Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V R / 29.7.2014. 10:19:59

u vezi stiropora sam našao na Vašemu webu informacije o tome da se za njegovo ljepljenje koristi LJEPILO ZA EPS, za armiranje se koristi SAMOTERM GLET, te se za ljepljenje i armiranje koristi Vaš SAMOTERM i SAMOTERM F?

Ako da, u čemu je razlika u korištenju SAMOTERM-a i SAMOTERM-a F??

Ujedino, na Vašemu webu je i informacija (attachment Opširnije.doc) da se SAMOTERM koristi za ljepljenje i temeljni sloj, te da se Vaš SAMOTERM F koristi za ljepljenje i armaturni sloj??
LP
Velimir Rudman

ODGOVOR

LJEPILO ZA EPS je polimer cementno ljepilo koje je namijenjeno isključivo za lijepljenje izolacijskih ploča od ekpsandiranog polistirena (EPS), a SAMOTERM F je namijenjen i za lijepljenje EPS i XPS ploča, kao i za njihovo gletanje odnosno za nanošenje armirajućeg sloja i gletanje.

SAMOTERM je namijenjen lijepljenju EPS ploča, kao i ploča i lamela od mineralne vune, te za izradu armirajućeg sloja. Njegova granulacije je 2 mm, te ga je potrebno pregletati SAMOTERM GLETOM čija je granulacija 0,63 mm.

Razlika između SAMOTERM-a i SAMOTERM F-a je isključivo u granulaciji. SAMOTERM je granulacije 2 mm, a SAMOTERM F je granulacije 1,25 mm, pa je to razlog zašto se sa SAMOTERM F-om može lijepiti, armirati i gletati, a sa SAMOTERM-om lijepiti i armirati odnosno izvoditi temeljni sloj.

M M / 29.7.2014. 8:56:55

Moze li se na teratermo glet nanositi zavrsna silikonska zbuka? Naime majstor je greskom umjesto samoterm gletom pregletao teratermo gletom.

ODGOVOR

Na TERATERMO GLET možete nanijeti SILIKONSKU ŽBUKU uz prethodnu impregnaciju MINERALKVARC GRUND-om.

N S / 28.7.2014. 16:40:25

Zanima me kako izvesti hidroizolaciju starog kamenog zida. Zid je s juzne strane i bio je izrađen starom metodom pjesak i vapno mislim. Vlazio mi je taj zid do neke visine cca 1m, sada sam ga otukao s vanjsku stranu do kamena u toj visini 1m. Sad mi treba vas savjet posto su lokalni majstori slabo educirani za hidroizolaciju. Gledajuci vase proizvode dosao sam na neku ideju prvo fugirati pa u grubo izraditi zbukom SANISIL H pa na to HIDROPROTEKT, ali neznam ide li to skupa ili vi imate bolje rjesenje. Znaci molio bih vas savjet sve od golog kamena do bojenja fasade. Hvala

ODGOVOR

S vanjske strane zida potrebno je izvesti krpanje fuga kamena ili s MORTOM ZA ZIDANJE M5 ili sanacijskom žbukom SANISIL H.
Nakon krpanja fuga s vanjske strane površinu zida do visine cca 50 cm premažite hidroizolacijskom premazom HIDRO PROTEKT u dva sloja četkom ili samo visinu sokla.
Na hidroizolacijski premaz s vanjske strane (ako se radi o soklu) ugradite SANISIL ŠPRIC I SOKL ŽBUKU.
Osušenu sokl žbuku premažite sailikatnom bojom SILIKATKOLOR u boji prema izboru iz naše ton karte.
Ako se ne radi o soklu već o zidu ožbukajte upotrebom SANISIL ŠPRIC I SANISIL H žbuke u potrebnoj debljini, također prije ugradnje sanacijske žbuke premažite zid do visine cca 50 cm hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT.

d p / 28.7.2014. 7:02:01

Da li mogu na izbetonirani kolni prilaz nasuti sipinu ili pijesak pa položiti opločnike?

ODGOVOR

Ako je betonska površina izvedena u padu opločnike možete ugraditi na pijesak granulacije 2-4 mm.

d / 27.7.2014. 19:05:36

koliko se kvadrata može uradit sa jednom kantom od 25kg teraplasta od 1mm

ODGOVOR

TERAPLAST - potrošnja je 4 kg/m2, kanta od 25 kg pokriva površinu od 6 m2.

M O / 27.7.2014. 15:50:39

pozdrav...na zidu imamo sep 4 mm dali se moze na njega staviti teraplast?

ODGOVOR

SEP je potrebno pregletati ili SAMOTERM F ili TERATERMO GLET-om uz ugradnju staklene mrežice u sloju gleta.
Na pregletanu površinu može se nanijeti TERAPLAST uz odgovarajuću impregnaciju.

S Ž / 25.7.2014. 23:08:41

Ukoliko se radi fasadni sustav Etics sa EPS 10 cm, na zid sazidan punom opekom d=25 cm, unutarnjom cem.žbukom 1 cm i vanjskom cem. žbukom 3 cm, koliki je koeficijent prolaska topline zida prema negrijanom prostoru za sve navedeno?

ODGOVOR

bilo koji arhitektonski ured vam može napraviti proračun građevne fizike i izračunati koliki je koeficijent prolaska topline zida prema negrijanom prostoru.

i p / 25.7.2014. 17:58:48

na zidovima djelomično se nazire salitra što upotrijebiti prije strojnog žbukanja

ODGOVOR

Sa zidova koji su zasićeni topivim solima prije žbukanja potrebno je postrugati sol žičanim četkama da se salitra što više očisti, zatim oprati zidove vodom pod pritiskom, sušiti 2-3 dana i zatim suhe površine premazati ANTISOLOM do zasićenja.

I S / 23.7.2014. 14:39:52

Postovani,
Imam 60 kvadrata oplocnika pompej i 25 kvadrata oplocnika narcis.Molila bi Vas ako ste u mogucnosti predloziti neku shemu u kojoj bi mogli to iskombinirati.Radi se o poplocenju oko bazena koji je dimenzija 8 sa 4 m.
Unaprijed hvala i lijep pozdrav

ODGOVOR

Sheme slaganja opločnika pompej možete pogledati na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/pompej , poveznica na desnoj strani: Način primjene proizvoda.
Opločnik narcis se slaže u modulu lepeze te se drugačije ne može složiti.
Jednostavna kombinacija jednog i drugog opločnika nije moguća, već možete jedan dio površine opločiti pompejom, a drugi narcisom.

b ž / 23.7.2014. 13:49:14

Poštovani,
Zanima me vaša preporuka i cijena hidroizolacije terase površine 50 kvadratnih metara...radi se o terasi nad garažom koja je spojena sa susjedovom garažom dakle ukupna površina je cca 100 kvadrata a na moj dio otpada polovica...susjed svoj dio ne bi izolirao...

Pozdrav,
Božo Žanko

ODGOVOR

Za vašu površinu potrebno je 5 kompleta HIDROELASTIK 2K.
Cijena 472,00 kn /komplet. Nakon ugradnje hidroizolacije terasu opločite keramičkom oblogom.