Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

m v / 13.1.2015. 11:24:46

Dobar vam dan , problem imam na vanjskom zidu uz terasu jer iznutra mi se javljaju žute gljivice kao spužva izgleadaju i rastu po zidu u vis i šire se ,molim preporuku. Hvala i LP

ODGOVOR

S unutarnje strane mikroogranizme je potrebno očistiti i sastrugati do žbuke.
Površinu oprati vodom, te kada se osuši tretirati ih biocidnim sredstvom TERACID.
Ako je zaraza jako prisutna postupak tretiranja TERACID-om ponoviti. Prije ponovnog gletanja, sušenje je minimalno 1-2 dana.
Gletanje i bojanje bojom koja u svom sastavu ima fungicidni dodatak.

J M / 12.1.2015. 14:29:39

Stovani
Iduce ljeto planiram zbukati kucu unutra(novogradnja),zidovi-cigla,a deke-beton.Zbukanje bi bilo strojno to jest cementno-vapnena zbuka.Dali je prije zbukanja potrebno baciti cementni spric,a ako nije dali je potrebno sa necim drugim pripremiti zidove i deke.
Hvala

ODGOVOR

Ako ćete žbukati strojno, cementni špric nije potreban, već se žbuka nanosi u jednom koraku tj.rijeđa konzistencija VC 40 i nakon 1-2 sata nanosi se konzistencije žbuke pogodna za žbukanje.

P / 9.1.2015. 11:06:36

kuća je ožbukana vapneno-cementnom žbukom (gotova MUREXIN ŽBUKA), strojnIm žbukanjem i fino zaribana. Da li treba prije nanošenja završnog dekorativnog sloja ( žbuka ili samo fasadna boja s mineralnim vlaknima) podlogu rabicirati (mrežica i gletanje) ili je dovoljna samo impregnacija.

ODGOVOR

Ukoliko ne izvedenim slojevima žbuke nema vidljivih oštećenja, preporučamo nanošenje završno dekorativne žbuke minimalne granulacije 1,5 mm tipa TERAKRIL Z, uz prethodnu impregnaciju podloge odgovarajućim obojenim MINERALKVARC GRUND-om.

J L / 8.1.2015. 4:11:23

Poštovani ,

Staru stropnu žbuku sanirali smo struganjem , impregnacijom armiranjem ljepilom i mrezicom i nakon toga gletanjem. Nakon 20 dana došlo je do pucanja i djelomično zbuka zvoni . Molim informaciju gdje smo pogriješili i kako sanirati ostatak stana da ne ponovimo grešku .

Lp

ODGOVOR

Obzirom da ste utvrdili da „žbuka zvoni“, vjerojatno je, zbog nedovoljno očišćenje ili čvrste podloge, došlo do odvajana novo nanesenih slojeva od podloge.
Predlažemo na mjestu pukotine otvoriti površinu utvrditi mjesto raslojavanja. Moguće je da je do raslojavanja došlo i u sloju žbuke, odnosno odvajanja žbuke od podloge u punoj debljini, ukoliko je njena čvrstoća, odnosno čvrstoća prionjivost na podlogu manja od čvrstoće prionjivosti ljepila na žbuku.
Ukoliko je došlo do odvajanja novih slojeva iste je potrebne odstraniti, temeljito očistiti te ispitati čvrstoću postojeće žbuke. Ukoliko je žbuka „trusna“ preporučamo je odstraniti u potpunosti.

M M / 7.1.2015. 23:27:09

Proširivao sam dnevni boravak tako što sam srušio zid od male sobe do,pošto je sve to rađeno oko 1990. godine. Problem je sljedeći nisu isti nivoi parketa a ima rupa gdje je bio pregradni zid. Jel mi pametno dignuti stari parket i izliti novi estrih preko starog? Jel se može ići s cm debljine govori to zbog nivoa ostatka kuće jer sam sad mislio stavljati laminat debljine 1 cm. zahvaljujem

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o visinskoj razlici od 1 cm, kako je vidljivo iz vašeg upita, preporučamo niveliranje poda izvesti, samonivelirajućom masom TERANEKS.
Prethodno temeljito očistiti postojeću glazuru nakon skidanja parketa, te neposredno prije nanošenja TERANEKS-a, podlogu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om.
Po potrebi prethodno „pokrpati“ glazuru (na mjestu pregradnog zida) CEMENTNIM ESTRIHOM 20.

G S / 6.1.2015. 13:34:17

Postovani

Zanima me da li između sloja hidropretekta i sanisil h je potreban sloj sanil špirac?
Gdje navedene proizvode je moguće kupiti u Splitu ili okolici?
Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Na površinama obrađenim HIDROPROTEKT -om prije nanošenja SANISIL H žbuke, potrebno je nanijeti CEMENTNI ŠPRIC 2 EKSTRA kao vezivni sloj.
Navedene proizvode možete pronaći u trgovinama BRODOMERKUR, PEVEC i dr.

v g / 28.12.2014. 19:30:45

molim vas da li postoji kakav premaz ya crijep.Znaci da postojeci crijep na kuci se ne skida nego da se premaze sa nekom tekucinom,dali je to izvedivo.

ODGOVOR

Proizvode namijenjene za sanaciju crijepa nemamo, ali kao sredstvo kojim možete premazati crijep za zaštitu je FIKSANIR sredstvo za učvršćivanje građevinskih materijala.

NAMJENA: Za restauraciju, učvršćivanje i konzerviranje građevinskih materijala: prirodni kamen, žbuke, opeka, crijep.
FIKSANIR penetrira duboko u podlogu, tvori mineralno vezivo koje je kompatibilno sa građevinskim materijalom, daje mu dugotrajnu otpornost na atmosferilije i zaprljanje, štiti od abrazije, korozije i morske soli

SASTAV: ester silicijeve kiseline.
Sve podloge moraju biti čiste, otprašene suhe i upojne. Naslage prašine oprati vodom. čišćenje se treba provesti tako da ne dođe do oštećenja površine koju treba učvrstiti. Prije nanošenja FIKSANIRA
moraju biti provedeni svi restauratorski radovi, krpanja i retuševi.
FIKSANIR prije upotrebe dobro promiješati u originalnoj ambalaži. Proizvod je gotov za primjenu i ne razrjeđuje se.

PRIMJENA:
FIKSANIR se primjenjuje prskanjem ili premazivanjem. Važno je nanositi FIKSANIR do potpunog zasićenja podloge. Ako je potrebno nanijeti drugi sloj obavezno je sušenje prvog sloja dva do tri tjedna od nanošenja.

a d / 27.12.2014. 17:15:57

koje sredstvo ubaciti u fugu protiv vlage.znaci fugiram kamenu kucicu izvana pa me zanima dali imate nekakvo sredstvo za ubacit u smjesu fuge hvala najljepsa.

ODGOVOR

Za fugiranje kamenih zidova koristite naš gotovi proizvod MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M10 koji proizvodimo sa sivim ili bijelim cementom.

t / 26.12.2014. 14:12:56

Poštovanje, vaš portal pratim već dugo. Savjetujete upotrebu vašeg proizvoda Antisol protiv isoljavanja starih kamenih zidova zasićenih soli.Međutim vaš proizvod nema na tržištu Rijeke i Zadra niti su ćuli za njega. Potreban nam je pri adaptaciji stare kamene kuće. Građ.apoteka u Zadru nam je preporućila Orso teflon transparent sličnih svojstava kao i Antisol.Jeste li upoznati sa ovim proizvodom jer ga jos nismo upotrijebili.?Jos pitanje: dali je moguće takav stari osoljeni zid sa unutrašnje strane obložiti Ytong ploćama ili knaufom .Bojimo se da ce sol i ovu zaštitu brzo uništiti bez premaza za osoljavanje-Molim odgovor.Lijepi pozdrav

ODGOVOR

Ako je proizvod koji se nudi u trgovini namijenjen sprječavanju isoljavanja možete ga upotrijebiti.
Ako vam je zid zasićen topivim solima preporuka je prije bilo kakve sanacije premazati zid sredstvom ANTISOL ili slično jer bez tretiranja zidova soli će vam se pojaviti na saniranim zidovima. Nakon tretiranja ANTISOLom možete ugraditi Ytong ili Knauf.

a d / 22.12.2014. 11:53:18

pozdrav zanimame kupio sam kamenu kucu i voli bi da ostane u kamenu bez fasade.pa me interesira od koje se smjese ili kako se radi fuga za takve kamene kuce.jeli to samo pjesak i cement ili se doda jos nesto unutra ili pak nesto trece hvala

ODGOVOR

Kamenu kuću fugirajte s našim gotovim proizvodom MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M10 koji proizvodimo sa sivim ili bijelim cementom .
Pakiranje je u vrećama 40 kg, cijena 2,28 kn/kg , s PDV-om.