Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M Š / 7.4.2015. 21:34:26

Poštovani,
imam problem u kuhinji.Naime planiram renovirati kuhinju veličine oko 16 m2,ali kuhinja je niža u odnosu na ostale prostorije oko 4-5 cm,pa je potrebna izrada glazure da se izjednači sa ostalim prostorijama,Pošto želim čim prije završit i krenut sa postavljanjem pločica,koji bi bili dobri proizvodi za izradu glazure koja se brzo suši,tj. u što kraćem vremenu.Jer kuhinja nemože čekat mjesec dana?

ODGOVOR

Za izravnavanje poda možete upotrijebiti proizvod CEMENTNI ESTRIH RAPID. Estrih je brzovežući, te već nakon 5 dana možete ugrađivati završnu oblogu – keramiku.

B / 2.4.2015. 13:53:55

S obzirom da hidroprotekt duoelastik nije završni sloj na prohodnim terasama,koliki je najduži period koji može proći do postavljanja keramičkih pločica.

ODGOVOR

HIDROPROTEKT DUOELASTIK mora što kraće vrijeme biti nezaštićen tj. najduže 7 dana, jer nije prohodan.

b c / 1.4.2015. 10:34:14

kako najjeftinije trajno zaustaviti vlagu koja probija kroz zidove kuće zbog najvjerovatnije slabe izrade fasadne žbuke koja je rađena ručno a korištena je žbuka za strojno nanošenje . Hvala ljepa na odgovoru .

ODGOVOR

Ako je upotrijebljena VC 50 žbuka potrebno ju je pregletati ili TERATERMO GLETOM i ugraditi završno dekorativnu žbuku (silikat,akrilat,silikon,mineralna žbuka SEP)
ili TOP WHIT-om i površinu ili obojati fasadnom bojom (TERATON V ) ili ugraditi dekorativnu žbuku (silikat,akrilat,silikon,mineralna žbuka SEP) .

r / 29.3.2015. 21:44:17

POŠTOVANI
IMAM PROSTOR OD 40 KVADRATA KOJI IMA GLAZURU SA PADOM PREMA SREDINI ALI NIJE ONAKO GLATKA PA ME ZANIMA DALI IMA KAKVA MASA DA SE TO PORAVNA KAO NPR. NIVELIRAJUČA MASA . ALI DA TO BUDE KAO ZAVRŠNIN SLOJ PA DA SE KASNIJE INPREGNIRA DA NE UPIJA MASNOČU . PROSTOR BI KORIŠTIO ZA POPRAVAK AUTOMOBILA I TAMO SE VARI PA MI EPOKSI POD NE ODGOVARA . HVALA NA ODGOVORU

ODGOVOR

Za unutarnje radove upotrijebite samonivelirajuću masu TERANEKS u debljini do 5 mm ili TERANEKS UNILEVEL u debljini do 20 mm.
TERANEKS može biti završni sloj i možete ga obojati bojom za beton AKROTON.

J B / 28.3.2015. 17:17:12

Poštovani,
U slučaju nanosa žbuke Vc-40 direktno na zid (standardni blok/opeka) / strop (beton) bez prethodnog šprica tj pripreme površine, da li to mora dovesti do odvajanja žbuke s vremenom ili ne?

ODGOVOR

Izvedba žbuke bez prethodne obrade tj.predšprica može dovesti do odvajanja žbuke od podloge.
Potrebno je izvesti predšpric od istog materijala 1 h ranije i žbukati u potrebnoj debljini ili nanijeti cementni špric minimalno dan ranije, a obavezno na glatke ab površine - CEMENTNI ŠPRIC 2 EKSTRA.

m m / 25.3.2015. 19:00:54

Poštovani,

molim Vas za savjet. Pofarbao bih salonitne ploče krovišta na kući u Fužinama. Koju boju iz vašeg asortimana mi preporučate i zanima me sama tehnologija, način na koji da to izvedem. Dali je dovoljno oprati visokotlačnim peračem koristeći običnu vodu? Kvadratura krova je oko 100m2, koliko mi otprilike treba litara boje ?

LP

Marko

ODGOVOR

Za bojanje možete koristitit našu boju AKROTON.
Površinu ploča treba dobro oprati vodom pod pritiskom i osušiti 2-3 dana.
Na suhu podlogu nanijeti boju u dva premaza. Impregnacija nije potrebna, boja se nanosi direktno na podlogu.
Za 100m2 potrebno je 30 l boje AKROTON.

T B / 24.3.2015. 14:55:24

Poštovani,
Zanima me koje pigmente, punila i aditive sadrži Vapnena boja V.

ODGOVOR

Vaše pitanje se odnosi na sastav našeg proizvoda što je poslovna tajna tvrtke te vam ne možemo iznositi te podatke.
Sve što vam možemo reći je već navedeno u tehničkoj uputi proizvoda pod točkom
Sastav: Gašeno vapno, pigmenti, punila i aditivi. Ne sadrži organska otapala i biocide.
Pigmenti, aditivi koje upotrebljavamo nisu štetni niti opasni za ljudsko zdravlje.

M P / 21.3.2015. 22:44:41

Pozdrav,zamolio bih vas za pomoć, na koji način da spriječim isoljavanje cigle na pečenjari.Pečenjara je građena prošle godine i sada kada je zima prošla iz cigle izlazi bjelilo, tj isoljavanje, na koji način da to spriječim,HVALA

ODGOVOR

Opeku je potrebno oprati vodom pod pritiskom i očetkati žičanim četkama da se skine što više bijeličastih flekova.
Nakon sušenja od minimalno 1-2 dana površinu opeke premazati sredstvom za sprječavanje isoljavanja ANTISOL.

V / 20.3.2015. 13:30:14

Može li Teranil extra izdržati vanjske uvjete ako je nanesen u vrlo tankom nanosu od cca 1 mm na suhu vapneno pješčanu žbuku, samo fragmentarno?

ODGOVOR

TERANIL EKSTRA nije namijenjen za vanjske fasadne radove, za tu svrhu možete upotrijebiti VAPNENU ŽBUKU TOP WHITE.

D - / 19.3.2015. 17:20:18

Poštovani,

molila bih VAs jedno mišljenje, dali je moguće da sa objekta otpadne
žbuka jer je rađena od dvije različite firme, npr. žbuka samoborka a
bojanje žbuke od XXXX.

Naime u objekt je prodrla voda radi proboja izolacije te je žbuka i popadala,
dok je jedan sudski vještak rekao da se radi o padanju žbuke jer su korišteni
materijali od dvije različite firme.

Molila bih VAs mišljenje. (koje je nama jasno)


Unaprijed se zahvaljujem.

ODGOVOR

Prema opisanom nismo u mogućnosti složiti se sa mišljenjem sudskog vještaka, jer upotrebom žbuke jednog proizvođača i premaza drugog proizvođača nije moglo doći do opadanja žbuka.
Da su se proizvodi dva proizvođača miješali zajedno i ugrađivali zajedno moglo bi doći do kemijske reakcije i možda do ljuštenja žbuke tj.premaza (boje) i eventalno glet mase( F900 ) ali ne i do padanja žbuke.
Naveli ste da je došlo do prodora vode te je slijedom toga došlo je i do vlaženja žbuke i kada je žbuka bila prezasićena vlagom došlo je do odvajanja žbuke od podloge i padanja iste.
Prodor vode morao se dugo zadržavati na žbuci koja se najvjerojatnije nije mogla isušiti, te je s vremenom došlo do pada čvrstoće same žbuke natopljene vlagom i do postepenog propadanja.
Prilikom izvedbe toplinske ili hidroizolacije moglo je doći do propusta prilikom izvedbe tj.potrebno je bilo obratiti pažnju na izvedbu detalja npr.spoj dva elementa, diletacija, nedostatna odvodnja vode, priključnih dijelova i sl.
Nadamo se da smo vam barem malo pomogli u rješavanje problema.