Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

A F / 4.6.2020. 15:44:03

Zanima me dali se ti vasi oplocnici mogu stavljati na betonsku podlogu, odnosno ako ne, sta bi sa betonom trebalo napravit i kolika bi bila cijena kompj. prikaza dvorista?

ODGOVOR

Opločnike možete postavljati na betonsku podlogu ukoliko je ona izvedena sa potrebnim padovima, zdrava I nosiva, te ukoliko imate raspoloživu visinu od najmanje 10 cm (4 cm agregata 4-8, te 6 cm visina opločnika). U protivnom preporučamo uklanjanje postojeće bet. podloge I postavu opločnika prema tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici. (primjer https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/tup-_oplocnik_apolon_1655.pdf ) Sve upute vezano na izradu kompjuterske simulacije opločenja također možete naći na našoj web stranici: https://www.samoborka.hr/kompjutorski-prikaz-vanjskog-oplocenja

i h / 31.5.2020. 9:19:41

Poštovani, majstori su zaprljali opločnjake bijelom fasadom (ostale su mrlje koje ne idu dolje). Mogu li se i kako neki opločnjaci zamijeniti (gdje koja ciglica)? Da ne dižemo sve opločnjake. Hvala

ODGOVOR

U koliko se radi o opločnicima manjih dimenzija, opločnik možete pokušati izvaditi odvijačem ili špahtlom. Ako se radi o veliko formatnim opločnicima, tad je najbolje obratiti se nekom izvođaču koji ima specijalna kliješta kojim se mogu vaditi opločnici pojedinačno.

b h / 21.5.2020. 19:00:36

dobar dan dali još proizvodite betonske tlakavce kao antigona ali sa tri šesterokuta,takozvano pčelinje sače ? hvala

ODGOVOR

Izgled „pčelinjih saća“ možete postići opločnikom Antigona koji ima dva šesterokuta. Opločnik sa tri šesterokuta Samoborka d.d. nema niti je imala u ponudi.

S B / 13.5.2020. 8:02:39

Postovani reci te mi kupio sam kod vas oplocnike Atena imali neko sredstvo za češnjeva istih. LP.

ODGOVOR

Za čišćenje betonskih opločnika preporučamo pranjem vodom pod tlakom, te u slučaju jače izražeih zaprljanja kao posljedica vapnenog iscjetavanja TERASOLOM.

T M / 6.5.2020. 22:25:22

Molim vas za savjet; na polozeni opločnik sam fuge (širine 10-12mm)napunio kvarcnim pjeskom i zbog nagiba ih kiša ispire. Da li bi vas proizvod eco masa ostala postojana?

ODGOVOR

Eko masa nije očvrsla masa već u doticaju s vlagom omekšava. Uslijed velikih oborina, postoji mogućnost ispiranja. Njena prednost pred kvarcnim pijeskom je što zahvaljujući visokoj pH vrijednosti onemogućuje rast mahovine, trave i korova.

Z L / 2.5.2020. 13:34:05

Poštovani, imamo vaše betonske kocke u dvorištu, ali su nam se neke slegnule pa se tu skuplja voda. Na koji način možemo izvaditi par ploča kako bismo izravnali površinu? Postoji li nekakav alat za vađenje prve kocke? Zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Vađenje betonskih opločnika ovisi o dimenziji opločnika. Ako imate manje dimenzije (npr.20x20, 10x10, 15x20cm) pokušajte prvu kocku izvaditi nekim alatom tipa odvijač, špahtla i sl. Ako je riječ o velikoformatnim opločnicima (npr. 120x40cm) tada će Vam biti potreban poseban alat koji je dostupan na tržištu, ali je pitanje isplativosti i u tom slučaju je najbolje da se obratite nekom od izvođača koji se bave postavom opločnika.

I / 2.5.2020. 11:42:37

Pozdrav, planiram na beton postaviti betonske ploče 40x40x3.8. Možete mi molim vas reći dal' je to tehnički u redu,dal da ih ljepim na ljepilo ili nešto drugo i kako se onda one fugiraju,hvala.

ODGOVOR

Ploče možete postaviti na dva načina, ovisno o Vašim željama. Za oba načina je uvjet da pad podloge mora biti zadovoljen (cca.2%) kako ne bi dolazilo do zadržavanja vode. 1. Postavljanje ploča na sloj agregata Na postojeću betonsku podlogu koja treba biti izvedena u padu postavite sloj od 4-5cm agregata granulacije 4-8mm i izravnate to letvom. Na tako pripremljenu podlogu postavite ploče. 2. Postavljane ploča na betonsku podlogu lijepljenjem Na betonsku ploču u padu možete lijepiti ploče punoplošno ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL u sloju debljine 5-15mm. Ploče se fugiraju kvarcnim pijeskom. Detaljnije upute za postavljanje betonskih ploča možete pronaći u našem katalogu na linku https://www.samoborka.hr/listalica-katalog-oplocnici/Oplocnici-katalog-web.pdf na stranicama 95,96,97.

Ž G / 13.4.2020. 21:26:44

Pozdrav. Napravio bi stup za ogradu iz betonskog bloka atlas (isto kao što je na slici na internet stranici). Visina 120 cm. Dal se može lijepiti i onda montirati željezna vrata. Bojim se, da neče izdržati težinu. U suprotnom trebam tražiti model za ulijevanje betona...hvala

ODGOVOR

Betonski blok HEKTOR možete primijeniti za izvedbu ogradnih zidova, ali bez detaljnijih podataka ne preporučamo montažu željenih vrata direktno na izvedeni zid.

D P / 7.4.2020. 13:48:28

Kontaktiram Vas vezano za Eko masu za opločenja (https://www.samoborka.hr/eko-masa-za-oplocenja). Zanima me da li je ista nakon postavljanja vodonepropusna?

ODGOVOR

EKO MASA ZA OPLOČENJA nije vodonepropusna, čak što više primjenjuje se isključivo za fugiranje opločnika postavljenih na propusnim podlogama. Važno je napomenuti da EKO MASA ZA OPLOČENJA ne očvršćava trajno kako što je to slučaj kod cementnih masa za fugiranje.

m h / 5.4.2020. 13:03:09

Ćime so može ošistiti od masnih mrlja oploćnik samoborka sive boje

ODGOVOR

Masne mrlje preporučamo ukloniti bilo kojim sredstvom za uklanjanje masnoće, na način da opločnik navlažite vodom, tretirate sredstvom za odmašćivanje, te temeljito isperete čistom vodom. Uspješnost uklanjanja ovisi o tome koliko se masnoća upila u podlogu kao i o vremenskom odmaku od onečišćnenja.