Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Š M / 5.6.2013. 16:05:53

Želim raditi kompletnu fasadu kuće (novogradnja) prema Samoborkinom Termozol EPS sistemu. Živim u Zenici pa me zanima da li Samoborka ima nekog prodajnog zastupnika za područje BIH - konretno za centralnu Bosnu.

ODGOVOR

Možete se obratiti našem prodajnom predstavniku u BiH :

S-Produkt d.o.o.
PC 96-II b.b.
BA-72250 Vitez

Tel: +387 30 71 71 71
Fax: +387 30 71 71 70
E: s-produkt@samoborka.hr

B Ž / 4.6.2013. 13:14:08

poštovani,
u kupaonici sam skinuo stare zidne pločice.Kako da sada skinem ljepilo za keramiku sa betonskog zida , a kako sa siporeksa ,hvala

ODGOVOR

Samoborka se ne bavi izvođenjem radova no vjerujemo da bi vam svaki zidar mogao pomoći pri odabiru alata za skidanje.
Koliko je nama poznat ljepilo za keramiku se može skinuti s betonskog zida i ytong blokova samo mehanički, upotrebnom “štemerice“.

D Š / 4.6.2013. 12:26:00

Da li je na padini bolje postaviti kamene ploče za terasu na betonsku podlogu ili na podlogu od šljunka?

Hvala unaprijed

ODGOVOR

Ovisi o kolikom padu se radi.
Ako je pad velik bolje je ploče zaljepiti debeloslojnim ljepilom za keramiku na betonsku podlogu.
Ukoliko je pad mali ploče se mogu postaviti i na sloj pijeska granulacije 2-4mm.

M B / 3.6.2013. 22:20:59

Poštovani,
da li se mogu kombinirati dva fasadna sustava. Naime,posto mi je kuća(novogradnja) na međi i drži se sa susjednom(također novogradnja), a moja je viša za cca 1 m. Susjed radi krov i sada mi je prilika iznad njegovog krova napraviti fasadu,pa me zanima da li je moguće na njegovu stranu staviti,recimo termozol extra,a onda za dvije tri godine ostale tri strane staviti u termolan ili termovol(napominjem da bi dio isao iznad njegovog krova,a dio nekih 4 metra po cijeloj visini moje kuće)?

ODGOVOR

Na istoj fasadnoj plohi nije preporučljivo izvoditi dva različita fasadna sustava tj. sa različitim toplinsko izolacijskim pločama.
Ako već imate priliku izvesti sustav odlučite se za jedan od predloženih toplinskih sustava.
Ako već planirate izvedbu toplinskog sustava s kamenom vunom radove koje planirate sada izvesti također izvedite sa sustavom koji ćete izvoditi i za nekoliko godina.

S J / 3.6.2013. 11:04:43

Za sanaciju spoja zadnjeg reda crijepa na zabatnom zidu, koji je položen u beton i koji je počeo pucati i osipati se planirao sam koristiti Jubofex Akrili ili Juboflex MS. postoji li u vašem proizvodnom programu nešto slično ili bolje

ODGOVOR

Samoborka u svom programu nema trajno elastične kitove.

s r / 3.6.2013. 6:32:57

Postavio bih kulir ali kod tog zida dolazi peć za grijanje koja isijava toplinu na gornjoj strani.Zanima me da li kulir to može podnijeti?

ODGOVOR

iz ovog upita nismo sigurni kakvu vrstu kulira mislite izvesti iza peći: prani kulir ili mislite nanijeti TERAPLAST.
TERAPLAST nije preporučljivo nanijeti da slučajno ne bi došlo do otpadanja zbog velike topline

s b / 2.6.2013. 20:35:17

dali se moze negdje u Bosni i Hercegovini nabaviti Samoborkin proizvod SAMOBORKA WC 40

ODGOVOR

u BiH Samoborkine proizvode drži prodajni predstavnik S-PRODUKT, pa kod njih možete pokušati nabaviti podložnu žbuku VC 40.

a / 2.6.2013. 18:26:58

poštovani!!
..u klijeti imam drveni strop od dasaka na koji bih sa gornje(tavanske) strane htio nanijeti neku glazuru ili nešto slično kako bih spriječio prodor glodavaca u sloj između daske i brodskog poda,pa me zanima koja glazura ili mort prima na dasku a da zadovoljava uvjete laganog i dovoljno čvrstog materijala da se povremeno može po njem hodati..
.unaprijed hvala!!

ODGOVOR

na pod od dasaka nije moguće nanijeti nikakvu glazuru, prvenstveno jer bi došlo do pucanja glazure i nije moguće ostvariti dobru prionjivost.

h č / 31.5.2013. 22:18:09

Kako najlakše skinuti teraplast?

ODGOVOR

Teraplast možete najlakše skinuti zagrijavanjem let lampom

D / 29.5.2013. 19:07:23

Molim Vas za savjet ,potporne betonske zidove bi pregletao 2x i naniozavršnu akrilnu žbuku ali neznam koji proizvod staviti ispod glet mase da zaustavim prodor vlage -zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Na betonski zid obavezno ugraditi okapne profile ili klupčice. Ako s druge strane zida nije izvedena hidroizolacija i drenaža prodor vlage teško ćete spriječiti.
Potrebno je sa strane gdje će se ugrađivati akrilatna žbuka, premazati betonski zid hidroizolacijskom žbukom HIDRO PROTEKT , četkom u dva sloja, te cijelu površinu pregletati REPARATURNIM MORT-om F u debljini 4-5 mm.
Makon sušenja od minimalno 7-10 dana, treba nanijeti željeni TERAKRIL Z , uz prethodnu impregnaciju MINERALKVARC GRUND-a dan ranije