Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M P / 27.10.2015. 16:09:28

Pozdrav,

Interesira me može li TERANEKS UNILEVEL biti završni sloj u npr. garaži, tj hoće li imati dovoljnu čvrstoču?
LP
Mladen

ODGOVOR

TERANEKS UNILEVEL ima tlačnu čvrstoću (HRN EN 13851:2004) >•30 N/mm2, te može biti završni sloj u garaži.

G C / 27.10.2015. 10:46:04

Poštovani ,
čime bi izravnao postojeću AB ploču ispred kuće, koja služi kao parkiralište za os. vozila. Naime postojeća ploča nije ra vno izlivena pa postoje manja ulegnuća gdje se zadržava voda ( cca 1,5 - 2 cm max ), a ujedno bih napravio i manji pad za odvodnju vode.
Zahvaljujem!

ODGOVOR

Površinu možete izravnati upotrebom REPARATURNOG MORTA G u potrebnoj debljini.
Prije ugradnje morta površinu treba oprati, očistiti te impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om , razrijeđenim s vodom u omjeru 1:1 neposredno prije gletanja.

A B / 26.10.2015. 12:19:09

Poštovani,
Nedavno sam u dvije prizemne prostorije kuće razbio stari pod ,napravio nutarnju drenažu i izbetonirao deku 10cm,
razlog toga je što prostor nije koristio ničemu a bio je dostanizak strop pa sam ga time produbio i spremio za daljnje uređenje,
ali sada imam problem sa vodom pošto sam unutra niži od razine tla i kad pada kiša na nekim mjestima mi unutra curi voda i to na mjestima između novog poda i razine vanjskog tla,pošto nisam u mogućnosti ići sa vanjskom sanacijiom
šaljem Vam par slika da vidite točno o čemu se radi i da mi ponudite neko riješenje iz palete Vaših proizvoda čime najbolje obraditi tu površinu od novog betona do stare žbuke(tj taj dio koji mi propušta vodu izvana
Unaprijed hvala
Alen
http://i.imgur.com/Wqe1x2u.jpg
http://i.imgur.com/794CSqv.jpg
http://i.imgur.com/dbze5n3.jpg
http://i.imgur.com/CGzhGMg.jpg
http://i.imgur.com/tDgg4jL.jpg

ODGOVOR

Zidove i pod premažite hidroizolacijskim premazom HIDROELASTIK 2K , u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm.

ž / 25.10.2015. 18:41:40

Poštovani, planiramo sanirati ulaz zgrade koji ima veliku vanjski natkriveni dio. Strop je prekriven nekom vrstom izolacije koji izgleda kao kombinacija slame i betona ( jedan od ponuđača napisao hinkerit) Zgrada rađena 1988 g. Imam tri ponude. Prvi bi samo prebojali sa tri sloja akrilne boje, pokrpali rupe kitom i žbukom. Drugi bi postavili stirodur 3cm, rabic mrežicu u dva sloja ljepila i silikat, a treći radili spušteni stropD112, te prebojali disperznom bojom. Cijene različite i ne znam što je od toga najbolje a što neophodno. Hvala

ODGOVOR

Prema poslanim slikama predviđen je spušteni strop jer je postavljena podkonstrukcija.
Najbolje je na to ugraditi cementne ploče Knauf Aquapanel .
Spojeve ploča i cijele ploče pregletati s našim proizvodom SAMOTERM F uz rabiciranje spojeva staklenom mrežicom i na pregletane ploče uz odgovarajuću impregnaciju ugraditi završno dekorativnu žbuku prema izboru (akrilat, silikat, silkon).

S / 16.10.2015. 15:42:44

Poštovani!Molio bih Vas za savjet.U stanu u koji sam uselio je na zidovima navucen grubi SEPza vanjsku fasadu...kako da to skinem ili sta da napravim...zelio bih glatke zidove jer taj SEP nije strucno nanesen .Hvala

ODGOVOR

Ako je postojeći SEP grub potrebno je što više postrugati vrhove sep-a, odprašiti od prašine i impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om te pregletati TERANIL-om , u dva sloja uz mogućnost ugradnje staklene mrežice 70 IN u sloju gleta.

I B / 14.10.2015. 18:00:15

po zanimanju sam građevinski inženjer i molio bih ukoliko je moguće dobiti:
- katalog vaših proizvoda sa tehničkim karakteristikama
- katalog sa cijenama Vaših proizvoda
- ton kartu za ukrasne žbuke, disperivne , puludisperzivne boje za naznakom koje su otporne na <<<<<<<<<<

ODGOVOR

Katalog proizvoda nemamo, a Tehničke Upute Proizvoda (TUP-ove) naših proizvoda možete pronaći na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/dokumenti-i-cjenici/tehnicke-upute
Cjenik i ton kartu naših proizvoda možete dobiti poštom ili osobnim dolaskom kod nas u Samobor, Zagrebačka 32/a ili Božidara Adžije 12, Zagreb .

M H / 12.10.2015. 13:32:56

Poštovani,

zanima me na koji se način ožbukani i zaribani zid može pripremiti za lijepljenje keramike. Naime, ožbukao sam prostor izložen vanjskim temperaturama, ali inače suh, vašom žbukom VC 60 i poslije zaribao finom završnom žbukom (nije, doduše, bila Samoborkina, nego Murexinova) na kojoj je eksplicitno pisalo da nije pogodna za naknadno postavljanje keramike, što nisam u tom trenutku ni namjeravao. Međutim, ukazano mi je na to da bi dio zida u blizini peći/štednjaka ipak bilo uputno obložiti keramikom, a ista osoba (majstor zidar starog kova) me uvjerava da bi ljepilo za pločice primilo na navedenu podlogu. Meni se osobno čini da tako završena podloga ipak nije pogodna za to, onako laički. Molim Vas da mi preporučite što da napravim u ovom slučaju.

Hvala i lijepi pozdrav,
Marko Horvat

ODGOVOR

Prema opisanom ako je na proizvodu navedeno da nije pogodan za oblaganje keramikom ništa druge ne možete napraviti nego mehanički ostrugati što više postojeći sloj koji je fino zariban.
Nakon struganja površinu dobro otprašiti, navlažiti vodom i lijepiti ljepilom koje ima oznaku C2TES1 (TERATEKT FLEKS).

S M / 10.10.2015. 18:48:22

Poštovani,
Prije par godina napravio sam renoviranje dnevnog boravka. Otučena je stara žbuka i majstor je ožbukao prostor sa gotovom kupljenom žbukom.Ne znam iz kojeg smo njemu znanog razloga dodavao je još u tu žbuku cementa(da mu se bolje veže?). Nakon sušenja i nakon dlijetanja Teranilom koje je radio drugi majstor nakon nekog vremena pojavile su se sitne paučaste pukotine koje su sanirane nekom vlaknastom trakom i ponovo na tim spojevima predletane.Sada na tim mjestima se one vidlive i kao da dobro ne prianjaju odljepljuju. Kako to sanirati prije novog bojanja zidova. Zidovi su unutrašnji i ne diletiraju.
Srdačan pozdrav

ODGOVOR

Kako se žbukalo gotovom žbukom nije bilo potrebno ništa dodavati osim vode, a ako je majstor sam dodavao sada je samo napravio problem jer je dodatkom cementa u gotov proizvod poremetio vrijeme vezanja i čvrstoću, a vezanjem žbuke za podlogu cement je isplivao na površinu i sada na gletanim površinama uzrokuje problem. Potrebno je slojeve koji su gletani skinuti do žbuke te sloj žbuke ostrugati barem cca 5 mm i obrusiti.
Nakon skidanja po potrebi samo prefilcati novim slojem gotove iste žbuke koja je korištena (ako je potrebno izravnati ) te sušiti minimalno 15 dana.
Nakon sušenja gletanje TERANILom u dva sloja.
Mrežica nije potrebna ako na osušenoj žbuci nema pukotina. Ako se pukotine prisutne kroz presjek žbuke potrebno je rabiciranje u sloju TERANILA staklenom mrežicom 70 IN.

T L / 7.10.2015. 2:20:59

Trebam ožbukati obijekat od betonskih blokova sa unutarnje strane.Da li prije nanošenja vc 40 treba tretirati zid na koji se nanosi žbuka i dali prije nanošenja gleta treba tretirati žbuku. Koji glet preporučate.poz

ODGOVOR

Prije žbukanja s VC 40, potrebno je nanijeti cementni špric dan ranije (ako se radovi izvode ručno) ili rijeđa konzistencija VC 40 1-2 h prije žbukanja (ako se radovi izvode strojno).
Prije gletanja TERANIL-om podlogu obavezno treba impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om razrijeđenim u omjeru 1:1 s vodom.

Z K / 4.10.2015. 14:07:08

Poštovani, molim Vas odgovor za koliko vremena će se osušiti estrih izveden ESTRIHOM RAPID, odnosno za koje će vfrijeme deljlina estriha 5 cm biti vlažnosti manje od 2% za postavljanej klasičnog parketa. Hvala.

ODGOVOR

Sušenje cementne glazure ovisi o prostoru u koji je ugrađen i vremenskim uvjetima koji pogoduju sušenje.
Nakon cca 2-5 dana može se ugrađivati podna obloga, ali je prije ugradnje potrebno izmjeriti zaostalu vlagu.