrebno jer ugradnjom sokl žbuke nećete ništa postiči da bi spriječili vlaženje.
Potrebno je utvrditi gdje se voda i zašto skuplja, uzrok sanirati, a onda će se vlaga postepeno smanjivati.

V / 17.10.2014. 13:10:42

Poštovani,
molila bih Vas savjet pojavljuje mi se vlaga u prizemlju po unutarnjim zidovima pretpostavljam posljedica ovih kiša, moram napomenut da se budar nalazi cca 3m od kuće i da je kuća građena 1928 i do sada nije nikad vlažila, inače kuća se nalazi na ravnom terenu.
Dakle što napravit i kako, drenaža oko cijele kuće ili....???

ODGOVOR

Najbolje bi bilo izvesti drenažu oko cijelog objekta i hidroizolaciju.
Pretpostvljamo da objekat ako je izveden 1928 god. nema hidroizolaciju.
Nakon otkopa sokl objekta i barem 30-40cm u dubinu temelja (ako je moguće) pemazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKTOM u dva sloja te zatrpati do sokla.
S vanjske strane visinu sokla ožbukati SOKL žbukom.

i p / 10.10.2014. 17:23:22

poštovani,
trebam sanirati balkon, odnosno napraviti na njemu hidroizolaciju prije postavljanja pločica (podloga je kulir). na istom balkonu okapnica se počela odlamati i voda se podvlači. Htio bih za prvu ruku sanirati okapnicu i namjeravao sam to napraviti žbukom VC 50. molim Vas informaciju da li je to pogodan materijal za sanaciju i da li je potrebno nakon čišćenja podloge premazivanje grundom (i naravno, koji biste proizvod za to preporučili)?

hvala!

ODGOVOR

Podložna žbuka VC 50 nije namijenjena za izradu okapnica.
Podlogu na kojoj je sada kulir treba očistiti i izravnati CEMENTNIM ESTRIHOM 20.
Nakon dobrog sušenja glazuru samo lagano navlažiti prije nanošenja dvokomponentnog hidroizolacijskog premaza HIDROPROTEKT DUOELASTIK ili HIDROELASTIK 2K. Nakon toga na hidroizolaciju lijepiti keramiku fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS.

v p / 19.9.2014. 13:50:53

Poštovani!
Molim Vas objašnjenje za katalog - Idealno za vrtove, staze i trgove - opločnici Pompej na stranici 1 - gdje je istaknuta SUPER CIJENA - koja je to shema polaganja, jer mi se ta najviše sviđa?

ODGOVOR

Naša službena shema slaganja za tu sliku ne postoji.
Gledajući tu sliku možete primjeti da i ne postoji neki uzorak grupe opločnika koji se ponavlja po cijeloj opločenoj površini.
Opločnici su proizvoljno slagani od strane izvođača, majstora s maštom koji ima smisla za slaganje opločnika.

M J / 12.9.2014. 11:40:27

Dobar dan,molio bih vas za savjet.Kako je prizemlje kuće napravljeno od betonskih kvadri, a izolacija u ono vrijeme je rađena od smole i terpapira, sad imam problem dizanja kapilarne vlage u zidu,vjerojatno zbog tankog sloja izolacije. Da li postoji nekakva tekuća hidro izolacija pa da se buše rupe u zidu i natoči u zid da bi se to spriječilo ili ako ima neko drugo rješenje.Hvala.

ODGOVOR

Za prekid toka kapilarne vlage injektiranjem u zidovima postoji proizvod SANIKTIL KONCENTRAT.
Potrebno je izmjeriti količinu vlage u zidovima i odrediti koncentraciju razrjeđenja SANIKTILa i tek onda ulijevati u rupe.

M T / 11.9.2014. 13:27:01

Poštovani,
Molio bih Vas za savjet i pomoć.
Prošle zime kada je bilo puno snjega zbog traljave kvalitete gradnje zgrade pojavio se veliki problem.
Prilikom otapanja snjega voda je curila niz fasadu te prosla kroz nju u podrucju roleta te pomokrila zid u unutrašnjosti stana u širini 50ak cm sve do poda.Stoga vas molim za pomoć kako da to rijesim.Znam da se to moze riješit gradjevinskim zahvatom pravljenja okapnice za koji nemam sada novaca.Dali ima kakvih hidro izolacijskih sredstava za to bilo da se primjenjuju izvana ili iznutra.Lijep pozdrav i puno hvala unaprijed.

ODGOVOR

Niti jedan hidroizolacijski premaz sada vam neće pomoći. Potrebno je utvrditi gdje vam dolazi do prodora vode i to sanirati.
Premazivanjem se ništa ne postiže jer ako ne sanirate prodor s vanjske strane vlaga će vam i dalje ulaziti u prostor i nećete je se moći riješiti. Premazivanje hidro premazom samo će zarobiti vlagu koja će vam se širiti po zidu.
Jedino što sada možete napraviti je skidanje boje i gleta i premazivanje četkom u dva sloja HIDRO PROTEKTom te ponovno gletanje i bojanje.
Napominjemo da je ovo samo privremeno rješenje.