Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

a t / 3.4.2012 20:25

Poštovani,

Vanjski zidovi moje kuće izgrađeni su u kombinaciji porotherm opeke 25 s te betonske nosive armirane konstrukcije (stupovi u krajevima i srklaž).
Pošto planiram kuću izvana ožbukati molim Vas da mi odgovorite koju vrstu žbuke vi preporučujete,te način njene primjene. Napominjem da živim u južnoj dalmaciji na otoku gdje su temperature od -10 do +40 *C.Naime neki moji prijatelji su već koristili kod slično građenih kuća, termo žbuke i imaju problem sa gljivicama i pljesni u područjima betonskih greda i stupova.Dali imate posebne upute i proizvode koji će izbijeći ove eventualne probleme.
unaprijed zahvaljujem,

ODGOVOR

Na sve betonske dijelove (serklaže), prije žbukanja toplinskom žbukom obavezno polijepite ploče stiropora u debljini minimalno 2 cm, rabicirajte mrežicom tj. pocinčanim punktiranim rabicom, te nanesite ili toplinsku žbuku TERATERMO 100 STANDARD ili laganu vapneno cementu žbuku VC 20L, u debljini 4 -5cm. Nakon sušenja površinu pregletajte TERATERMO GLET-om i nanesite završno dekorativnu žbuku akrilat, silikat, silikon u teksturi, granulaciji te tonu prema izboru iz naše ton karte.
Pojava mikroorganizama javlja se zbog velike razlike u temperaturi vanjskog i unutarnjeg prostora, nedovoljnog provjetravanja i najčešće ugradnje stolarije koja dobro tzv.“.dihta“., te prostora koji se u zimskom periodu nedovoljno grije ili se uopće ne grije.

Umjesto toplinske žbuke preporučamo vam da ugradite jedan od toplinskih sustava ili s pločama stiropora ili s lamelama ili pločama kamene vune u debljini 6 ili 8 cm.

T P / 3.4.2012 19:15

Postovani,
na postojećem nenatkrivenom objektu starom preko 30g uelom impregnirati/zastititi/poravnati i zakrpati nastale rupe (povrsina 16x6m). Kako je betonska povrsina puna crnial (gljivica) cime to ocistiti i nakon tiga premazati da bude dugotrajnije i postojanije. Malo se boravi/hoda na tom prostoru.
Pozdrav!
TP

ODGOVOR

Površinu dobro oprati vodom pod pritiskom, skinuti sve slabo držeće dijelove i prljavštinu.
Nakon sušenja od nekoliko dana, podlogu tretirati do zasićenja sredstvom za sprječavanje razvoja mikroorganizama TERACID tj. obavezno premazati površinu tim sredstvom dva puta.
Nakon sušenja TERACID-a od minimalno 2-3 dana, podlogu impregnirati UNIVERZAKONCENTRAT GRUND-om, pa zatim zapuniti oštećenja i cijelu površinu pregletati REPARATURNIM MORT-om G u debljini do 1cm.

s m / 3.4.2012 13:11

Poštovani!
Molim vas,odgovorite mi: da li imate predstavništvo u Sloveniji,za vašo firmo? Lep Pozdrav.

ODGOVOR

"Naš predstavnik u Sloveniji je g. Mario Dražić, kontakt podatke možete vidjeti na našoj web stranici: KONTAKTI ."

D s / 2.4.2012 18:46

Poštovani, stavljamo stare cigle na pod ,na estrih, klje ljepilo preporučujete.
Srdačan pozdrav D.Sokal

ODGOVOR

Opeku lijepite koristeći TERATEKT FLEKS UNILEVEL ili MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE .

d m / 2.4.2012 8:50

pozdrav!!!
zanima me kako se može očistiti teraplast?

ODGOVOR

TERAPLAST se može prati vodom pod pritiskom i očetkati mekim četkama da se skine prljavština i prašina.
Za čišćenje manjih zaprljanja mogu se upotrebljavati deteđenti za kućnu upotrebu koji u svom sastavu nemaju klor ili otapalo i nisu agresivni.

I m / 31.3.2012 16:10

Poštovani, trebala bi mi glet masa za van.. išla bi kao završni sloj... Zidovi na koje bi se nanosila su izloženi kiši, suncu i vjetru... Ta podloga je vec prije gletovana(pred više od 20godina) ali sada je već na dosta mjesta popucala i na nekim mjestima otpada... Zanima me koju bi mi glet masu predložili te čime namazati podlogu nakon šta je očistim, prije nanošenja gleta... najbolje bi mi bilo da je glet bijele boje da ne trebam još poslje i bojati...
Hvala na odgovoru...

ODGOVOR

Preporučamo vam podlogu pregletati TERATERMO GLETom u debljini 2-3 mm, zatim na to obavezno ugraditi dekorativnu žbuku TERAKRIL, SILIKAT ILI SILIKON.
U svom proizvodnom programu nemamo glet masu koja može doći samostalno bez završne obrade.
TERATERMO GLET se isključivo proizvodi u sivoj boji i nije ga moguće proizvesti u bijeloj boji.
Postojeću masu na zidovima, obavezno skinuti do podložne žbuke, navlažiti vodom i nanijeti TERATERMO GLET, te nakon sušenja nanijeti završno dekorativnu žbuku prema izboru.
TERATERMO GLET se ne može bojati fasadnom bojom.

r j / 29.3.2012 23:29

Poštovani, imam namjeru izbetonirati pod u konobici. Podloga je kamena zidovi su od betona,površina 10 m2. Na koji način da to napravim?
Hvala

ODGOVOR

Na podlogu (prethodno samo navlažiti vodom) možete ugraditi cementnu glazuru CEMENTNI ESTRIH 20 u minimalnoj debljini od 3 cm.

z đ / 29.3.2012 12:21

Kako mogu vratiti sjaj kuliru to je urađeno na terasi al nakon puno godina je izblijedio s ćim ga mogu premazati da njegova površina bude ista kao nekad .Unaprijed hvala.-pozdrav

ODGOVOR

Prani kulir možete osvježiti silikonskom emulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT premazom u jednom ili dva sloja.
Površinu prethodno oprati vodom pod pritiskom i sušiti jedan do dva dana. Silikonsku emulziju razrijedite s vodom u omjeru 1:9. Emulzija ne mijenja boju kulira i nema sjaj, ali je površina kulira osvježena.

j d / 29.3.2012 10:28

pozdrav, u pitanju ja taraca ugostiteljskog objekta radena od betona, zanima me neka samonivelirajuca masa za vanjske prostore, vidio sam da ih imate u ponudi, a pitanje bi bilo sljedece, kako pripremiti podlogu prije stavljanja mase, pretpostavljam da mora bit odmascena i mokra? sljedece me zanima boja te mase i dali je moguce u smjesu staviti nekakav praskasti pigment, ili sto drugo, te dali je moguce izvest da samonivelirajuca masa prati podlogu koja je pod malim padom, moze li se zamijesat malo gusce:) ?
hvala

ODGOVOR

Samonivelirajuću masu za vanjske radove nemamo u svojoj ponudi već samo za unutarnje radove.
Podloga prije ugradnje mase mora biti čista, očišćena od prljavštine i masnoće, suha i čvrsta.
Naše mase su gotovi proizvodi pripremljeni za ugradnju kojima se dodaje samo voda.
Oksidne boje u prahu možete dodavati na vlastitu odgovornost.

d d / 27.3.2012 17:47

poštovani fasada kuće urađena sa baumit silikatnom bojom br. 3131(tamna breskva)na prozore nisam postavio klupice pa uslijed padavina slijevalo se po fasadi, tako da u ostale prljavštine boje čumura pošto sekoristi čumur kao ogrev dali se prljavština može nečim očistiti probao sam vodom neide.

ODGOVOR

Pošto se koristili Baumitov završni sloj, niti mi znamo sastav njihovog proizvoda, najbolje je obratiti se njihovim tehničkom osoblju, koji će vas najbolje savjetovati što učiniti.