Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

j s / 20.8.2014. 12:59:22

Zanima dali je obavezno stavljati impregnaciju prije gletanja teranilom ako su zidovi ravno osmirglani i sami po sebi suhi,cisto pitanje utroska..

ODGOVOR

Neposredno prije gletanja TERANIL-om obavezno je impregniranje podloge UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om.
Potrošnja impregnacije iznosi 0,15 l/m2.

A S / 19.8.2014. 21:35:47

molim vas koje je ljepilo najbolje za lijepljenje stiropora

ODGOVOR

Sva naša ljepila namjenjena za ljepljenje ploča stiropora su kvalitetna i dobra npr. samo za ljepljenje možete koristiti naš proizvod LJEPILO ZA EPS a, a za ljepljenje i gletanje ploča stiropra SAMOTERM F.

PS. Ostavljena email adresa je bila neispravna pa vam odgovor nismo mogli prosljediti tim putem.

A P / 19.8.2014. 12:39:44

Poštovani,

molim Vas info.

da li je moguće na recitol ljepiti pločice?

naime, živimo u suterenu i od poda nam se osjeti neugodan miris vlage pa su nam predložili skidanje laminata i na beton premazati recitol pa na njega pločice

Unaprijed zahvaljujem,

lp

ODGOVOR

Recitol nije naš proizvod te vam ne možemo potvrditi da li na njega možete lijepiti pločice.
Koliko je nama poznato Recitol je tekućina na bazi katrana kojom se premazuje površine prije ugradnje asfalta. Samo izvedba premaza neće ukloniti neugodni miris vlage.
Za sanaciju vlage potrebno je izvesti betonsku ploču. Na ploču ugraditi plivajući glazuru sa toplinskom izolacijom.
Osušenu glazuru treba premazati hidroizolacijskim premazom u dva sloja (npr. DUOELASTIK HIDROPROTEKT) i na to možete onda ugraditi keramičke pločice.

m k / 18.8.2014. 11:42:30

Poštovanje! Dali je potrebno i čime impregnirati knauf (obične) ploče prije maleraja? Hvala

ODGOVOR

Za impregnaciju Knauf ploča najbolje se obratiti proizvođaču istih.
Ono što je nama poznato Knauf ploče nije potrebno impregnirati prije bojenja.

PS. Prilikom slanja odgovora na vaš email primili smo grešku: Mailbox is full .

s k / 17.8.2014. 20:52:24

poštovani, imam prostoriju 3x4 metra, gdje je razlika nagiba podloge 3 cm. Pošto nije moguće toliko niti podizati visinu(zbog visine plafona) a niti ištemati podlogu postoji li neka smjesa da je dovedem u livel? Neki zidari mi predlažu da je izravnam sa vc50. hvala

ODGOVOR

VC 50 je podložna žbuka za žbukanje zidova i stropova a ne za izravnavanje podova.
Za izravnavanje podova koristite gotovu cementnu glazuru CEMENTNI ESTRIH 20 i nanesite je u debljini 3 cm.

J V / 17.8.2014. 14:54:33

Poštovani
Molim vas za savjet kako da saniram balkon. Naime prije nekoliko godina majstor koji je popravljao balkon napravio je to tako dobro da otpada žbuka. Radi se o donjoj strani balkona, prisutna je vlaga jer s te strane zakišnjava pa je žbuka (ne znam koji materijal je stavljan, neka bijela masa) ispucala i sad to pada u komadima, a s balkona viri armaturna žica. Što mi je za činiti, koje materijale treba upotrijebiti. Molim vas da mi date upute korak po korak i okvirnu cijenu materijala (ca 2 kvadrata). Zahvaljujem unaprijed.
Srdačan pozdrav, Jozo.

ODGOVOR

Sve postojeće slojeve koji se ljušte treba maknuti, antikorozivnim sredstvom premazati armaturu i podbetonirati balkon cementnom žbukom C-80.
Potrebno je ugraditi okapne profile. Nakon sušenja nabolje pregletati REPARATURNIM MORT-om F u debljini 2-3 mm i obojati bojom za beton AKROTON ili fasadnom bojom TERATON V , u tonu prema izboru iz naše ton karte.
Cijene naših proizvoda dostupne su na našim web stranicama http://www.samoborka.hr/reparaturni-mort-f , http://www.samoborka.hr/c-80 , http://www.samoborka.hr/akroton , http://www.samoborka.hr/teraton-v pod Cjenik proizvoda .

Ž K / 16.8.2014. 19:02:46

Poštovani, prizemlje kuče izgrađeno je od betonskih kvadri i zadnji dio kuče je ukopan cca 80 cm u zemlju (prednji je na 0). Planiram iza kuče na cca 2,2 m izgraditi potporni zid kojega bi zakrivio tako da bi došao do same kuče i na taj način odveo oborinske vode dalje od kuče.Što još bi na zadnjem zidu i bočnim zidovima napravio glede izolacije, a da kuča bude suha?

ODGOVOR

AB zid nakon izvedbe premažite hidroizolacijskim premazom DUOELASTIK HIDROPROTEKT u dva sloja ukupne debljine 3-4mm.

Ž S / 16.8.2014. 8:48:25

Poštovani! Za zaštitu od vlage u podrumu koristio sam HIDROPROTEKT nakon čisćenja podloge navuko sam masu u tri sloja sušenja sada mi se u kutu prostorije pojavljuje vlažana površina orošena kapljicama vode ne znam što je posljedica Molim savjet. Moj telefon 098 312 038 unapred hvala.

ODGOVOR

Orošavanje koje vam se pojavilo javljat će se još neko vrijeme, te će se površina postepeno isušiti i manje se orošavati.
Navjerojatnije ne tom mjestu dolazi do skupljanja prevelike količine vlage. Premazivanjem hidroprotektom spriječili ste vlaženje, ali niste uklonili i prodor vlage.
Pretpostavljamo da je potrebno i s vanjske strane objekta utvrditi gdje vam se skuplja vlaga (otkop i drenaža i po potrebi izvedba hidroizolacije ukopanih dijelova objekta).

j / 16.8.2014. 7:00:16

htio bih na vanjsku betonsku podlogu koja je natkrivena zalijepiti plocice. odgovarajuce za vanjske uslove. Mogu li koristiti smjesu savskog pijeska i cementa kao ljepilo i koji omjer?

ODGOVOR

Mi vam možemo ponuditi gotovo ljepilo za keramiku TERATEKT F.
Sami možete izraditi smjesu od pijeska i cementa ali vam omjer ne možemo reći jer se ne bavimo izvođenjem takvih radova, a naše ljepilo sadrži i dodatne aditive i sve to u sklopu naše vlastite recepture.

D P / 13.8.2014. 11:46:19

Molim vas, možete li mi poslati nekakve prijedloge slaganja Pompej opločnika ukoliko bi se uzeli elementi : PO2 + PO4 + PO5 + PO6 ?

Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Postojeće i najčešće korištene sheme slaganja opločnika možete vidjeti na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/pompej , desno link: Način primjene proizvoda .

Shema koja je najbliža elementima koje biste vi htjeli je shema E s tim da bi se element PO1 mogao npr. zamjeniti s
• 4x4 tj. 16 PO6 elemenata
• ili jednim centralnim PO4 elementom okruženim s 12 PO6 elemenata
• a postoje i brojne druge kombinacije koje se mogu napraviti bez oslanjanja na postojeću shemu E , no to ovisi ovašim sklonostima, volite li simetrične ili „random“/slučajne sheme s ponavljanjem

Dimenzije svih Pompej opločnika možete vidjeti na istoj navedenoj web stranici, desno link: Tehnička uputa .