Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

N S / 6.11.2013. 19:05:00

Poštovani,
napravio sam prizemlje kuće , te za sada nenamjeravam graditi kat kuće.Međutim , ploča ( deka) na prizemlju mi na par mjesta pušta vlagu.Ploču sam premazao recitolom i sada ću staviti ljepenku v30 .Dali je samo ova izolacija dovoljna i dali će za vrijeme ljetnih vrućina izolacija ispucati? Što vi preporučujete ?

ODGOVOR

Preporučamo da na hidroizolaciju od ljepenke izvedete glazuru od CEMENTNOG ESTRIHA 20.
Glazuru možete zaštititi našom dvokomponentnom hidroizolacijskom masom DUOELASTIK HIDROPROTEKT. Preporuka je da hidroizolaciju zaštitite bojom za beton AKROTON.

M V / 6.11.2013. 11:57:06

Poštovani,

Imate li u vašoj ponudi cementno epoksidni mort sa sanaciju zidova uljnih jama, ili možda reparaturni mort također spada u grupu epoksidnih mortova.

Lijep pozdrav

Margita Vrtlar

ODGOVOR

Samoborka u svom proizvodnom programu nema epoksidne mortove, a REPARATURNI MORTOVI ne spadaju u grupu epoksidnih mortova.

V M / 5.11.2013. 11:11:05

Trebam pripremiti otvor na ulazu u garažu za ugradnju sekcijskih garažnih vrata. Zid unutar kojega je otvor je napravljen od armiranog betona,i mogao bi se samo pregletati, ali oplata nije bila idealno složena pa bi trebalo popraviti grešku u nagibu od 0-20 mm. Širine zida lijevo i desno od otvora vrata su 10, odnosno 20 cm, a iznad otvora 33 cm. Zid treba poravnati samo s unutarnje strane garaže.
Želim izbjeći klasično žbukanje kako ne bih zamazao okolne, već uređene zidove i opločenje izvan garaže pa me interesira mogu li za poravnavanje koristiti Repararturni mort G ili neki slični proizvod koji se nanosi gleterom? Ako može, i ako se nanosi u više slojeva, koliko vremena treba proći prije nanosa slijedećeg sloja? Hvala!

ODGOVOR

Za sanaciju ab zidova možete koristit REPARATURNI MORT G ili BETONFIKS. Oba proizvoda namijenjena su obradi ab površina i mogu se koristiti za izravnavanje od 2 cm. Do potrebne debljine od 2 cm REPARATURNI MORT se nanosi u više slojeva gletanjem na prethodno djelomično osušeni sloj do potrebne debljine. BETONFIKS se može odjednom nanositi u potrebnoj debljini.
Podlogu treba impregnirati KONTAKT GRUND-om dan ranije ako se radi o slabo upojnoj podlozi.

S K / 4.11.2013. 23:24:06

Molim odgovor na koji način lijepiti stiropor na staru bojanu fasadu? Fasada je neka vrsta cementnog šprica a boja fasadeks neakrilne osnove.Struganje je teško izvedivo zbog gruboće površine i čvrstoće stare boje. hvala.

ODGOVOR

Prije početka ljepljenja ploča stiropora potrebno je ispitati upojnost podloge i na temelju toga odrediti da li se može koristi impregnacija prije ljepljenja ili ne. Prema dostupnim informacijama FASADEX neakrilne baze ne postoji, već boja koja se proizvodila bila je na bazi otapala, a danas na vodenoj bazi.
Ako je upotrijebljena boja na bazi otapala na tu boju teško je ugraditit bilo kakav proizvod. Potrebno je postojeću boju što više mehanički ostrugati, površinu dobro otprašiti i oprati vodom pod pritiskom. Podlogu, ako će biti neupojna, eventualano treba impregnirati KONTAKT GRUNDOM dan ranije i ploče lijepiti SAMOTERM-om.

D V / 4.11.2013. 22:21:43

Poštovani,
Vanjske zidove obiteljske jednokatnice obrađujem sa TERANIL EXTRA. Završni premaz mislim napraviti s TERATON V. Da li smije TERANIL EXTRA nanesen na zid čekati do proljeća kada ga mislim prebojiti s TERATONOM. Da li mu mogu atmosferilije naškoditi (radim po fazama pa mi treba vremena do nanošenja boje, a i neću moći raditi ako dođe hladno vrijeme)

ODGOVOR

TERANIL EKSTRA nije proizvod kojim se mogu gletati fasadne površine.
Vašu površinu možete pregletati žbukom TOP WHITE ili prefilcati finom žbukom F -900 te nakon sušenja obojati fasadnom bojom.
TOP WHITE i F-900 ne moraju se odmah bojati, to može biti napravljeno i naknadno.
S TERANIL-om EKSTRA mogu se gletati površine koje nisu fasadne površine kao lođe, balkoni, natkrivene terase i sl.

R G / 4.11.2013. 18:59:00

Postovani ,prilikom jake kise mi iz podrumskog zida u podrumu probije je tanki mlaz vode temelje nije moguce sanirati iz vana a iz nutra je dost nepristupacno, zanima me dali protok vode mogu zaustaviti hidroprotekto?

ODGOVOR

Procijeđivanje vode možete sanirati upotrebom hidroizolacijske žbuke HIDROSTOP.
Procijed otvorite u obliku lastina repa i zapunite brzoveznom hidroizolacijskom masom.
Nakon sanacije HIDROSTOP-om površinu možete dodatno premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT , u dva sloja.

Z / 4.11.2013. 15:54:12

Poštovani,
molim Vas za odgovor kako da saniram cisternu za pitku vodu (čatrnja betonska) kojoj se na vanjskom zidu pojavila fleka - voda iz cisterne vlaži zid ?Cisterna je iznutra urađena klasično: špric-glet-špric - glet.
Ispustio bih vodu i pokušao izvršiti sanaciju iznutra.
S poštovanjem, Zoran
Koji bih Vaš proizvod

ODGOVOR

Cisternu iznutra možete izolirati HIDROPROTEKT-om (u dva do tri sloja) koji je namijenjen i za izolaciju spremnika za pitku vodu i zdravstveno je ispitan pri Zavodu za javno zdravstvo.

v k / 3.11.2013. 20:55:53

Poštovani radim stiropor fasadu sa vašim matrijalima ,sad me zanima majstori mi za prvi sloj stavljajuvSAMOTERM GLET pamrežicu i opet gletuju sa SAMOTERM GLETOM ,Zanima me je li to uredu jer čitam po vašim prospektima da je to samo za drugi sloj.Unaprijed Vam zahvaljivam.

ODGOVOR

Toplinski sustav može se gletati u dva sloja SAMOTERM GLET-om samo se ne preporuča zbog prevelike potrošnje.
Naime bolje je prvi sloj izvesti sa SAMOTERM-om ili SAMOTERM F , a drugi sloj SAMOTERM GLET-om.
Prema našoj tehničkoj uputi i važećoj izjavi o sukladnosti na povezanom toplinskom sustavu temeljni sloj izvodi sa SAMOTERM + SAMOTERM GLET ili dva sloja SAMOTERM F.
SAMOTERM GLET je fine granulacije te će za dva sloja gletanja biti dvostruko veća potrošnja od predviđene da bi se mogla ugraditi staklena mrežica u sloj gleta.

S A / 2.11.2013. 20:41:45

Na ravnom krovu kuce imamo ljepenke kroz koje na pojedinim mjestima na katu ispod izbija vlaga.
S obzirom da nemamo klime u apartmanima a kuca je na moru savjetovali su mi da plocu premazemo sa terapoksom kako bi sprijecili vlagu i imali hladnije prostorije ispod ploce.
Da li je namjena zerapoksa ili terapoks grunda za te namjene?

ODGOVOR

TERAPOKS je epoksidni premaz koji se ugrađuje na betonsku podlogu ali se ne može ugraditi na ljepenku.
Na ljepenku izvedite cementnu glazuru u minimalnoj debljini 3 cm i nakon sušenja izvedite hidroizolacijski premaz MONOELASTIK BETONPROTEKT u debljini 3-4 mm u dva sloja. Izvedeni hidoizolacijski premaz možete premazati bojom za beton.

n m / 31.10.2013. 20:05:10

Postovani.
Potreban mi je savjet vezan za termo zbuku.Dakle na staru kamenu kucu stavljena je teratermo standard u debljini prosjecno 6 cm, zatim je rabicirano i odradjen zavrsni glet.
Sve je spremno za zavrsni sloj najvjerojatnije silikatni sep.
Sada je problem niskih temperatura i ne usudim se staviti zavrsni sloj.
Znaci fasada stoji do proljeca.
Da li je potrebno necime premazati nekom ipregnacijom ili necim drugim zbog vremenskih uvijeta da ne pije vlagu jer se kuca nalazi u lici gdje su zimi ekstremni uvijeti.
Ps;Sve pohvale za podrsku puno toga se moze nauciti.pozdrav iz hladne like.

ODGOVOR

Objekat je pregletan, pretpostavka TERATERMO GLET-om te je dovoljno hidrofobiran i nije potrebno ništa stavljati pa tako ni impregnaciju.
Kada se odlučite za polaganje završno dekorativne žbuke, podlogu ćete dan ranije impregnirati odgovarajućom impregnacijom.