Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Z S / 21.9.2014. 21:00:45

Poštoani molim da mi odgovorite sa čim bi mogao zaljepiti stirodur za bitumensku ljepenku te sa čime zaštiti onda stirodur .
Hvala unaprijed

ODGOVOR

Stirodur na bitumensku ljepenku možete lijepiti isključivo montažnim ljepilima, a možete ga zaštititi tako da ga pregletate s polimer cementnim mortom za fasade SAMOTERM F.

N Ć / 21.9.2014. 14:16:05

Poštovani
Imamo na kući pet godina staru akrilnu fasadu.Poćele su se pojavljivat zelenkaste mrlje sa sjeverne strane.Pokušali smo oprat to sa vodom tj miniwaschom ali učinak i nije baš zadovoljavajući.Dali postoji neki premaz za laše uklanjanje prljvštine sa fasada.Unaprijed hvala

ODGOVOR

Mrlje s fasade pokušajte ukloniti vodom pod pritiskom i ribačom četkom, a nakon dobrog sušenja podlogu tretirati TERACIDOM u dva nanosa.

m m / 19.9.2014. 18:45:06

Poštovani,
Gdje mogu kupiti tlakavac od 5 cm.
I to zeleni. Vidio sam na vašoj stranici.
Živim u Rijeci
Lp

ODGOVOR

Naše opločnike na području Rijeke možete kupiti u slijedećim trgovinama :Jadran-impex,Concord, Arkada, Pevec i Bauhaus.

v p / 19.9.2014. 13:50:53

Poštovani!
Molim Vas objašnjenje za katalog - Idealno za vrtove, staze i trgove - opločnici Pompej na stranici 1 - gdje je istaknuta SUPER CIJENA - koja je to shema polaganja, jer mi se ta najviše sviđa?

ODGOVOR

Naša službena shema slaganja za tu sliku ne postoji.
Gledajući tu sliku možete primjeti da i ne postoji neki uzorak grupe opločnika koji se ponavlja po cijeloj opločenoj površini.
Opločnici su proizvoljno slagani od strane izvođača, majstora s maštom koji ima smisla za slaganje opločnika.

T K / 19.9.2014. 10:04:32

Poštovani, zanima me postupak ugradnje betonskih ploča 40x40x3.8. Radi se o prolazu kroz zgradu(bez hidroizolacije) i terasi pred zgradom (hidroizolirano bitumenom kod izgradnje prije 30 g) gdje su originalno na AB podlogu i pijesak postavljene betonske ploče i fugirane (pretpostavljam cementnim mlijekom, cca 2 cm fuge). U 30 g nije bilo nikakvih konstrukcijskih pomaka ili oštećenja popločane površine. Nakon što smo uklonili ploče i pijesak, na postojeću AB podlogu postavljen je sloj geotekstila, PVC folija 1.5 mm kao hidroizolacija i drugi sloj geotekstila. Sad se vraća stari pijesak, stare i nešto novih ploča i slijedi fugiranje. Zanima me postupak ugradnje ploča te bilo kakve opaske vezano za postupak koji sam opisao. Treba li se pijesak nabijati i čime fugirati ploče: cementno mlijeko, suhi cement...? Radnici su počeli fugirati valjda suhim cementom. Vidim da se radi o gustoj smjesi koju nanose zidarskom žlicom. U bilo kojem postupku zanima me kako postići da se pri fugiranju ne prlja sama ploča. Za sada su svi rubovi zamrljani cementom. Zanima me treba li se paziti pri fugiranju ili je postupak da se odmah pri fugiranju višak cementa s ploča otklanja i pere ili se sve četka i pere nakon sušenja ili nešto drugo. Pranje pod pritiskom ili? Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Samoborka d.d. je proizvođač građevinskog materijala i sukladno tome možemo vam dati informacije koje su vezane uz naše proizvode i njihovu primjenu.
Za naše betonske, isključivo su namjenjene za lagani-pješački promet, preporuka je da se postave na zbijeni nosivi sloj kamenog agregata 0-31,5 mm, koji služi i kao drenaža, a onda da se nanese izravnavajući sloj kamenog agregata 2-4 mm ili 4-8 mm, u debljini 3-5 cm, izravnava se letvom, ne zbija se. Fugiranje se obavlja kvarcnim pijeskom .

i j / 18.9.2014. 19:32:33

Poštovani,
imam jedan problem naime,u visokom potkrovlju koje još nije nastanjeno na vanjskim zidovima s unutarnje strane koji također još nisu ni ožbukani pojavljuju se po cijeloj površini bijele fine naslage koje se dodirom mrve ,na vanjskoj strani zidova je navučena fasada al bez stiropora.U ostatku kuće nemamo taj problem, zanima me što je to i kako riješiti !?

ODGOVOR

Pretpostavka je da dolazi do isoljavanja, a zid od opeke možete zaštititi sredstvom za zaštitu od isoljavanja ANTISOL, ono pretvara lako topive soli u netopive.
Podlogu je potrebno očistiti od tragova salitre prije nanošenja ANTISOL-a.

J Š / 18.9.2014. 13:27:21

Lijepo vas molim dali mozen kupitihidroelastik,ali samo komponentu b jer sam mjesao sa komponentoma pa mi je ostalo i dali mogu pomjst malo vode prilikom mjesanja,jer kadsam kupovao mi je obracunato kao jedan artikal?Lijepi pozdrav!

ODGOVOR

Kupnja samo jedne komponente nije moguća, već se dvokomponentni proizvodi prodaju isključivo kao 2 komponente (A+B) zajedno tj.cijena je za set od 2 komponente.
Voda se ne dodaje, te je izmiješani proizvod spreman za upotrebu, osim kada se materijal nanosi četkom i ako je pregust dodaje se 10% vode na ukupnu količinu.

V v / 18.9.2014. 12:07:26

Postoje li gotovi elementi /koljena za vibroprešane cijevi unutarnjeg promjera 1200mm ili se rade po narudžbi?

ODGOVOR

Tkzv. koljena za cijevi ne proizvodimo.

P O / 17.9.2014. 13:23:42

Poštovani
radi se o vikendici na moru u kojoj se malo vtemena provodi pa toplinska fasada (stiropor)nije presudna,na kuću je bačen špric i gruba žbuka pa me zanima Vaše mišljenje što bi bilo najpametnije dalje napraviti po pitanju fasade
hvala

ODGOVOR

na postojeću podložnu žbuku možete nanijeti akrilatnu žbuku TERAKRIL Z, uz prethodnu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUND-om.
Akrilatna žbuka je najprimjerenija (otporna na agresivna djelovanja morskog okoliša) za objekte blizu mora.
Ukoliko postoji potreba za izravnavanjem prije nanošenja završno dekorativne žbuke, podlogu možete izravnati SAMOTERM GLET-om ILI SAMOTERM F-om.

Z T / 16.9.2014. 16:21:56

U podzemnoj garaži se pri obilnim kišama nakuplja nekoliko cm vode. Htio bih podići pod garaže, ali sam ograničen visinom, tako da bi pod pri ulazu trebalo podići 2-3 cm a na kraju 4-5 cm (mali pad prema ulazu). Trenutni pod je asfalt. Koji bi bio postupak i koji materijali bi se mogli koristiti za takvo nasipanje?
Hvala

ODGOVOR

Pod garaže možete podići CEMENTNIM ESTRIHOM 20, koji se nanosi u minimalnoj debljini od 3 cm.
U koliko na objektu hidroizolacija nije adekvatno izvedena, može se dogoditi da i nakon nanošenja estriha dođe do poplavljivanja garaže.