Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

R D / 8.10.2016. 19:54:44

Poštovani imam obiteljsku kuću prvi red do mora ,udaljenost mora je 6metara na kuci postoji fasada tarabona želim cijelu kuću staviti u stiropol 8cm koji materijal od vas preporucavate zbog blizine mora na udaru sam juga i bure ima dosta morske prašine od valova .Sta je bolje staviti za završni sloj silikat akril ili silikonski žbuku ,puno hvala

ODGOVOR

Ugradite silikonski ili akrilatnu završno dekorativnu žbuku. Toplinski sustav lIjepite i gletajte proizvodom SAMOTERM F. Prije ugradnje sustava potrebno je površinu dobro oprati slatkom vodom i osušiti.

t b / 7.10.2016. 21:13:01

Postovani, Dali Imate u ponudi reparaturni mort G bijele boje, time bi nanio na vanjsku betonsku plocu radi estetike ,i odgovarao bi mi spomenuti mort radi teksture koji bi kasnije premazao lakom za beton i dali bi u tu svrhu ako nemate isti uzeti kulirmix pa dodati kvarcni pijesak jace granulacije I u kojem omjeru?

ODGOVOR

REPARATURNI MORT G je naš proizvod i raspoloživo je na skladištu. KULIRMIX je gotov proizvod tj. obojena mješavina za izradu pranog kulira i teraca uz dodatak zrna, za vanjske i unutarnje radove. Dodatak kvarcnog pijeska nije potreban.

S / 6.10.2016. 14:21:44

Postovani,imamo problem s vlagom u zidovima. Ugavnom,zidove smo otepli i trenutno se susi. Izolacije dolje nema. Imamo u planu podzidat sve novim ciglam i staviti izolaciju. Koju izilaciju da stavimo? I s cime bi mogli premazati zidove prije novog zbukanja? Unaprijed hvala...

ODGOVOR

Zidove premažite mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDRO PROTEKT , prije žbukanja, u dva sloja četkom.

N M / 6.10.2016. 10:45:32

Pozdrav, trebala bi mi vaša preporuka nekih od vaših proizvoda koji bi se koristili prilikom renoviranja stare kamene kuće. Naime, planiram renovirati staru kamenu kuću iznutra, te bih većinu kamenih zidova, tj onih koji su u dobrom stanju, samo fugirao. Međutim budući da ima dijelova koji su u lošem stanju te ih nije moguće fugirati, onda bih te dijelove pokrio žbukom. Tako da bi neki dijelovi bili kombinacija fugiranog prirodnog kamena i žbuke u nepravilnim oblicima (zavisno o obliku tog lošeg djela). Moja situacija je nešto kao na ovoj slici, da si bolje predočite: http://i68.tinypic.com/dfiykk.jpg Moje pitanje se odnosi na ovaj dio koji bi se trebao ožbukati; budući da bih htio da je žbuka što tanja, da se ne strši puno u odnosu na kamen, koje vaše proizvode bi mi preporučili za to, te na koji način i sa kojim vašim proizvodima tretirati tu podlogu, odnosno stari zid, prije nanošenja žbuke? lp

ODGOVOR

Prema poslanoj slici preporučamo vam zidove obradii tj. fugirati i ožbukati VAPNENOM ŽBUKOM 4 ili 2 u potrebnoj debljini. Pred špric je od istog materijala rjeđe konzistencije.

D / 6.10.2016. 5:18:51

Poštovani, Planiram rekonstrukciju stare kamene kuće na Kvarnerskom otoku. Kuća ima originalnu žbuku na kamenu. Koji bi bio najsličniji način izvedbe nove vanjske žbuke, a da se pri tome poštuje tradicionalni izgled kuća na sjevernom Jadranu, a da pri tome ima optimalnu funkcionalnost u klimatskom okruženju 300m od mora, na povišenom vjetrom nezaštićenom mjestu? Istovremeno tražim žbuku koja, uz gore navedene karakteristike, ima sto je moguće manju debljinu - po mogucnosti manje od 2.5cm.? Naime, postojeća originalna žbuka je te debljine, s čime su u skladu postavljene prozorske erte (kameni okviri), pa bi deblja źbuka bila Izdignutija (viša) od kamenih okvira, sto je estetski kompromitirajuće. Molim Vas preporuku u smislu izvedbe i materijala! U očekivanju vašeg odgovora, Srdačan pozdrav!

ODGOVOR

Potrebno je znati koja je to originalna žbuka na kamenu i o kojem periodu je žbuka izvedena. Sve žbuke koje mi proizvodimo u današnje vrijeme mogu biti adekvatna zamjena za postojeće stare žbuke. Proizvodimo sanacijske, vapnene žbuke, toplinske, lagane, vapneno cementne žbuke. Tehničke karakteristike žbuke niste naveli pa ne znamo točno što želite. Svaka žbuka se može nanijeti u minimalnoj debljini od 5 mm i nekoliko cm ovisno o podlozi i zahtjevima.

T t / 5.10.2016. 9:50:30

Pozdrav, potrebno je ožbukati cca 110 m2 mansarde. Za to bi koristio vašu žbuku VC 40. Interesira me ekonomska isplativost između ručnog mešanja žbuke (cement/vapno/pjesak) i kupovine gotove žbuke. Koja je največa kvadratura, da se ne isplati ručno mješanje žbuke te je bolje kupiti več gotovu žbuku? Pozdrav.

ODGOVOR

Žbukanje gotovom industrijski proizvedenom žbukom je isplativije u odnosu na samostalnu ručnu izvedbu bez obzira na veličinu površine. S gotovom žbukom VC 40 predšpric se može raditi od istog materijala rjeđe konzistencije. Gotove žbuke su ujednačene kvalitete i mogu se izvoditi i ručno i strojno.

D / 4.10.2016. 20:52:12

poštovanje, u dvorištu imam betonske kocke(opločnike),radnici su mi žbukali dvorišnu zgradu i prosuli kolica žbuke po sivim kockama.Da li postoji način da očistim opločnike pošto je cement počeo nagrizati caklinu opločnika?molio bih brzi odgovor,hvala,LP

ODGOVOR

Ne nažalost površinu onečišćenu žbukom koja nije odmah očišćena sada je teško bilo kakvim proizvodom tretirati jer može doći do većeg oštećenja gornjeg sloja. Čišćenje se može obaviti jedino pranjem pod tlakom miniwash s prilagodbom tlaka i kutom pod kojim se pere.

ž K / 3.10.2016. 10:22:57

Poštovani! Unutar koliko vremena moram upotrebiti (potrošiti) silikatnu završnu toplinsku žbuku. Ako može dulje stajati molim uvjete skladištenja

ODGOVOR

Ne postoji silikatna toplinska žbuka već samo završno dekorativna žbuka: SILIKATNA, AKRILATNA, MINERALNA, SILIKONSKA i sl. Rok trajanja ovisi o proizvođaču završno dekorativne žbuke. Naše SILIKATNE ŽBUKE umaju rok trajanja 24 mjeseca od datuma proizvodnje. SKLADIŠTENJE: U suhoj prostoriji, zaštićeno od sunca i smrzavanja.

D B / 3.10.2016. 9:08:31

Poštovani, Imam terasu cca 100m2 koja je izvedena iznad garaža i spremišta. Stavljena je puna betonska deka i okolo je izrađena zidana ograda visine cca 1,1 m. Molim savjet kojim materijalima napraviti hidroizolaciju. Ne namjeravam stavljati estrih niti pločice u skoro vrijeme. Da li ima kakav premaz ili folija bolja/trajnija od ljepenke V3. Živim u unutrašnjosti (Poznanovec (blizina Zaboka i Zlatar)) tako da su zimi niske temperature. Po terasi se hoda. Hvala Srdačan pozdrav Davor Bajza 0959015446

ODGOVOR

Površinu premažite hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK u dva sloja debljine 3-4 mm. Napominjemo da naš tip hidroizolacije nije primarni već sekundarni. Bilo bi dobro da izvedete toplinsku izolaciju i glazuru pa hidroizoacijski premaz preko glazure te s vremenom ugradite keramiku.

m š / 30.9.2016. 16:31:44

Poštovani, molio bi informaciju, koja vrsta grunda ili inmpregnacije se koristi prije nanošenja Teraplasta na betonske podloge? Hvala!

ODGOVOR

Impregnacija je MINERALKVARC GRUND.