Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S / 19.11.2012. 11:26:07

Poštovani,
Imam betonski ogradni zid koji je naknadno ožbukan i sad bi htio nanijeti na njega SEP 100. Problem je u tome što betonski zid vlaži obzirom da je s druge strane zemlja a zid nije izoliran.

ODGOVOR

S obzirom da je zid ožbukan, a nije izoliran ne preporučamo vam ugrađivanje SEP-a jer će se on nakon vrlo kratkog vremena početi ljuštiti i otpadati.
Preporučamo vam da ožbukani zid pregletate REPARATURNIM MORTOM F u debljini 2-3 mm , a osušeni mort obojite bojom za beton AKROTON u tonu prema odabiru iz naše ton karte.

V G / 13.11.2012. 14:34:44

Poštovani, stavljali smo teraplast na cokl kuće i budući da nam je ostalo pola kante, odlučila sam ga staviti na jedan mali zid u dnevnoj sobi. Na coklu je sve ok, međutim na zidu je ostalo sve flekavo, šareno, grozota. Interesira me da li postoji kakva boja za premazati, ili da li se smije još jedan sloj teraplasta staviti na ovaj postojeći. Molim prijedlog.

ODGOVOR

Pošto se desilo da je TERAPLAST na podlozi flekav i neujednačen , najbolje bi bilo navući novi sloj istog teraplasta.
Impregnacija podloge nije potrebna već se TERAPLAST direktno nanosi na podlogu tj. postojeći TERAPLAST.
Boja kojom možete prebojati TERAPLAST je TERATON V, ali ćete bojanjem izgubiti karakterističan izgled teraplasta.

i m / 12.11.2012. 18:15:00

molio bi vas pomoć, na zidu mi je dimnjak i imam peč koju ložim na tome mjestu,ali mi žbuka jako puca i otpada na dimnjaku.Šta mi preporučuje-te da uradim.Dali bi vrijedilo pločice polijepiti sa fleksibilnim lijepilom.Unaprijed hvala

ODGOVOR

Ukoliko vam žbuka otpada čvrstoća žbuke je upitna te je potrebno žbuku kompletno skinuti i ožbukati novim slojem žbuke VC 50 u debljini do 2 cm.
Na novo ožbukani dimnjak možete Ijepiti pločice TERATEKT FLEKS ljepilom.

R S / 12.11.2012. 9:30:26

Poštovani!
Imam sobu od 16 m2, na kojoj betonski pod pada s jedne strane na drugu za 3 cm. Dali mi možete dati prijedlog rješenja za izravnavanjem podloge, dali se to može odraditi sa TERANEKS UNILEVEL. Kao završnu podnu oblogu stavio bih laminat!

Hvala i Srdačan Pozdrav

ODGOVOR

Preporučamo da izravnavanje izvedete REPARATURNIM MORTOM G do razlike visine od 1 cm.
Na osušeni REPARATURNI MORT G (nakon sušenja ) izliti TERANEKS UNILEVEL u debljini 0,5 – 1,5 cm.

G J / 11.11.2012. 20:44:18

Poštovani,
Obojao bih zidove u stanu u bijelo pa me zanima da li je to preporučljivo uraditi sa vapnenim bjelilom? Čuo sam da nije preporučljivo nasloniti se na površinu obojanu sa njim jer da ostaju bijeli flekovi. Obojao bih na nanovo pogletani zid s( Teranilom).

ODGOVOR

Vapneno bjelilo može se koristiti za bojanje zidova i stropova.
Mana je da se lako briše dodirom . Gletanu površinu zida primjerenije je bojati unutarnjom bojom TERAPOL.

J K / 11.11.2012. 8:51:53

Poštovani,
imam stari plafon, koji je rađen davno prije,vapno i pijesak nabacivano na položenu trsku.Sve to dobro i masivno stoji ali je neravno.Koji materijal da nabacim i izravnam to.
Hvala.

ODGOVOR

Za izravnavanje postojećeg plafona preporručamo
1. Skinuti sve postojeće nanose boja do zdrave žbuke
2. Impregnirati staru žbuku MINERALKVARC GRUNDOM (0,25 l/m2)
3. Gletanje u dvije ruke TERANIL-om (1-5 mm). U koliko su neravnine veće od 5mm tada koristiti BETONFIKS.

V / 07.11.2012 9:32

PRODAJEM VAŠE PROIZVODE U SKLADIŠTU GRAĐEVINSKOG MATERIJALA .
IZMEĐU OSTALOG PRODAJEM I SUHI BETON U PAKIRANJU OD 50 KG, ALI NIJE MI SKROZ JASNO ZA KOLIKO M2 JE DOSTATNA 1 VREĆA BETONA.
PUNO KUPACA MI POSTAVLJA TO PITANJE A U VAŠEM KATALOGU PIŠE ZA 25 L BETONA ALI TO NIKOME NIJE JASNO. SVI ŽELE ZNATI KOLIKO JE TO U M2 I ZA KOJU DEBLJINU PODLOGE.

ODGOVOR

SUHI BETON 20 je mješavina agregata i cementa s kojim uz dodatak vode dobijamo materijal za betoniranje.
Jedna vreća od 50 kg daje 25 litara mokrog betona ili 0,025 m3.
Za jedan m3 očvrslog betona potrebno je cca 2200 kg SUHOG BETONA 20.
Za 1 m2 debljine 1 cm potrebno je cca 22 kg suhog betona 20.

M K / 6.11.2012. 13:05:09

Pozdrav,zanima me da li se teraplast moze koristiti za stepenice i podest,znaci da li se na stepenice moze navuci teraplast.stepenice su od siporeksa.??

ODGOVOR

TERAPLAST je fasadna žbuka i može se koristiti samo za zidove (vertikale).
Za stepeništa možete izvesti klasični kulir za koji imamo prirodno zrno u različitim bojama i različite granulacije , kao i KULIRMIX – obojenu mješavinu za izradu kulira.

R K / 3.11.2012. 17:16:03

Dali se TERAPLAST može koristiti za izravnavanje poda odnosno za betonski pod umjesto pločica. Ako ne dali imate neki takav proizvod. I gdje se može kupiti
TERAPLAST u Varaždinu ili Zadru.


U naprijed hvala

Roman

ODGOVOR

TERAPLAST se ne može koristiti za izravnavanje betonskog poda umjesto pločica.
Zamjenu za TERAPLAST koji se može ugraditi na betonsku podlogu nemamo osim izravnavajućih masa TERANEKS za unutarnje radove koje nakon ugradnje možete prebojati bojom za beton AKROTON.
TERAPLAST u Varaždinu možete kupiti u trgovinama: VELEKEM, KERAMETAL, FALCON TRADE, PEVEC; u Zadru možete kupiti u : VELEKEM, PEVEC .

I / 23.10.2012. 6:55:45

Poštovani.
Pripremam se za izgradnju cisterne za vodu koja će imati volumen cca 10m3.Ovim putem Vas molim za savjet sa kojim materijalom da uzidam cisternu dali armirano betonska konstrukcija ili se može uzidati sa betoskim blokom? Sa kojim hidroizolacijskim materijalom da zaštitim cisternu od curenja i naravno da ti materijali nisu štetni.

ODGOVOR

Cisternu za pitku vodu izvedite iz AB konstrukcije te nakon sušenja betona od minimalno 28 dana premažite HIDRO PROTEKT žbukom u dva do tri sloja.
HIDRO PROTEKT žbuka je zdravstveno ispitana, te je namijenjena zaštiti spremnika za vodu i sl.