Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

N O / 29.5.2013. 10:10:55

Poštovani,
fasada nam je zašpricana sa WD-40 i još jednim sprejem za čišćenje klime.
Pokušali smo to oprati običnom vodom, no bez ikakvog poboljšanja.
Fasada je termo, postavljena prije cca 8 godina.
Što preporučate da se napravi na zašpricanom dijelu fasade?

ODGOVOR

Sredstvo za skidanje masnih mrlja nemamo, već nakon pranja vodom i blagim deterđentima možete fasadnu površinu prebojati fasadnom akrilatnom bojom TERATON V u boji fasadne žbuke.
Napominjemo ako se radi o jako masnim mrljama fasadna boja možde neće moći prekriti mrlje.

D P / 29.5.2013. 7:47:53

Da li imate neku gotovu smjesu koja bi se samo pomiješala sa vodom za izradu manjeg betonskog komada, npr. stalka za suncobran i slično?

ODGOVOR

Možete upotrijebiti naš proizvod SUHI BETON MB 20 0-8 mm u vrećama od 50kg. Proizvod je pripremljen, samo mu se dodaje voda.

K K / 28.5.2013. 17:27:52

Živimo u starogradnji , sa drvenim gredama, da li je moguće postići smanje buke odozdo, upotrebom kamene vune i gips ploča. Jasno mi je da je idealno odozgo ali ponekad to nije moguće. Buka je dosta velika čuje se svaki korak. Hvala

ODGOVOR

Samoborka dd ne proizvodi kamenu vunu niti knauf ploče, te vam ne možemo odgovoriti na to pitanje.
Molimo vas da se obratite proizvođačima tih proizvoda da vas upute kako smanjiti buku

h o / 28.5.2013. 9:38:01

Molim Vas imam problem u stanu živim u zgradi na 9 spratu koja ima 16 spratova javlja mi se između zida i plafona budž ili vlaga, u tom dijelu nema nikakve vodovodne mreže, takođe u drugoj sobi mi se javlja i po zidovima, stolarij je po novom sistemu drvena, kako i kojim sredstvom da riješim problem ili na neki drugi način

ODGOVOR

Kapilarna vlaga se javlja zbog razlike u temperaturama vanjskog i unutarnjeg prostora na zidovima gdje nije s vanjske strane izvedena adekvatna toplinska izolacija tj.postoji pojava hladnog mosta.
Potrebno bi bilo s vanjske strane ugraditi toplinsku izolaciju da se smanji razlika u temperaturi vanjskog i unutarnjeg prostora.
Za sanaciju unutrarnjeg prostora potrebno je skinuti boju i glet do žbuke te žbuku oprati vodom. Nakon pranja i sušenja potrebno je zidove tretirari fungicidnim sredstvom TERACID da se što više eliminiraju spore mikroorganizama. Nakon sušenja minimalno 1-2 dana gletanje površina glet masom TERANIL i bojanje unutarnjom bojo TERAPOL FRESH.

B Š / 27.5.2013. 15:25:56

Poštovani,
Imam vašu ton kartu iz 2007., ne znam da li je poslije izlazila nova ton karta ?! Uglavnom moje pitanje bi bilo da li se tonovi teraplasta mogu dobiti samo u bojama ponuđenim u ton karti, ili se može naručiti Teraplast primjerice u boji 3343 ili 3342. Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Nova ton karta „Pogled u boju“ izašla je 2012. no ona je samo malo „proširena“ u odnosu na prethodnu ton kartu.
Moguće su male razlike među tonovima u ispisanim / prikazanim u staroj i novoj ton karti. Preporučamo da za toniranje TERAPLAST-a koristite važeću, novu Samoborka ton kartu.
Ton kartu možete pogledati u svim bolje opremljenim trgovinama građevinskim materijalom koji prodaju Samobrkine proizvode.

TERAPLAST je moguće tonirati u navedenim bojama.

S / 26.5.2013. 14:38:12

Da li postoji neki način za skidanje Bavalita sa zidova u unutrašnjosti kuće osim gletanja preko njega

ODGOVOR

Postojeću žbuku možete skinuti mehaničkim putem ili let lampom, no pošto se radi o unutrašnjosti kuće možda bi primjerenije bilo mehaničko uklanjanje

m j / 25.5.2013. 14:46:55

imam kucu njemacki je sustav gradnje na prostoru bih klima je kontinental planinska. kuca mi je sve lijepo zbukana i vrhunski izolirana izvana i iznutra, fasada mi je bavarska grebana bijela zidovi su jako vrhunski ravni. kako mi je kuca bila blizu ratne zone bila na par mjesta mi je fasada ostecena povrsinski od metka i izgubila je boja sjaj, prao sam je al to vise nije to. imam je 300kvadrata, zbuka mi je vrhunska i izolacija, samo popravit taj osteceni sloj na par mjesta i navuc novu glazuru, zanima me samo samoborka i koji mi savjet dajete i imate li kontakt-zastupnika u bih :) uglavnom savjet za 300kvadrata fasade za moje pitanje sta bi vi napravili. veliki pozzz

ODGOVOR

prije sanacije potrebno je fasadu oprati vodom pod pritiskom i dobro osušiti.
Rupe od metaka možete zakrpati žbukom VC 50, te nakon toga podlogu impregnirati KONTAKT GRUNDOM, te izravnati cementno vapnenom masom TERATERMO GLET uz rabiciranje između 2 sloja.
Prije završnog sloja podlogu treba impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM te prema izboru nanijeti završno dekorativnu žbuku TERAKRIL Z, SILIKATNU ŽBUKU Z ILI SILIKONSKU ŽBUKU Z.

i h / 24.5.2013. 17:47:54

poštovani
zanima me šta staviti na beton prije glazure na otvorenom balkonu

ODGOVOR

Neposredno prije izvedbe glazure, CEMENTNOG ESTRIHA 20, podlogu je potrebno impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM razrijeđenim s vodom u omjeru 1:1.

L L / 23.5.2013. 15:46:35

Poštovani,

s čim mogu premazati teraplast (kulir) kako bi mu produljio ''vijek trajanja''. Naime, postavio bih ga na čela balkona i čelo (okomicu) strehe kuće a tamo je jako izložen suncu, kiši, vjetru...

ODGOVOR

Ugrađeni TERAPLAST je akrilatna žbuka visoke vodoodbojnosti i nije ga potrebno ničime premazivati.
U koliko želite dodatno zaštiti TERAPLAST, možete ga premazati silikonskim premazom SILIKOSAM KONCENTRAT, ali učinak zaštite biti će zanemariv.
SILIKOSAM KONCENTRAT je sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje i učvršćivanje upojnih mineralnih građevinskih materijala kao što su: opeka, beton, kamen, bijela i obojena mineralna fasadna žbuka, plinobeton, crijep i premazi na bazi silikata.
Posebno je pogodan za zaštitu od prljavštine (čađa, smog)
Brzo prodire u podlogu i postiže hidrofobni efekt. Spriječava transport soli, alkalija i vode iz unutrašnjosti na površinu, otporan je na alkalije i koroziju.

a b / 23.5.2013. 11:35:55

Poslije strojnog unutarnjeg žbukanja sa vašom GV žbukom na pojedinom mjestima izbija korozija od armature. Što mi je činiti prije krečenja?

ODGOVOR

Prije žbukanja bilo kojom unutarnjom žbukom bilo je potrebno sve prethodne radove završiti pa tako i zaštititi armaturu.
Sada nakon završenog žbukanja koroziju ćete vrlo teško očistiti, jer bez obzira na proizvod koji ugradite korozija će s vremenom pojaviti i oštetiti i žbuku i boju.
Potrebno je žbuku koja je zaražena korozijom skinuti do armature, armaturu očistiti i premazati antikorozivnim sredstvom i na armaturi napraviti zaštitni sloj betona od minimalnoj debljini 1,5-2cm pa tek onda ožbukati, po potrebi gletati te bojati.