Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M K / 13.9.2014. 22:38:13

U Lici imam podrum 5x3m obzidan velikim kamenim komadima te čisto zemljani pod. Par puta godišnje dolazi samo podzemna voda kada obližnji potok nabuja. Kako izgraditi /zamješati vodonepropusni beton te napraviti betonsku kadu (debljine 7-10cm) a visine 1,7m.

ODGOVOR

Naš prijedlog je da se obratite betonarama na tom području jer ćete teško sami izvesti vodonepropusni beton bez prave recepture i potrebnih aditiva.

N F / 13.9.2014. 14:31:49

Poštovani,

moje pitanje glasi:
Da li ima ikakvih gubitaka ili nedostataka ako radim termo fasadu na već postojeću, staru fasadu (samo cigla + žbuka)?

ODGOVOR

Na postojeću ožbukanu površinu možete izvesti bilo koji toplinski sustav, sa stiroporom ili mineralnom vunom.
U koliko se sustav pravilo izvede gubitaka ne bi trebalo biti. Preporuka je da se ide na debljine izolacije od 8 cm na više.

V L / 12.9.2014. 13:14:30

Poštovani,
garaža mi je ozidana sa šupljom opekom pa sam mislio unutrašnjost garaže zgetovati sa fasadnim ljepilomi razvući armiranu mrežicu (nebi htio sada bacati cementni špric-gruba žbuka-fina žbuka), pa me zanima dali moj potez pametan?
Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru i savjetu

ODGOVOR

Prije nanošenja polimer cementnog morta za gletanje, potrebno je zid od opeke ožbukati vanjskom vapneno cementnom žbukom VC 50, jer neravnine ne možete izravnavati ljepilom, nego podložnom žbukom.

m v / 12.9.2014. 11:43:00

dali se vašom termo žbukom može ožbukati kupaona tj.dali se na istu smiju lijepiti keramičke pločice

ODGOVOR

Toplinska žbuka ne nanosi se u prostore izložene stalnoj vlazi, pa tako ni u kupaone, niti se mogu lijepiti pločice na toplinsku žbuku.
Prostor ožbukajte žbukom VC 40 i na to lijepite keramiku.

M J / 12.9.2014. 11:40:27

Dobar dan,molio bih vas za savjet.Kako je prizemlje kuće napravljeno od betonskih kvadri, a izolacija u ono vrijeme je rađena od smole i terpapira, sad imam problem dizanja kapilarne vlage u zidu,vjerojatno zbog tankog sloja izolacije. Da li postoji nekakva tekuća hidro izolacija pa da se buše rupe u zidu i natoči u zid da bi se to spriječilo ili ako ima neko drugo rješenje.Hvala.

ODGOVOR

Za prekid toka kapilarne vlage injektiranjem u zidovima postoji proizvod SANIKTIL KONCENTRAT.
Potrebno je izmjeriti količinu vlage u zidovima i odrediti koncentraciju razrjeđenja SANIKTILa i tek onda ulijevati u rupe.

K D / 12.9.2014. 9:19:01

Prije nekoliko godina postavili smo opločnike Pompej - kreativ crveni ali više ne znamo da li su pjeskareni ili nisu. Možete li nam reči razliku između pjeskarenih i nepjeskarenih ili poslati kakav link sa slikicama istih. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Pjeskareni opločnici imaju gornju stranu tj.habajući sloj istučen i nejednolik (izbrazdan) , dok nepjeskareni opločnici imaju gornj sloj gladak.
Da bi vidjeli razliku između opločnika pogledajte na našoj stranici galerija opločenja i betonskih ploča. Najsličniji pjeskareni opločnik je KLEOPATRA dok su stali opločnici na slikama glatki.

M T / 11.9.2014. 13:27:01

Poštovani,
Molio bih Vas za savjet i pomoć.
Prošle zime kada je bilo puno snjega zbog traljave kvalitete gradnje zgrade pojavio se veliki problem.
Prilikom otapanja snjega voda je curila niz fasadu te prosla kroz nju u podrucju roleta te pomokrila zid u unutrašnjosti stana u širini 50ak cm sve do poda.Stoga vas molim za pomoć kako da to rijesim.Znam da se to moze riješit gradjevinskim zahvatom pravljenja okapnice za koji nemam sada novaca.Dali ima kakvih hidro izolacijskih sredstava za to bilo da se primjenjuju izvana ili iznutra.Lijep pozdrav i puno hvala unaprijed.

ODGOVOR

Niti jedan hidroizolacijski premaz sada vam neće pomoći. Potrebno je utvrditi gdje vam dolazi do prodora vode i to sanirati.
Premazivanjem se ništa ne postiže jer ako ne sanirate prodor s vanjske strane vlaga će vam i dalje ulaziti u prostor i nećete je se moći riješiti. Premazivanje hidro premazom samo će zarobiti vlagu koja će vam se širiti po zidu.
Jedino što sada možete napraviti je skidanje boje i gleta i premazivanje četkom u dva sloja HIDRO PROTEKTom te ponovno gletanje i bojanje.
Napominjemo da je ovo samo privremeno rješenje.

D K / 11.9.2014. 11:46:58

Renoviram staru kamenu kuću u Velom Lošinju.
Skinuo sam staru trulu žbuku, zidovi su jako neravni sa puno veziva-morta koji se trusi.
Sa čime impregnirati zidove i što staviti natrag - žbuku koja bi mjestimice morala biti deblja od 5-10 cm ili vodonepropusne gipsane ploče? Kamene kuće su ovdje uvijek vlažne

ODGOVOR

Zidove operite vodom pod pritiskom i ostavite da se osuše. Nanijeti cementni špric dan ranije.
Drugi dan nanositi žbuku VC 60 ili toplinsku žbuku u potrebnoj debljini.
Debljine veće od 5 cm potrebno je nanositi u više slojeva ne prethodno očvrsli sloj. Zidovi se ne impregniraju.
Prije izvedbe podložne žbuke zid u visinu do cca 40 cm premažite hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT , u dva sloja četkom.

m / 10.9.2014. 17:47:34

Poštovani !
Molio bih Vas za stručno rješenje moga problema, naime imam stiroporne štokature koje bih htio ugraditi na kuću (sims).Recite kojim materijalom da zaštitim ili nanesem sloj zaštite pošto se radi o vanjskim uvjetima , i da li stiropor prije treba impregnirati.Molim i količine materijala po m2.

Unaprijed Vam zahvaljujem

ODGOVOR

Proizvod kojim se obrađuju profili od stiropora je naš proizvod PRIM ŠTUKATUR.
Proizvodi se isključivo po narudžbi kupca , rok isporuke 5-7 dana. Stiropor se ne impregnira.
PRIM ŠTUKATUR cijena 5,05 kn/kg s pdv-om, vreće 25 kg. Potrošnja cca 5kg/m2 za sva sloja.

G B / 9.9.2014. 10:00:47

Ispred dnevnog boravka nalazi se terasa i s jedne strane zida unutar boravka izbila je vlaga.Da li bi se moglo premazati pločice na terasi ili je nužno nešto drugo.Hvala,lp

ODGOVOR

Ovisno o tome kakvi su vam slojevi ispod pločica premazivanje BETOSILom ili SILIKOSAM KONCENTRATom ne mora nužno značiti da ćete se riješiti problema s vlagom.
Potrebno je znati da li je prije ugradnje pločica izvedena hidroizolacija ili nije. Možda vam zacurijeva na spoju poda i zida. Potrebno je provjeriti imate li odgovarajući pad i da li su svi spojevi silikonizirani.