Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

J Č / 11.6.2015. 13:16:13

Koja količina ljepila je potrebna da bi pokrio 30 m2?
Hvala!

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svom proizvodnom programu ima nekoliko vrsta ljepila ovisno o kakvim radovima se radi, te je potrošnja ljepila različita.
Stoga je potrebno znati koju vrstu ljepila namjeravate koristiti i za koju vrstu radova.

Za vašu informaciju, svaki proizvod opisan na web stranici ima navedenu stavku Potrošnja: po m2 .
Pogledajte za primjer TERATEKT G http://www.samoborka.hr/teratekt-g

G P / 9.6.2015. 16:14:03

poštovani,
trebam li teranil ekstra rabicirati mrežicom za gletovanje zida od ytong blokova 10x62,,5x50 a dimenzije zida su 2,4x2,25m
hvala

ODGOVOR

U pretraživaču na našim web stanicama (gore desno – PRETRAŽIVANJE) unesite tekst koji tražite npr. ytong i vidjet ćete puno pitanja i odgovora vezanih uz taj traženi tekst ili pojam. Odgovor na vaše pitanje se nalazi između ostalih i u odgovoru 266 .

s / 9.6.2015. 10:52:39

Poštovani!

Namjeravam adaptirati jednu sobu u staroj kući. Postojeći zidovi su puno puta krečeni i posljednji sloj je izravnan glet masom koja se na mjestima odvaja od zida. Molio bi Vas da mi savjetujete što napraviti da bi se zidovi prekrili završnim slojem. Koji premaz ili žbuku savjetujete za tu vrstu radova.
Hvala

ODGOVOR

Zidovi su premazani više puta te je potrebno sve slojeve boje i gleta ostrugati do podloge tj.žbuke.
Površinu treba odprašiti te impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije gletanja. Impregniranu površinu pregletati u dva sloja vapnenom masom TERANIL.
Nakon gletanja i sušenja od minimalno 7 dana, površinu prebojati disperzivnom bojom TERAPOL , u boji prema izboru iz naše ton karte.

G / 4.6.2015. 18:25:40

Pripremam se ožbukati unutrašnjost kuće Samoborkinom žbukom te kasnije s Vašim proizvodom obaviti gletanje. Zanima me koje proizvode preporučujete kako bi se osigurala maksimalna paropropusnost zida? Unaprijed Vam hvala na odgovoru. Pokušao sam naći što me zanima u rubrici Pitanja i odgovori no ima ih previše da bi ih sve pregledao.

Sračan pozdrav


Goran Palijan

ODGOVOR

Ožbukajte vapneno cementnom žbukom VC 40 i pregletajte TERANIL-om.
Prostor možete ožbukati gips vapnenom žbukom GV 10 te nije potrebno gletanje.

M L / 3.6.2015. 18:24:22

Započeo sam s zidanjem vrtnog roštilja.Zanima me dali postoji mogučnost ziadanje pune stare cigle finim mortom? i dali postoji takav u vašem asortimanu kao tankoslojni mort za zidanje probotenom m10 da mu je granulacija pijeska što manje?

ODGOVOR

Ako roštilj zidate punom opekom koristite MORT ZA ZIDANJE M5 ili VAPNENU ŽBUKU 4 ili 2.

S B / 29.5.2015. 12:50:00

poštovani , postoji li neka boja kojom bi mogli vratiti stari sjaj našim opločnicima ? boja je bila u kombinaciji sivo - crvena ...isprana tijekom 14 godina , pokušao sam sa impregnacijom ali što se tiče boje nisam skoro ništa postigao ! hvala i lp , Stanko

ODGOVOR

Beton tj.smjesa iz koje se proizvode opločnici je mješavina agregata, cementa vode i pigmenta, to su prirodni materijali kod kojih mogu nastupiti razlike u nijansi i minimalne strukturne promjene površinskog sloja.
Na tržištu postoje sredstva koja djeluju kao pojačivači boja tzv. sredstva za intenziviranje boja.

i B / 31.5.2015. 22:23:37

Sto staviti na nov betonski plafon od ab ploče sa dosta pukotina?
Hvala

ODGOVOR

Sve ovisi kakve su vam postojeće pukotine, te koliko se prostiru po ab ploči i da li su površinske ili su kroz cijeli presjek ab ploče.
Ako su pukotine površinske, površinu treba pregletati BETONFIKS-om ili ožbukati gips vapnenom žbukom GV10 u minimalnoj debljini 1 cm.
Ako su pukotine kroz cijeli presjek ab ploče obavezno treba prvo sanirati pukotine.

N P / 28.5.2015. 11:33:34

Poštovani !!
Namjeravam na vanjsku terasu postaviti pločice terasa nije natkrivena, zanima me dali podlogu moram prvo premazati sa impregnacijom?

lp

ODGOVOR

Prilikom postave keramike na ab ploču podloga se ne impregnira. Ako želite dodatnu zaštitu prije postave keramike ab ploču premažite hidroizolacijskim premazom hidroprotekt duoelastik u dva sloja četkom. Nakon 24 h keramiku lijepite ljepilom TERATEKT FLEKS. Podloga prije lijepljenja keramike samo se navlaži vodom.

l l / 28.5.2015. 10:16:16

prije 7-8 godina napravio sam strojnu termo žbuku debljine 5 cm sa silikatnom žbukom. Zanima me mogu li sada na nju postaviti vanjsku jedinicu klime.

ODGOVOR

Ugradnjom klima uređaja se ne bavimo pa ne znamo kakve površine za postavu klima uređaja treba zadovoljiti.
Prema tlačnoj čvrstoći toplinska žbuka ne bi zadovoljila jer je njena težina 3- 5 puta manja u odnosu na produžnu žbuku ili beton. Potrebno je prilikom ugradnje nosače koji drže vanjsku jedinicu pričvrstiti u podlogu zida a ne u toplinsku žbuku.

j s / 27.5.2015. 11:49:37

Poštovani,zanima me dali postoji neki premaz da se vanjske pločice malo zaglade da ne budu hrapave? Jer u stanu koji sam kupio,postavljene su vanjske pločice u dnevni boravak,pa ih je teško održavati.
Hvala unaprijed

ODGOVOR

Na površinu postojećih pločica možete ugraditi samonivelirajuću masu TERANEKS. Površinu impregnirat neposredno prije i razliti TERANEKS. Ali vam preporučamo da TERANEKS ne bude završna obrada poda u dnevnom boravku. Ako želite tipa gotov industrijski pod, onda upotrijebite epoksidni ili poliuretanski proizvod.