Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I / 2.2.2015. 20:55:22

Poštovani , možete li mi dati savjet kako da riješim problem s vodom koja prolazi kroz podrumski betonski zid.
Znam da bi nabolje bilo napraviti otkop zida i sanirati za s vanjske strane ali to nije moguce izvesti zato jer je podrum samo ispod jednog djela kuće a bas do tog zida koji pušta nije moguće doći
pa me zanima dali postoji kakva tekućina da se s njom premaze beton s unutarnje strane??
Unaprijed hvala!!

ODGOVOR

Beton tj. cijelu površinu zidova i spoja poda i zida možete premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK, u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm.
Premazivanje možete obaviti četkom, valjkom ili gleterom. Na spoju zida i poda ugraditi brtvenu traku.
Najbolje bi bilo s vanjske strane napraviti otkop te hidroizolaciju i drenažu. Hidroizolacijski premaz vam može spriječiti problem vlaženja jer je vodonepropusan ali vam ne možemo garantirati u potpunosti spriječavanje vlage.

O M / 31.1.2015. 14:50:17

Poštovani zanima me kako možem izgletati bavalit ina zidovima i koji je postupak.
Puno sam čuo sa ljepilom za pločice dali postoji nešto prirodnije ili neki drugi način .Bojim se vlage ako idem sa ljepilom .

Hvala unaprijed

ODGOVOR

Ako se radi o unutarnjim radovima podlogu je potrebno otprašiti i očistiti, zatim impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije i pregletati TERANIL-om ili TERANIL-om EKSTRA u dva sloja uz moguću ugradnju staklene mrežice za unutarnje radove, u sloju gleta.
Ako se radi o vanjskim radovima upotrijebite univerzalnu mineralnu masu TOP WHITE u debljini od 1-10 mm uz rabiciranje staklenom mrežicom za fasaderske radove, u sloju mineralne univerzalne mase. TOP WHITE možete upotrijebiti i za unutarnje radove prema izboru, ali impregnacija u tom slučaju je kontakt grund, dan ranije.

M K / 31.1.2015. 14:17:42

Evo opet pitanj...znaci prije sepa tj nanosenja sepa moram staviti impregnaciju... E sad imam zidove koji imaju sloj boje ali i ima negdje mjeste gdje se na zbuki cuje tupi zvuk..kao da je suplje ispod i ima nekoliko pukotina...kako najbolje sanirati pukotine te sta raditi sa zbukom....dali ce sep drzati to sve da bude kompaktno tj da se nebi kasnije to orunilo ili da nebi komadic ispao....???? Hvala
LP

ODGOVOR

Posvuda gdje je žbuka u lošem stanju potrebno ju je skinuti do podloge i ponovno ožbukati novim slojem žbuke.
Ukoliko je žbuka loša, dekorativna obrada neće moći držati cijeli sustav, te će doći do pucanja i njenog odvajanja.

P N / 29.1.2015. 9:14:11

Postovani,
Trebao bi nanijeti sep na vanjski armirano betonski zid, molim Vas sa cime poravnati prije i dali korisitit impregnaciju i mrezu prije samog sepa.
Lijep pozdrav i hvala na odgovori

ODGOVOR

Ako se radi o izravnavanju do 4 mm, betonski zid pregletajte sa SAMOTERM F u dva sloja , a u samom sloju ugradite staklenu mrežicu,. Nakon sušenja i impregnacije MINERALKVARCGRUND-om dan ranije, ugradite SEP.
Ako su neravnine veće pregletajte REPARATURNIM MORTOM F ili G, ovisno o veličini neravnina.

d / 24.1.2015. 8:07:13

Poštovani
renovirali smo stan i vukli nove instalacije i skidali pločice.Na zidovima je sada dosta rupa koje smo požbukali klasičnom grubom žbukom.Zanima me da li sada možemo navući vašu žbuku F900 i da li treba prije impregnacija ili neka sn veza

Hvala
LP

ODGOVOR

Površine koje ste krpali treba preglatati TERANIL-om u dva sloja. U sloj TERANIL-a ugradite staklenu mrežici za unutarnje radove 70 IN.

S M / 23.1.2015. 13:00:17

Poštovani!
Terasa površine 30m2 mi curi na sve strane i moram cijelu površinu ponovo izolirati i mislio sam onda na tu izolaciju staviti teraplast. Koje je Vaše mišljenje o tome? Da li je to izvedivo?

ODGOVOR

Teraplast nije namjenjen za obradu horizontalnih površina.
Više detalja možete naći među našim odgovorima na različita pitanja putem opcije PRETRAŽIVANJE u gornjem desnom području naših web stranica.

Npr. direktna poveznica na teraplast i odgovore na pitanja vrlo slična vašem:
http://www.samoborka.hr/pretrazivanje.asp?q=teraplast+horizontalnih

M G / 21.1.2015. 11:57:43

Poštovani, nakon koliko tjedana se može polagati parket na samoborkin estrih 20 (sadašnji zimski vremenski uvjeti)? Zahvaljujem na odgovoru i pozdravljam.

ODGOVOR

Prije početka polaganja drvenih obloga potrebno je izmjeriti vlagu u glazuri, koja bi kod polaganja drvenih obloga trebala biti niža od 2%.
Glazura se nakon ugradnje mora sušiti minimalno 28 dana. Ovisno o vremenu kada je glazura izvedena, ovisi i sušenje koje se može produžiti za nekoliko dana ili tjedana.
Dakle, parket se može postavljati nakon minimalno 28 dan uz obaveznu kontrolu vlage prije ugradnje parketa.

M - / 19.1.2015. 11:09:40

Na kući u Grožnjanu odrađena je etics podloga sa staklenom mrežicom. Samoborka kvalitetnije ljepilo za grafitni EPS
Zanima nas ako iz vašeg proizvodnog programa imate riješenje za nas.
Naime voljeli bi da završni izgled bude cementne boje - idealno di bio efekt ljevanog betona kad se skidaju oplate, svjesni smo da je to sad nemoguće postići.
Ne bi voljeli bojati fasadu već da sam premaz bude ujedno i boja - cement
Isto tako na fasadu bi htjeli da bude otporna na biljke penjačice, tj posaditi će se američka loza ili penjačice zeleno crvene boje koja ne radi korijenje po zidu već se samo priljepi.
Za par godina fasada će biti potpuno prekrivena istom.
Arhitekt predlaže da se na postojeće EPS ploče sazida tanki zid od opeka.i o žbuka.
Možda vi imate riješenja već za takav primjer.

ODGOVOR

Ukoliko želite postići tzv.efekt betona iz svog programa možemo vam ponuditi završno dekorativnu žbuku TERAKRIL MILANO, a može se proizvesti i u željenoj boji po našoj ton karti. Na postojeći sustav ugrađuje se zaribana žbuka granulacije 1,5 m, te na ugrađenu žbuku se ugrađuje novi sloj TERAKRIL MILANO – obojena sa zrnom ili bez zrna i nejednoliko zaribava da se dobije efekt betona.
Što se tiče bilja koje će rasti po fasadnoj površini mi kao proizvođač žbuke to ne preporučujemo jer je praksa pokazala da bilje oštećuje površinu žbuke te ona brže propada. Obavezno se savjetovati sa uzgajivačima takvih biljaka. Bitno je da prilikom rasta,biljka svojim korijenjem ne oštećuje površinu žbuke i ne prodire u strukturu žbuke.

M K / 15.1.2015. 21:49:54

Obnavljam kucu...zanima me posto sam skinuo lamperiju sa zadova i ispod ima nekoliko slojeva kreca...koji je postupak za nanosenje sepa na unutarnje zidove...ili mozda imate neki prijedlog druge zbuka,a da nije previse skupa...to bi radio sam pa me zanima...sta sa pukotinama i malim rupama od tipli...? Pozdrav

ODGOVOR

Preporučamo mehaničko odstranjivanje postojećih slojeva boje i gleta. Mjestimična krpanje oštećenja (rupe od tipli, otvorena mjesta pukotina) izvesti GIPSOGLET-om ili TERATERMO GLET-om.
Cijelu površinu temeljito otprašiti i impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM. Na potpuno suhi grund, u pravilu nakon 24 sata nanositi SEP Z 100 ili SEP Z 200.

M L / 15.1.2015. 14:33:58

Poštovani, Imam ožbukanu kuću sa klasičnom žbukom od produženog cementnog maltera(zidovi poroterm 25,00 cm , gletanje,cem.špric,gruba i fina žbuka).Na pojedinim djelovima kuće vidljive su pukotine žbuke kroz koje se kada pada kiša pojavi vlaga u unutrašnjosti objekta .
Molim Vas Vašu preporuku za dekorativnu žbuku koja se može nijansirati ili po katalogu boja naručiti , potrebni premazi prije žbuke i mrežicu .
Kuća je višestambena , etažirana , i potreban mi je što bolji EC radi prodaje stanova.
Stiropor nije moguć jer imam postavljene obloge oko vrata i prozora od kamena d=2,50 cm.
Koliko bi koštao m2 materijala kod Vas sa prijevozom u Orebić,Pelješac?
Površina je cca 400 m2.
LP Marijan

ODGOVOR

Površinu pregletajte TERATERMO GLET-om u dva sloja s ugradnjom staklene mrežicu u sloju gleta.
Nakon sušenja od 5-7 dana površinu impregnirati i nanijeti akrilatnu dekorativnu žbuku.
Što se tiče prijevoza i ponude možete se direktno obratiti u SAMOBORKU SPLIT na tel.091/3322879 , g.Stipe Laštre.