Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D S / 30.6.2016. 11:05:02

Molim Vas na coklinu kuće imam teraplast, no nakon cca 10god. teraplast se ljušti tj. cijele krpe cca 15cm odpadaju ( pogotovo kad su visoke temperature on kao da se usred omekšanja odvaja od coklina), što mi preporučate napraviti.

ODGOVOR

Ako se TERAPLAST ljušti nakon toliko vremena očito je u pitanju čvrstoća prionjivosti tj. negdje je došlo do vlaženja podloge tj. zasićenja vlagom i odvajanja TERAPLAST-a. Sve slabo držeće dijelove skinuti, pokrpati i presvući novim slojem TERAPLAST-a. Dakle, tamo gdje se TERAPLAST odvaja potrebno ga je skinuti sa površine , po potrebi površinu popraviti ili REPARATURNIM MORT-om ili SAMOTERM-om F i nanijeti novi sloj TERAPLAST-a uz prethodnu impregnaciju površine. Ako se TERAPLAST ne može odvojiti od površine može se preko postojećeg sloja nanijeti novi sloj također uz prethodnu impregnaciju MINERALKVARC GRUND-om dan ranije.

I K / 30.6.2016. 8:46:58

Poštovanje! Molim vas objašnjenje što znači ovakva informacija kod Potrošnje za Teranil? 1,2 kg/m2/mm - dakle ti milimetri? Pretpostavljam da potrošnja ovisi također o debljini sloja ali mi nikako nije jasno zašto je ovako navedeno.

ODGOVOR

Potrošnja TERANIL-a je 1,2 kg za 1 mm po 1m2 površine. TERANIL se nanosi obavezno u dva sloja ukupne debljine 2-3 mm. Maksimalna ukupna debljina teranila može biti do cca 4-5 mm.

m o / 28.6.2016. 10:37:01

Dobar dan dali se moze TERAPLAST postaviti na pod ? ili neki drugu materijal koji bi mi preporucili .to mi je ulaz u kuci nije natriven tako da tu pada kisa snjeg.hvala

ODGOVOR

TERAPLAST nije namijenjen za izvedbu horizontalnih ploha. Za izvedbu poda možete ugraditi gotove betonske ploče koje mogu biti završno obrađene PRANE, PJESKARENE ILI BRUŠENE s različitim zrnom. Ploče su debljine 3,8 cm i otporne su na smrzavanje te protuklizne.

k p / 16.6.2016. 9:21:27

Poštovani Da li se može preko neoštećene već postojeće termo žbuke dodati novi sloj žbuke debljine 3-5 cm

ODGOVOR

Na postojeću toplinsku žbuku ne preporučamo izvedbu novog sloja bez prethodnog rabiciranja podloge pocinčanim punktiranim rabic pletivom. Prije odluke od novom sloju toplinske žbuke potrebno je provjeriti nosivost podloge. Za izvedbu novog sloja toplinske žbuke potrebno je podlogu nahrapaviti i pocinčani rabic učvrstiti za postojeću žbuku i tek onda izvoditi novi sloj žbukanja, ali ne više od 3 cm , a maksimalno 4 cm. Završna obrada TERATERMO GLETom uz rabiriranje staklenom mrežicom u sloju teratermo gleta, dekorativna obrada akrilatnom,silikatnom, silikonskom ili mineralnom žbukom.

B / 13.6.2016. 7:33:45

Kojim vašim proizvodom grundirati gipskartonske ploće prije krečenja klasičnim bojama

ODGOVOR

Gips kartonske ploče prije nanosa unutarnje boje nije potrebno impregnirati već se boja može direktno nanijeti na te ploče. Ako prethodno želite podlogu impregnirati, upotrijebite neposredno prije bojanja UNIVERZALKONCENTRAT GRUND razrijeđenen s vodom u omjeru 1:1.

D / 5.6.2016. 12:40:49

Poštovani Pišem iz Istre Zanima me vaš proizvod 'Mort za modeliranje' Naime u stanu namjeravam obloziti zid umjetnim kamenom, pa me zanima dali bi taj vas mort bio upravo za tu namjenu, tj, da se od njega u kalupima napravi dekorativni kamen? Ako ste razumijeli pitanje. Ili mozda imate neki drugi vas proizvod koji bi mi mogli preporučiti? I jos me zanima koja je debljina zrnca? I dali treba sa jos čime pomiješati? Naravno osim sa vodom Puno vam hvala Lp

ODGOVOR

MORT ZA MODELIRANJE je samonivelirajući, brzo otvrdnjavajući polimer-cementni mort za izradu dekorativnih profila za fasade, za unutarnju i vanjsku upotrebu. To je gotovi industrijski proizvod koji sadrži pijesak granulacije do 4 mm i ne miješa s ničim osim s vodom. Sadržaj vreće 40 kg , treba miješati s cca 8 l vode, dok se ne postigne homogena masa pogodna za izlijevanje kalupa. Pripremljeni mort izliti u kalup unutar 10 minuta. Vađenje očvrslog morta iz kalupa moguće je nakon cca 4 sata (pod standardnim uvjetima).

D Š / 30.5.2016. 20:09:24

Poštovani Prije svega hvala na dosadašnjoj pomoći. Molim sad opet Vašu pomoć, čime bih premazao garažni pod. Garaža služi sa auto, smještaj raznih stvari, a i kao priručna radionica, usudio bih se procijeniti, pod je srednje opterećen. No, betonski je i jako se praši. Rupe sam pokrpao Vašim proizvodima prema Vašim savjetima, i to je funkcionalno i estetski u redu, sad bismo to i nečim premazali, a da bude donekle trajno. Hvala, uz srdačan pozdrav

ODGOVOR

Trajno rješenje tj. rješenje za duži period je izvedba industrijskog poda premazima namijenjenim za tu vrstu radova. Ono što vam mi možemo preporučiti je bojanje bojom za beton AKROTON PLUS. Napomena: premazivanje bojom ne može biti trajno rješenje. Zaštita traje cca 10-15 godina.

A B / 28.5.2016. 16:32:14

Poštovani, Već neko vrijeme koristim vaše proizvode Gv 10 i Vc 50 za izradu imitacija kamenih zidova. Izradio sam kalupe pomoću kojih utiskujem teksture na svježe nanesenu žbuku. Jedan sloj debljine 0,5 - 2cm. Potom, nakon sušenja žbuku bojam akrilnim fasadnim bojama. I na kraju akrilnim lazurama dodatno toniram površinu u željenom tonu. Pitanja su sljedeća: 1. Imate li žbuku finije granulacije za vanjsku primjenu koja podnosi debljinu sloja do 2 cm ( ne mora biti mineralna)? 2 . Može li se nekim aditivom ubrzati sušenje žbuke da bih je mogao što prije bojati? Također da joj pojaća elastičnost i čvrstoću.

ODGOVOR

Možete upotrijebiti žbuke iz programa sanacija - FINA ŽBUKA STANDARD granulacije 0,63 mm , koja se može nanijeti u debljini do 30 mm. Aditive ne preporučamo stavljati u gotove industrijski pripremljene proizvode. Sve što stavljate u žbuku stavljate na vlastitu odgovornost , jer dodatkom može se poremetiti čvrstoća, vrijeme vezanja i sl.

z k / 27.5.2016. 21:07:21

DALI SE SMIJE GLET MASA TONIRATI U NEKU BOJU PRIJE NANOŠENJE?

ODGOVOR

U gotovi industrijski pripremljeni proizvod ne smiju se dodavati boje tj. tonirati. Sve što dodajete gotovom proizvodu dodajete na vlastitu odgovornost te ne možemo odgovarati za moguća odstupanja.

G P / 23.5.2016. 21:14:21

Poštovani, na neravni cementni pod površine 10m2 nanio sam kontakt grund i nakon 24 sata reparaturni mort g u prosjećnoj debljini 10mm. S obzirom da nisam mogao izfilcati površinu sada bi to poravnao reparaturnim morto f u debljini 2 do 3 mm. Mogu li nakon 10 dana na tu površinu lijepiti podne pločicu? S poštovanjem,

ODGOVOR

Izravnavanje površine u debljini 2-3 mm pa lijepljenje keramike nije potrebno, već direktno na površinu lijepite keramiku ljepilom za keramiku TERATEKT F ili TERATEKT FLEKS kojim ćete 2-3 mm neravnine izravnati s ljepilom. Tankoslojnim ljepilom za keramiku možete korigirati ravninu maksimalno do 5 mm prilikom ljepljenja keramike.