Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M M / 1.5.2019. 22:46:53

Postovani, imam iza kuce malu kosinu visoku oko 1.20 metara i dugacku 20m, koja se osipa od kise, postavio bih vase betonske rupicaste kocke 40×60× 10, kakva je procedura? Mislio sam napraviti mali temelj i samo postaviti na kosinu, da li je to ispravno?

ODGOVOR

Na „dnu“ kosine preporučamo postavu kanalice koja će imati i ulogu „temelja“. Priprema podloge za postavu TRAVNOG OPLOČNIKA izvesti pream tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici: https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20Travni%20oplocnik.pdf

R M / 23.4.2019. 15:52:01

Poštovani,popločio bi parking koji je betonski.Zbog visine nemogu postavljati pješčanu podlogu pa me interesira dali se betonske ploče mogu ljepiti ljepilom ili nekom drugom smjesom za beton a da imaju čvrstoću da auto može bez problema kretati tj da ploča ne pukne.Hvala

ODGOVOR

Betonske ploče možete lijepiti na nosivu AB podlogu ljepilom tipa TERATEKT FLEKS UNILEVEL (moguće nanošenje u sloju debljine i do 15 mm). Ukoliko je podloga zadovoljavajuće nosiva punoplošno zalijepljene ploče neće pucati.

Đ S / 21.4.2019. 10:01:16

Poštovani, htio bih betonski puteljak (malo korišten) oko kuće obući u kulir. Sada, nije mi jasno razlika između Teraplast G i S i Kulirmix-a. Koje bi bilo najprikladnje ? Hvala i LP

ODGOVOR

Na betonskim površinama vrtne staze, preporučamo izvesti monolitni prani kulir (za pripremu kojeg se koristi KULIRMIKS + zrno prema izboru) ili izvesti oblogu KULIR PLOČAMA.

Ž L / 10.4.2019. 8:15:36

Dobar dan, Planiram uzeti samoborku narcis pa poplocavanje svoga dvora i imam jedo pitanje glede postavljanja. Da li se modul od 0.6 m2 ugradjuje u komadu ili se mali elementi (64 kom) vade iz modula i postavljaju jedan po jedan? Naime mestar koji mi je bio pogledati dvor kaze da se ne stavlja cijeli modul nego komad po komad iz modula sto me poprilicno zbunilo pa bih volio provjeriti sa vama. Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Opločnik Narcis prodaje se u modulu ali se postavlja slaganjem pojedinih elemenata modula, koji se isporučuju na paleti kao što je vidljivo na fotografijama u prilogu!

M I / 29.3.2019. 20:21:31

Poštovani, Postavljati ću betonske opločnike debljine 6 cm na ravnoj podlozi od betona (podloga ima pad). Opločnici će se postavljati na pijesak. Nakon postavljanja opločnika da li je potrebno opločnike posipati pijeskom kako bi se popunio razmak između opločnika ? Da li je to potrebno ili nije ? Molim savjet, hvala !

ODGOVOR

Sljubnice postavljenih betonskih opločnika preporučmo zapuniti KVARCNI PIJESKOM 0,1-0,6 mm ili EKO MASOM ZA OPLOČENJA.

K / 1.2.2019. 15:38:33

Poštovani, ljepio bi kocke na beton koji je neravan. Sa cime lijepiti, i sa cine fugirati da se sprijeciti prodor vode ispod kocki? Hvala LP

ODGOVOR

Ukoliko je neophodno betonske opločnike postavljati ne betonsku podlogu na istoj je potrebno prethodno izvesti odgovarajući pad. Za postavu opločnika na tako pripremljenoj podlozi preporučamo MORT ZA OPLOČENJA, a za fugiranje EKO MASU ZA OPLOČENJA.

g p / 31.1.2019. 21:09:15

poštovani, na već postojeće zemljane stepenice (10) dim.80x40x16cm, u vrtu, želim postaviti betonske blokove atlas ili hektor tako da na postojeću tvrdu zemljnu podlogu utisnem kameni agregat 2-4mm i na tako pripremljenu površinu položim jedan od navedenih tipova betonskih blokova. fuge bih ispunio kvarcnim pjeskm. ako ovaj postupak ne valja, molim vas da me savjetujete, zahvaljujem!

ODGOVOR

Ukoliko ravnine postojeće zemljane podloge zadovoljavaju vaše zahtjeve, betonski blok HEKTOR možete i direktno položiti na podlogu. Ako je potrebno izvesti korekciju podloge isto možete izvesti slojem kamenog agregata 2-4 ili eventualno primjenom MORTA ZA OPLOČENJA.

D V / 22.1.2019. 12:00:55

Pozdrav, Imam ulaznu rampu prema garaži gdje bih želio postaviti opločnik. Da li je bolje podlogu pripremiti kao a-b ploču pa na nju lijepiti opločnik ili ići na slojeve nasipanja i polaganja? Da li postoji opasnost od kllizanja ako su kocke postavljene na nasute slojeve s obzirom da se radi o nizbrdici?

ODGOVOR

Mogućnost postave opločnika na kosini ovisi o njenom nagibu. Kod većih nagiba kosina preporučamo polaganje opločnika na MORT ZA OPLOČENJA.

V A / 4.1.2019. 11:23:42

Postovani, iman okucnicu od cca 500 m2 koju bi zelio poplociti. Okucnica se sastoji od poprilicno strme kosine koja sluzi kao kolni prilaz, ravnom prostoru ispred kuce koji sluzi za parking i ravni prostor iza kuce koji sluzi za ulaz u garazu i parking. Zivim na podrucju Cavli (primorsko-goranska) gdje se temperature po zimi dosta spustaju ispod nule a nerijetko ima i mraza. S obzirom na navedeno koje bi mi proizvode preporucili za oplocenje (materijal, debljina, dimenzije, itd) i koja bi bila cijena istih. Isto tako, imajuci u vidu slozenost postavljanja (stmina), zamolio bih vas i informaciju o usluzi postavljanja i eventualnoj cijeni. Zahavljujem i pozdravljam

ODGOVOR

Svi naši opločnici otporni su na smrzavanje tako da možete odabrati bilo koji iz široke ponude opločnika visine 6 ili 8 cm. Cijena opločnika ovisi o visini, boji i obradi te se kreće od 83,48 kn/m2 (visina 6 cm, boja siva, površinska obrada glatki beton) do 153,74 kn/m2 (visina 8 cm, boja crna, površinska obrada pjeskarena), odnosno 172 kn /m2 (OPLOČNIK KARTAGA 6 cm visine, tučeni). Budući sa sami ne izvodimo radove, za cijene postavljanja preporučamo obratiti se lokalnim izvođačima.

M U / 3.11.2018. 16:50:06

Poštovani, krajem prošle godine smo preko firme Volat na Hvaru nabavili, a ove godine ugradili 340 kom Kulir ploča Barcelona - brušena u naše dvorište uz vikendicu u Jelsi. Jednim dijelom ova površina je ispod našeg oleandera, te susjedovih narandže i šipka. Ove jeseni smo smo bili zapanjeni oštećenjima koje su ova drveće napravila na pločama, a posebno plodovi od narandži. Lišće je ostavilo tamne mrlje koje je veoma teško odstraniti. Plodovi narandži ostavljanju bijele mrlje, pa čak i oštećenja glazure ploča, tako da kamenčići isplivaju i taj dio postaje sličan pranom kuliru. Možemo vam poslati i fotografije , ali ne vidimo mogučnost da to učinimo preko ovog portala. Molimo vas za savjet kako da zaštitmo ove pčloče, ako i kako da saniramo već učinjenu štetu. Lijep pozdrav, Nikolina U.

ODGOVOR

Preventivno preporučamo postavljene betonske opločnik i ploče zaštititi hidrofobirajućim premazom BETOSIL. Obzirom na opisanu situaciju preporučamo: uklanjanje obojenja od lišća i cvijeta oleandra izvesti SREDSTVOM ZA ČIŠĆENJE OPLOČENJA ili 5 % otopinom solne kiseline (dobro natopiti podlogu vodom, površinu prešpricati sredstvom i odmah isprati vodom) oštećenja nastala djelovanjem kiseline iz naranče prebrusiti kako bi se ujednačila površina ili zamijeniti oštećene ploče nakon provedene sanacije površinu ploča zaštititi BETOSILOM Napominjemo da je moguće da nakon provedenog čišćenja obojenja i dalje ostanu vidljiva u manjoj mjeri od postojeće. Otpalo lišće, cvjetove i plodove potrebno je što prije ukloniti !