Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D G / 4.4.2020. 10:48:11

Pozdrav, zainteresirani smo za Brač kamene ploče (https://www.samoborka.hr/brac). Kolika bi bila cijena svjetlijih ploča za 45m2 te koliko bi trebali čekati na isporuku do Pule? Koliko iznosi dostava?

ODGOVOR

Poštovani, s obzirom da na području Istre nemamo svojih maloprodajnih trgovina, preporučujemo Vam neke od naših partnera u Vašoj regiji. Na užem pulskom području surađujemo sa nekoliko trgovačkih kuća,koje osim ostalog,nude i betonske ploče Brač dim.40x40x3,8cm,te Vas molimo da im se obratite za cijenu,rok i način isporuke. To su : MAGO d.o.o. prodajni centar Banjole,Kamik 13, MAGO d.o.o. prodajni centar Galižana,Puljska cesta 21, MUNIDAKOMERC d.o.o. prodajni centar Pula,Labinska 107, KEDO d.o.o. prodajni centar Pula,Industrijska ulica bb.

D / 30.3.2020. 21:00:53

Koja mi je najbolja solucija da postavim vase oplocnjake trenutno je zemlja u dijelu dvorista gdje bi ga postavio jedni kazu betonsku plocu a drugi mi kazu kamen hvala unaprijed

ODGOVOR

Preporučamo opločnike postavljati na procjedni sloj (na sloj tucanika) pri čemu je najvažnije da podloga bude kvalitetno izvedena. Priprema podloge za postavljenje opločnika: 1.Ukloniti sloj humusa 30-50 cm, odnosno do dubine smrzavanja i to 30-tak cm šire od planirane površine opločenja. Predvidjeti nagib donje podloge od min.1-2% za odvodnju, te postaviti geotekstil prije nasipavanja kamenog agregata. 2. Nasipati donji nosivi sloj kamenog agregata 31,5-60 mm (drenaža) u debljini 10-20cm i nabiti valjkom ili vibropločom. Ukoliko će površina opločenja biti izložena težim opterećenjima sloj treba biti 20-40 cm debljine. 3. Nasipati gornji nosivi sloj kamenog agregata 0-31,5 mm, u debljini 10-20 cm. Predvidjeti nagib min.1-2%. 4. Nasipati sloj kamenog agregata granulacije 2-4 mm ili 4-8 mm, u debljini 3-5 cm i izravnati letvom. 5. Postavljeni opločnik utvrditi gumenim ili drvenim čekićem 6. Kompletno postavljenu površinu opločnika zasipati (fugirati) kvarcnim pijeskom pijeskom granulacije 0-1mm. Pijesak mora ući u reške, a višak počistiti metlom. Ovaj postupak ponoviti nekoliko puta, jer pijesak mora skroz popuniti predviđene reške (fuge). 7. Površinu opločnika po potrebi izvaljati ili nabiti vibro-nabijačima koji na radnoj ploči imaju gumenu oblogu.

L R / 28.2.2020. 10:59:02

Pozdrav! Možete li mi opisati postupak ugradnje kulir ploča na beton u padu na postojećoj konstrukciji. Je li bolje koristiti mort za opločenja ili teratekt fleks unilvel? Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Odabir proizvoda ovisi o potrebnim debljinama veziva. Ukoliko su vam potrebne veće debljine sloja upotrijebite MORT ZA OPLOČENJA koji podnosi debljine do 7cm. Za slojeve debljine do 1,5cm upotrijebite TERATEKT FLEKS UNILEVEL.

R P / 3.2.2020. 22:08:04

Postovani,zanima me dali na stari asfalt u dvoristu mogu postavljat vas oplocnik od 6cm,(prije njih samo tucanik 3-5cm),unaprijed hvala..

ODGOVOR

Opločnike možete polagati na željenu podlogu pod uvjetom da su svi padovi kvalitetno izvedeni kako ne bi došlo do zadržavanja procjedne vode.

I I / 3.2.2020. 15:16:17

Dobar dan, Koji je proizvod prikladniji za polaganje betonskih opločnika na gotovu armirano betonsku podlogu(10cm). 1. TERATEKT FLEKS UNILEVEL 2. MORT ZA OPLOČENJA Hvala i lijep pozdrav.

ODGOVOR

Koji proizvod je prikladniji za postavljanje opločnika ovisi o potrebnim debljinama slojeva. TERATEKT FLEKS UNILEVEL se postavlja u debljini do 15mm, a MORT ZA OPLOČENJA do 70 mm.

D L / 3.2.2020. 11:21:59

Poštovani, Imam 350 m2 betonskih kocki koje svakih 3-5 god.perem i nanovo fugiram jer se nakupilo mahovine i trave. Neko mi reče da Vi imate pjesak za fugiranje za koji se ne lovi mahovina. Pa Vas molim preporuku ako postoji LP

ODGOVOR

Naziv traženog proizvoda je EKO MASA ZA OPLOČENJA. Prije novog fugiranja EKO MASOM ZA OPLOČENJA, potrebno je opločnike i fuge temeljito oprati čistačem pod tlakom, ukloniti koliko možete kvarcni pijesak iz fuga i ostaviti da se oprana površina dobro osuši. Tako pripremljene opločnike možete nanovo fugirati EKO MASOM ZA OPLOČENJA. Detalje primjene možete naći na našem webu https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20EKO%20MASA%20ZA%20OPLOCENJA.pdf

N P / 27.12.2019. 12:12:00

Poštovani, mogu li se betonski blokovi Hektor lijepiti i sa kojim ljepilom. Hvala.

ODGOVOR

Betonske blokove Hektor možete lijepiti TERATEKTOM F.

N M / 9.12.2019. 15:33:57

Možemo li betonske opločnike 40x40x6 cm postaviti direktno na podložni beton C12/15? Ako da, postavljaju li se ploče u beton dok je on još svjež ili se čeka da se beton osuši pa se ploče lijepe na takvu podlogu? Unaprijed hvala i srdačan pozdrav,

ODGOVOR

Ukoliko betonske ploče polažete na betonsku podlogu iste je potrebno lijepiti na očvrslu podlogu staru najmanje mjesec dana debeloslojnim fleksibilnim ljepilom tipa TERATEKT FLEKS ili položiti na sloj agregata 2-4 mm minimalne debljine 3-4 cm.

M M / 3.12.2019. 11:53:11

Poštovani, molim Vas informaciju da li je moguće izvesti kolni prilaz u nagibu 7,5% i 15% na tlu od betonskih opločnika, te kojom metodom, na nabijenom šljunku fugirani pijeskom ili trebaju biti lijepljeni na betonsku ploču, ako je uopće iste noguće postaviti na taj nagib?

ODGOVOR

Opločnici se mogu postaviti u traženom nagibu. Potrebno je na početku kosine napraviti armirano betonski prag koji će biti uporište za početak slaganja opločnika na kosinu. Nije potrebno lijepiti opločnike. Svakako je uvijek urednije i lakše za majstora da se postavljaju na klasičnu nosivu podlogu od kamenog agregata kao i na svaku drugu nosivu podlogu.

M L / 10.11.2019. 6:31:13

Poštovani, predstoji mi popločavanje vanjske betonske terase,samo sa boravak i hodanje bez vozila,povrsine 40m2.beton je na vise mjesta star i ispucan na nekim mjestima.Podloga je ispod samo kamen,tvrda,nema zemlje.Dali potrebno neko saniranje betona prije, -Dali sanirati pukotine,ili ostaviti i dodati jos rupe u betonu radi odvodnje, -Dali premazivati beton prije polaganja,radi boljeg prianjanja Koji materijal upotrebiti za utapljanje Porfidio kamenih ploca -odnosno dali ljepilo ili pijesak fini i cement i u kojem omjeru -koji materijal upotrebiti za fugiranje tj.popunjavanje fuga .dali utapljati u mort ispod rabic mrezicu,koja se upotrebljava kod izrade fasada ili neku drugu Zahvaljujem unaprijed na odgovoru i srdacan pozdrav

ODGOVOR

Za lijepljenje kamenih ploča preporučamo fleksibilno ljepilo TERATEKT FLEKS UNILEVEL (nanošenje u sloju debljine i do 15 mm). Priprema podloge ovisi o detaljnoj procjeni stanja postojeće betonske podloge.