Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Z N / 19.10.2008 1:23

Da li se odstupanje ab zida od vrtikale na zgradi visine 25m može riješiti ljepljenjem stiropora na stiropor. Primjenjuje se Termozol sustav. Ako ne kako riješiti taj problem?

ODGOVOR

Odstupanje vertikale NE MOŽE se riješiti ljepljenjem stiropora na stiropor.
Podlogu je potrebno izravnati žbukom VC60.

V P / 18.10.2008 20:56

Poštovani,na dvije godine staroj kući napravljena je horizontalna hidroizolacija temelja cijelom površinom, ali ne i vertikalna. Kuća se nalazi na blagoj kosini pa me zanima dali je potrebno izolirati temelj iako nema podruma?Spoj zida i temelja je iznad zemlje. Hvala!

ODGOVOR

Ako ste napravili horizontalnu hidroizolaciju, vertikalna izolacija vam nije nužna, već samo izolirajte spoj zida i poda tzv.holker u visini od cca 20-30 cm. Temelj izoliraje s vanjske strane ugradnjom XPS stiropora.

d b / 17.10.2008 21:14

Molim Vas za savjet,za unutarnje žbukanje.Zidovi su od porobetona, što ide na taj materijal od Vašeg programa.

ODGOVOR

Sve suhe prostorije ožbukajte žbukom GV10, a sanitarne prostore s VC40.
Neposredno prije žbukanja s GV10 i VC40, zidove premažite UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om razrijeđenim s vodom u omjeru 1:2.
Žbuka se nanosi prvo rijeđe, a nakon toga gušće konzistencije.

t m / 17.10.2008 13:38

Poštovani,

postavili bismo na kuću neku od Vaših mineralnih fasada, te bismo zbog vanjskog izgleda koristili tri različite boje. Buduci su sve mineralne zbuke u pastelnim tonovima, zanima me postoji li mogućnost da se specijalno napravi i neka od tamnijih nijansi tih tonova i koliko bi to u tom slučaju povećalo cijenu iste.

ODGOVOR

NE mineralne žbuke ne možemo raditi u tamnim bojama.
Mineralnu žbuku možete prebojati TERATONOM V u boji po izboru ili umjesto mineralne žbuke ugraditi TERAKRIL koji može biti u bilo kojoj boji po izboru iz naše ton karte.

J / 21.10.2008 15:09

Poštovani!
Želio bih staviti termoizolaciju od ekspandiranog polistirena. Da li je potrebno stavljati tiple? Stavio bih ploče debljine 6cm u blok opeku od 20cm. Kuća je visoka do 8m. Opeka je šuplja pa mi nema smisla stavljati tiple, jer se bojim da će izlaziti uz rupe te izbočiti fasadu.

Unaprijed zahvaljujem na vašem odgovoru

ODGOVOR

"Pričvršćavanje pričvrsnicama nije obavezno, ali se ploče mogu dodatno pričvrstiti.
Pričvrsnice se tiplaju tako da uđu kroz ploču i barem 5-7 cm u zid.
Pričvrsnice ne mogu izlaziti iz rupa, te ne mogu ""izbočiti"" fasadu.

Također, odgovore na slična pitanja možete pronaći na našim web stranicama koristeći tražilicu (pogledajte ""Traži"" u gornjem desnom uglu web stranica), gdje možete upisati traženi pojam, npr. tiple ili npr. pričvrsnice .
Tražilica će vam vratiti odgovor u kojim se sve proizvodima tražena riječ pojavljuje, ali isto tako sva pitanja i odgovore koji sadrže traženi pojam, na koje zatim možete kliknuti da bi vidjeli relevantne odgovore naših tehnologa."

J M / 17.10.2008 10:08

Poštovani

S obzirom na činjenicu da se ne razumijem u građevinarstvo te mi to nije blisko vrlo sam ugodno iznenađen opširnošću i jasnoćom informacija o Vašim proizvodima i uslugama te Vašim stručnim savjetima. Budući da i sam vrlo skoro planiram započeti sa uređenjem potkrovlja kuće molim Vas za vašu pomoć. Molim vas za vaš savjet na koji način (kojim materijalom tj žbukom ili sličnim) najbolje izolirati vanjske zidove potkrovlja sa unutrašnje strane kako bi toplinski gubici bili što manji, a istovremeno se ne bi stvarali kondenzati budući da je klasična žbuka i fasada sa vanjske strane zida već napravljena? Unaprijed hvala! S poštovanjem. Josip Marković

ODGOVOR

Najbolje bi bilo ugraditi ventilirani sloj s Knauf pločama koje između imaju ispunu od kameme ili staklene vune pošto već imate riješenu fasadu s vanjske strane.
Za detalje izvedbe obratite se KNAUF INSULATION ili ovaštenim izvođačima Kanufa. Pod toplinski izolirajte pločama stiropora + cementni estrih.

i / 15.10.2008 11:32

Molim Vas za savjet, naime prepurucili su nam Vasu zbuku VC40 i GV10G za unutarnje zbukanje, imamo zidove od opeke, moze li se ta zbuka stavljati direktno na opeku ili je potrebno prije zbuke (VC40 ili GV10G) stavljati kakvu podlogu?

ODGOVOR

Prije žbuke nije potrebna nikakava podloga, već predšpric od istog materijala, samo se grundiraju betonski dijelovi kontakt grundom dan ranije ako će se koristiti GV10 žbuka.

D H / 15.10.2008 9:56

Napravio bih malu podrumsku prostoriju (2x2x2) koja se nalazi odmah kraj bunara.Kako da napravim da bude vodonepropusna.Iznad nje ne mislim ništa graditi,a ulaz bih napravio odozgo.

ODGOVOR

Vodonepropusnost se postiže izvedbom AB monolitne konstrukcije tj. vodonepropusnim betonom.

z / 14.10.2008 17:38

Poštovani,

Mogu li vaše Toledo klasik ploče (40x40x3,8)koristiti za popločavanje parking prostora ispred kuće (2 vozila)? Naime na Vašim stranicama piše da su predviđene za pješačka opterećenja prvenstveno. Ako ne mogu što predlažete?
Hvala....

ODGOVOR

"Ako je podloga AB (armirano-betonska), ploče se mogu koristiti na parkirnim mjestima.
Ako podloga nije betonirana, ne mogu se ugraditi ploče već je preporuka koristiti betonske opločnike (pogledajte naše web stranice za info) visine 6 ili 8 cm po izboru iz naše ponude.
"

D Š / 10.10.2008 13:08

Poštovani,
imam želju napraviti što jednostavniju izolaciju poda tavana (goli beton) pa me zanima vaš prijedlog, ne znam je li bolje staviti stiropor, stirodur ili tvrdu kamenu vunu! Sve bih posložio u dva sloja po 5 cm debljine. Napominjem da se na tavanu ne stanuje niti hoda, već služi isključivo za odlaganje stvari.
Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Toplinskom izolacijom krovova se ne bavimo te je najbolje, ako je tavan neprohodan, izolirati s kamenom vunom.
Za savjete oko izolacije kamenom vunom obratite se KNAUF INSELATION N.Marof proizvođaču kamene vune, a ako želite izolaciju pločama stiropora obratite se proizvođačima stiropora FIBRAN, OKIPOR ili PLASTOPOR.