Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B Š / 22.5.2016. 22:47:43

može li se vc 50 obojati direktno sa fasadnom bojom

ODGOVOR

Ako vam struktura zafilcane teksture VC 50 odgovara, može se površina obojati fasadnom bojom TERATON V u boji prema izboru iz naše ton karte. Podlogu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM razrijeđenim vodom u omjeru 1:1, 4-6 h prije nanošenja Teratona V.

m k / 21.5.2016. 14:49:26

poštovani zamima me dali je moguće prefarbat teraplast samoborka,ikakva vrsta boje je potrebna.hvala

ODGOVOR

Poštovani, Često odgovore na pitanja može najbrže naći među našim već postojećim pitanjima i odgovorima tako što u gornje desnom kutu pod PRETRAŽIVANJE unese željeni pojam ili više njih npr.: bojati teraplast , i onda će vam biti prezentirano nekoliko pitanja i odgovora vezanih uz tražene pojmove, tako npr. molim pogledajte web stranicu http://www.samoborka.hr/pitanja-i-odgovori?kID=2&p=12 i npr. poveznicu stranicu s odgovorima br. 12 ili neku drugu od navedenih.

M T / 19.5.2016. 21:07:01

Poštovani, zanima me da li se može ožbukati balkonski zid od opeke sa VC50 u debljini 1cm i koju žbuku preporučujete za unutrašnje ručno žbukanje opeke, hvala.

ODGOVOR

VC 50 upotrebljava se za vanjsko i unutarnje žbukanje te se može upotrijebiti ur ručno i strojno nanošenje. Žbuka se može nanijeti u debljini 10 mm.

I / 17.5.2016. 8:51:37

Čime je najbolje premazati stari crijep koji je postavljen na pod terase da bi se impregnirao ,zaštitio od vlage i habanja?

ODGOVOR

Molim da na našoj web stranici, u gornjem desnom uglu, u polje za unos PRETRAŽIVANJE unesete riječ crijep , pokrenete pretraživač i vidjete ćete odgovore naših tehnologa na ista ili slična pitanja.

M C / 14.5.2016. 13:31:53

Lijep pozdrav, zanima me mogu li se drvene daske prefarbati terakril z fasadnom bojom? Naime imam na kući takvu fasadu, a u produžetku kuće je jedan kut napravljen od brodskog poda i rado bih ga prebojala u fasadnu boju. Hoće li se prihvatiti boja i hoće li s vremenom otpasti? Postoji li kakav način da se nanese fasadna boja bez polaganja stiropora i gletanja na drvetu? Hvala.

ODGOVOR

TERAKRIL Z je fasadna dekorativna strukturna žbuka, nije fasadna boja, koja može biti bijela ili obojena. Fasadna boja TERATON V ne preporuča se nanositi na drvenu oblogu. Za drvo ima odgovarajućih premaza, pa bolje upotrijebite njih nego fasadnu boju TERATON V.

D B / 12.5.2016. 12:04:19

Molim Vas da mi odgovorite na slijedeće pitanje: Kako da saniram manje oštećenje na unutrašnjem zidu u dnevnom boravku koji je urađen sa edelpuc-om, a da se to ne primijeti na zidu.

ODGOVOR

Najbolje je kontaktirati proizvođača spomenutog proizvoda pa vidjeti što oni predlažu.

i p / 12.5.2016. 10:16:41

poz,zanima me imam betonski pod u box-u za pse,ali jako upija urin izna smrditi,htio sam napraviti premaz sa TERAPLASTOM(kojim),koja je procedura ,hvala

ODGOVOR

TERAPLAST nije namijenjen za izvedbu horizontalnih površina i ne tamo gdje je podloga od betona već porozna. Beton reba očistit i dobro oprati i pregletati REPARATURNIM MORTOM G do debljine 20 mm. Impregnacije je potrebna prije REPARATURNOG MORTa neposredno prije izvedbe, UNIVERZALKONCENTRAT GRUND razrijeđen s vodom u omjeru 1:1. Podove gdje su životinje trebali se izvesti s mješavinom TENESITa koji ne upija toliko fekalije, a ujedno je i toplija i urednija podloga pogotovo za životinje.

M M / 10.5.2016. 16:33:34

Poštovani, molim savjet kojim proizvodom završno sanirati/zagladiti vanjske stepenica sa slike https://dl.dropboxusercontent.com/u/31313107/samo_q2.jpg Na stepenice se ne bi stavljale pločice niti neke druge gazne ploče. hvala

ODGOVOR

Podlogu, betonske stepenice je potrebno prvo dobro oprati vodom pod pritiskom i očistit te impregnirati UNIVERZLAKONCENTRAT GRUNDOM neposredno prije obrade s REPARATURNIM MORTOM G, do maksimalne debljine od 20 mm.

M L / 6.5.2016. 13:54:04

Zanima me dali mogu na dio unutrašnjeg zida stepeništa koji je obrađen sepom 2mm i obojan 1 ruka jupolom obraditi teraplastom S28? Navedenim teraplastom obrađujem čela stepenica. Ako dio teraplasta dođe na zid može li se on obojati jupolom? Imate li neke upute (ili video) za rad s teraplasto?

ODGOVOR

Na prethodno obrađene površine mineralnom žbukom i bojom ne preporučamo nanašanje TERAPLAST-a. Potrebno je površinu pregletati vapnenom žbukom TOP WHITE ili SAMOTERM GLET-om pa nanijeti željeni TERAPLAST. Tehničke upute naših proizvoda dostupne su na našim web stranicama npr. http://www.samoborka.hr/akrilatne-zbuke , TERAPLAST . Za izvođenje TERAPLAST-a potrebno je iskustvo te bi radove trebao izvoditi fasader. Proizvod nije namijenjen za samostalno izvođenje tipa „sam svoj majstor“. TERAPLAST je akrilna žbuka, a boja kojom se može bojati je TERATON V.

G / 5.5.2016. 21:38:47

Poštovani, želim postaviti podne pločice na betonski pod koji je neravan. Mislio sam da ću to upijeti s vašim debeloslojnim ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL, ali su na većoj površini (ukupna je 14m2) razlike veće od 15mm. Mogu li to sanirati u tri sloja s REPARATURNIM MORTOM G za grubo izravnavanje ili mi pak možete pomoći savjetom. Samonivelirajuće mase ne dolaze u obzir iz više razloga. S poštovanjem, G. Pogorelić

ODGOVOR

Prije lijepljenja keramike možete površinu pregletati REPARATURNIM MORTOM G u debljini do 20 mm i nakon toga za ljepljenje koristiti ili TERATEKT FLEKS UNILEVEL ili TERATEKT FLEKS .