Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S J / 19.9.2015. 12:38:39

Postovani,

mozete li mi reci moze li se Teraneks upotrijebiti za niveliranje poda u kupaonici? Na Teranex bi se lijepile plocice.

ODGOVOR

Ako je na podu cementna glazura, a prije polaganja keramike potrebno je izravnavanje, može se upotrijebiti TERANEKS.

M K / 16.9.2015. 17:25:30

Poštovani,

gdje mogu pronaći važeće tolerancije za žbukane zidove pripremljene za soboslikarsku obradu?

ODGOVOR

Dozvoljene tolerancije za žbukanje možete pronaći u SMJERNICAMA ZA ŽBUKANJE.

M H / 16.9.2015. 11:34:39

Poštovani,

želio bih obraditi strop u prostoriji koja bi mi služila samo povremeno i u principu nije grijana, pa je izložena vanjskoj hladnoći, ali je suha. Strop je također uvijek suh. Radi se o goloj betonskoj deki domaće izrade. Šalung je napravljen od dasaka koje nisu bile nužno iste debljine pa se ta razlika sad vidi (pruge po dužini prostorije). Beton nije bio do kraja nabijen ili vibriran pa je površina stropa šupljikava. Čime bi se to najjednostavnije moglo sanirati kako bi se dobila ujednačena površina stropa? Bio mi je preporučen Betonfiks, ali vidim da je on preporučen samo za unutarnje prostore i da na njega idu samo unutarnje boje, a ja sam htio završnu obradu u fasadnoj boji, ako je moguće. S obzirom na to da prostorija, iako je pod krovom i suha, nije grijana i da je temperatura u njoj manje-više jednaka vanjskoj, ne znam bi li to onda bio unutarnji ili vanjski prostor. Hvala na savjetu!

Lijepi pozdrav,
Marko Horvat

ODGOVOR

Površinu stropa potrebno je ožbukati žbukom VC 50 i izravnati do debljine 2 cm ili pregletati REPARATURNIM MORT-om G do 2 cm i obojati ili fasadnom bojom ili završnom žbukom (npr.terakril).

V S / 15.9.2015. 8:56:15

Postovani,

Na standardnom zidu u hodniku (ne nosivom) sam izbusio rupu, stavio tiplu unutra i zakljucio da je moram 'premjestiti' 1-1,5cm nize :( sada ide pitanje, sa ccime bih mogao zakrpatii tu rupu da bih mogao istu izbusiti 1 cm nize a da tipla dobro drzi, tj da ne kreiram sa svrdlom 8 jednu veliku rupu?
Hvala

Vedran

ODGOVOR

Krpanje možete izvesti brzoveznim cementnim mortom TERAFIKS.

V H / 15.9.2015. 8:40:04

Poštovani, imamo staro stubište obučeno u kulir-brušeni. Probala sam ga prati svime i svačime međutim sad je to crno,sivo, bijelo flekavo uglavnom grozno izgleda, a stubište je jako tamno. Da li se može stari brušeni kulir prefarbati sa nekakvom bijelom bojom ili sa bilo čime samo da nije ovako tamno i flekavo?

ODGOVOR

Boje koje možete koristit za premazivanje kulira su fasadna boja TERATON V ili boja za beton AKROTON. Prije bojanja potrebno je površinu oprati vodom pod pritiskom i ispolirati.

k i / 14.9.2015. 22:25:24

Poštovani, trebala bih promijeniti postojeću crvenu fasadnu ciglu kojom je ozidan
dimnjak u smeđu boju. postoje li premazi za fasadne cigle u boji ili samo bezbojni.
Hvala.

ODGOVOR

Premaze za bojanje fasadne opeke nemamo jer je već sama opeka u toku proizvodnje tretirana proizvodima i ima slabu upojnost novog sloja boje.
Boje koje možete koristit za premazivanje fasadne opeke su fasadna boja TERATON V ili boja za beton AKROTON.

M / 14.9.2015. 13:28:07

Poštovani,
Na balkonu imam brušeni kulir star 25 godina. pojavile su se rupice i sitne pukotine pa upija vodu. Postoji li mogičnost sanacije rupica i pukotina, te kako ga zaštititi od upijanja vlage? Nekim premazom?

ODGOVOR

Brušeni kulir možete premazati slikonskom emulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT.

B M / 14.9.2015. 10:36:32

Poštovani,
Na staroj kući se žbuka, a djelomično i cigla rulji.
Sanirao bih zidove s unutarnje strane na sljedeći način:
Vanjski zid - ANTISOL premaz, SANISIL ŠPRIC, Knauf ploče s izolacijom.
Unutarnji zid - ANTISOL premaz, SANISIL ŠPRIC, SANISIL H
Molim za savjet i preporuku.

ODGOVOR

Ako izvodite sanaciju sa sanacijskom žbukom ne možete ugrađivati knauf ploče s izolacijom na špric. Trebate se odlučiti da li želite žbukati zid ili ga samo obraditi knauf pločama.
Žbukanje sanacijskom žbukom možete izvoditi s vanjske i unutarnje strane.
Ako vam se opeka lista potrebno ju je prije sanacije učvrstiti premazivanjem FIKSANIR-om, te nakon sanacije opeke možete zidove ožbukati.

v p / 12.9.2015. 6:53:22

pozdrav,
dječja spavača soba na sjevernoj strani,dosta je hladna,i u čoškovima se zna pojavit plijes.s čim obojit zidove i može li se izvest termoizolacija sa unutarnje strane.objekt u gorskom kotaru

ODGOVOR

Toplinsku izolaciju možete ugraditi s unutarnje stane ako je nije moguće izvesti s vanjske strane.
Obojene zidove treba sanirati biocidno - fungicidnim sredstvom TERACID i obojati unutarnjom bojom koja u svom sastavu ima dodatak biocida i fungicida.

z p / 11.9.2015. 12:34:07

Pozdrav.
Ostavio sam u stamu jedan zid od cigle, tj. skinuo sam žbuku sa zida. Sad me zanima čime bih mogao premazati cigle i fuge da se ne rune.

ODGOVOR

Očišćenu opeku možete premazati gotovim proizvodom za konzerviranje i učvršćivanje mineralnih materijala - FIKSANIR.