Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I M / 30.10.2014. 9:27:48

Stanje je sljedeće:
U suterenu imamo malu kupaonicu s WC-om cca 2.5 m2, pošto je malog volumena i teško ju možemo kvalitetno provjetravati imamo problema s vlagom. Zidovi nisu neki problem jer su pločice na njima dok je strop druga priča. Visina je mala 220 cm, pa se ne može kalitetno odraditi spušteni strop s izolaciom (iznad WC-a se nalazi hladan hodnik), ideja je da se na strop zalijepi ekspandirani polistiren 5 cm, te zatvori mrežicom i ljepilom te nekim završnim slojem. Koji od vaših proizvoda bi bili povoljni za te uvjete (konstantna vlaga). Konkretno koje ljepilo da uzmem da zatvorim EPS i s kojim premazom da ga premažem.

ODGOVOR

Za kupaonicu koristite arilatne žbuke TERAKRIL ili TERAPLAST.
Prije nanošenja žbuke zid treba premazati dan ranije impregnacojim MINERALKVARC GRUND.

M L / 30.10.2014. 8:50:17

Poštovani,

Imam garažu od 32 m² i na polovici betonske ploče leži voda.
Na par mjesta vide se pukotine u obliku crta i na nekoliko mjesta curi voda u garažu.
Molim savjet za sanaciju curenja.

Lp
Mirko Lucić

ODGOVOR

Tamo gdje vam ulazi voda zasijecite u obliku lastinog repa i zapunite pukotinu HIDRO STOP hidroizolacijskim premazom.
Nakon toga površinu premažite HIDROPROTEKTOM u dva sloja četkom, te na to ugradite ploče, keramiku ili saminivelirajuću masu koju premažite bojom za beton.
Hidroizolacijski premaz ne smije ostati nezaštićen.

D c / 28.10.2014. 16:44:16

Pozrav. zanima me dali se može obzidati kamin sa starom ciglom, pri čemu bih koristio vezivo u omjeru 2:1 kamena sipina 2,cement 1 ,znači bez vapna, da li neče doči do pucanja?

ODGOVOR

Kamin možete zidati opekom uz upotrebu našeg gotovog proizvoda MORT ZA ZIDANJE M5.

I H / 27.10.2014. 8:58:38

Poštovani,
u kupaonici imamo tuš kadu, samostojeću. Sada bi htjeli staviti normalnu kadu koja bi bila između 3 zida. Stvar je u tome što su pločice preko svih zidova, a obzirom da prilikom stavljanja pločica nije bila u planu kada već samo tuš, nije stavljena nikakva hidroizolacija. Jedan od ta tri zida je zajednički zid sa sobom. Da li postoji neka zaštita koja bi se mogla staviti preko pločica da ne bi slučajno vlaga prešla u sobu? ili i ne treba ako se npr nakon svakog tuširanja pločice obrišu krpom? Koji je vaš savjet?
Hvala unaprijed

ODGOVOR

Pločice premažite hidroizolacijskim premazom DUOELASTIK ili MONOELASTIK HIDROPTEKT u dva sloja.
Nakon ugradnje kade spoj kade i zida obavezno silikonizirati sanitarnim silikonom.

R O / 26.10.2014. 8:56:01

Poštovani, imamo ogradu izrađenu od betonskih stupova koju bi trebalo ponovno ofarbati jer je stara boja počela padati. Zanima me koje inpregnacijsko sredstvo i boju koristiti ili nešto najbolje sta mu možete ponuditi! Hvala!

ODGOVOR

Boju koja se ljušti potrebno je ostrugati a betonske stupove po potrebi pregletati REPARATURNIM MORT-om F u debljini 2-3 mm.
Kada se osuši prebojajte bojom za beton AKROTON u dva premaza.
Impregnacija prije bojanja nije potrebna.

A / 25.10.2014. 13:42:08

POŠTOVANI
STAVILA SAM KOCKICE U DVORIŠTE PRIJE 6 MJ,NO MEĐUTIM POČELA MI SE STVARATI MAHOVINA NA NJIMA. ŠTO NAPRAVITI? HVALA

ODGOVOR

Opločnike treba dobro oprati vodom pod pritiskom , a u trgovini građevnog materijala možete kupiti sredstvo za sprječavanje razvoja mahovine.

S T / 24.10.2014. 12:27:57

Poštovani !
Nedavno sam dogradio novi dimnjak koji je završen i stavljen je opšavni lim oko njega. Dimnjak je funkcionalan ali postoji problem kod jakih kiša gdje vanjski blokovi upijaju vodu te ona prolazi ispod krova u niže etaže. Ne želim oblačiti dimnjak u lim već tražim neki premaz koji bi zaštitio dimnjak od prodiranja vode. Dimnjak je izrađen od gotovih Shiedel elemenata.Možete li mi preporučiti nek u impregnaciju ?

Unaprijed hvala

ODGOVOR

Gotove elemente možete premazati do zasićenja silikonskom mikroemulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT.
SILIKOSAM se razrjeđuje s vodom 1L Silikosama : 9L vode.

I Š / 23.10.2014. 10:00:20

Poštovani,

krov radionice mi je izveden sa trapeznim limom, sa unutarnje strane (tj. na strop) sam zalijepio stiropor 6 cm sa UHU ljepilom za tu svrhu, sada bih s nekom glet masom i mrežicom obradio taj stiroporni strop i nakon toga bih premazao s nekom fasadnom bijelom bojom. Što mi prporučujete? Hvala unaprijed i lijep pozdrav.

Ivan

ODGOVOR

Ploče stiropra preglatajete sa SAMOTERM F u dva sloja sa staklenom mrežicom.
Nakon sušenja od minimalno 7-10 dana , površinu pregletajte proizvodom TOP WHITE u debljini 2-3 mm, te osušenu masu prebojite fasadnom bojom TERATON V prema izboru iz naše ton karte.

S / 22.10.2014. 15:18:44

Poštovani !
Nedavno sam dogradio novi dimnjak koji je završen i stavljen je opšavni lim oko njega. Dimnjak je funkcionalan ali postoji problem kod jakih kiša gdje vanjski blokovi upijaju vodu te ona prolazi ispod krova u niže etaže. Ne želim oblačiti dimnjak u lim već tražim neki premaz koji bi zaštitio dimnjak od prodiranja vode. Možete li mi preporučiti nek u impregnaciju ?

Unaprijed hvala

ODGOVOR

Potrebno je znati od kakvih elemenata vam je izveden dimnjak (gotovi Shiedel elementi ili opeka) da bi vam mogli preporučiti neki od naših proizvoda.

M P / 22.10.2014. 12:50:39

Poštovanje. Ugradili smo vaš kameni pločnik PEGAZ i fuge zasuli mješavinom pijeska i cementa al nismo dobro očistili i nenadano je pala kiša. Crvene i sive pločice su izgubile boju, tj cement se upio u njih. Zanima me dal postoji mogučnost da se one operu nekim sredstvom? Hvala

ODGOVOR

Možete pokušati opločnike natopiti vodom do zasićenja, premazati 2-3% solnom kiselinom i ostaviti 5-10 minuta, te dobro isprati vodom pod pritiskom.