Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

A L / 8.11.2012. 22:17:19

Dio dvorišta je u betonskim stazama za auto(staze su širine oko 80-90cm svaka) a dio ispred garaže(oko 40m2)je beton.zanima me je li potrebno beton ispuniti između staza,postaviti ivićnjake iznivelirati pijeskom i postaviti popločnjake debljine 6 ili 8 cm(koja je vaša preporuka) molim vas za kvalitetan savjet jer neki govore da izvadim beton neki da mogu slobodno postavljat preko njega.unaprijed hvala i lijepi pozdrav.

ODGOVOR

Ako je postojeći beton izveden u padu bilo bi najbolje da i dio koji nije u betonu naknadno izbetonirate.
Opločnike možete ugraditi na betonsku podlogu i nije ju potrebno skidati, a ako je dobro napravljena opločnike možete ugraditi ljepljenjem TERATEKT FLEKS UNILEVEL, te nije potrebno iznivelirati pijeskom.
Ukoliko nećete izvesti betoniranje onda je potrebno podlogu pripremiti tako da se napravi iskop drenažni sloj nasipa i sve zajedno iznivelita slojem dolomita 2-4 u debljini 5 cm i na to postavi opločnik.Svakako prije ugradnje opločnika potrebno je ugraditi rubnjake, ako prostor gdje će se ugraditi opločnici već prije nije omeđen.
Ovisno za koji tip opločnika se odlučite možete ugraditi debljinu 6 ili 8 cm.

j š / 8.11.2012. 20:56:27

Poštovani,
molim Vas ako mi možete dati informaciju oko sljedećeg. Naime, prije mjesec dana izgradili smo kuću klasičnom opekom i betonom i sada razmišljamo o stavljanju PVC stolarije. Molimo savjet da li stolariju možemo već sada staviti ili treba čekati neki period sušenja zidova i kako dugo treba čekati? Što nam savjetujete? Hvala unaprijed. Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Prije ugradnje stolarije površine zidova trebaju biti suhe i bez vlage, jer sva zaostala vlaga kasnije može štetno djelovati na završni izgled žbuke.
Preporuka je da se površine dobro osuše minimalno 2-3 mjeseca prije ugradnje stolarije.
Najbolje vrijeme za ugradnju stolarije je suho i toplo vrijeme (proljeće, ljeto, rana jesen). U svakom slučaju najbolje se savjetovati s proizvođačem stolarije.

V / 07.11.2012 9:32

PRODAJEM VAŠE PROIZVODE U SKLADIŠTU GRAĐEVINSKOG MATERIJALA .
IZMEĐU OSTALOG PRODAJEM I SUHI BETON U PAKIRANJU OD 50 KG, ALI NIJE MI SKROZ JASNO ZA KOLIKO M2 JE DOSTATNA 1 VREĆA BETONA.
PUNO KUPACA MI POSTAVLJA TO PITANJE A U VAŠEM KATALOGU PIŠE ZA 25 L BETONA ALI TO NIKOME NIJE JASNO. SVI ŽELE ZNATI KOLIKO JE TO U M2 I ZA KOJU DEBLJINU PODLOGE.

ODGOVOR

SUHI BETON 20 je mješavina agregata i cementa s kojim uz dodatak vode dobijamo materijal za betoniranje.
Jedna vreća od 50 kg daje 25 litara mokrog betona ili 0,025 m3.
Za jedan m3 očvrslog betona potrebno je cca 2200 kg SUHOG BETONA 20.
Za 1 m2 debljine 1 cm potrebno je cca 22 kg suhog betona 20.

M K / 6.11.2012. 13:05:09

Pozdrav,zanima me da li se teraplast moze koristiti za stepenice i podest,znaci da li se na stepenice moze navuci teraplast.stepenice su od siporeksa.??

ODGOVOR

TERAPLAST je fasadna žbuka i može se koristiti samo za zidove (vertikale).
Za stepeništa možete izvesti klasični kulir za koji imamo prirodno zrno u različitim bojama i različite granulacije , kao i KULIRMIX – obojenu mješavinu za izradu kulira.

r r / 5.11.2012. 18:36:00

molim vas koristio sam vase proizvode za demit fasadu navukao sam silikat i nakon 24 sata doslo nevrijeme i ostetilo mi fasadu procurila mi voda i sada je sve osteceno. molim vas sto da napravim'

ODGOVOR

Ako vam je kiša oprala završni fasadni SILIKATNI sloj potrebno će biti izvesti novu završnu fasadnu žbuku. Ostali slojevi u sustavu nisu oštećeni.
Skinite sve slabo držeće djelove završne fasadne žbuke do kraje, te izvedite novu fasadu.
Pratite prognozu vremena, tako da izvođenju pristupite za toplog (od min +5 C noću i danju) vremena, a i minimalno tri dana nakon nanašanja ne budu niske temperature, niti visoka vlaga u zraku (magla,kiša i sl).
Ukoliko vremenske prilike nebudu više povoljne ove godine , ostavite izveđenje fasade za drugu godinu.

a r / 4.11.2012. 20:41:43

Poštovani, moj problem je sledeći, na objekat je pre tri godine stavljena bjela hirofa fasada koja se u međuvremenu isprljala ( ljudski faktor ) zanima me da li bi sada mogao istu prebojiti običnim jupolom ili nekom fasadnom bojom ili nešto treće što vi savjetujete.

ODGOVOR

Fasadnu površinu obojite fasadnom bojom MINERALKOLOR u dva sloja.
Impregnacija nije potrebna već je fasadnu površinu potrebno oprati vodom pod pritiskom i ostaviti 2-3 dana da se osuši. Na osušenu HIROFU nanositi boju valjkom ili četkom u dva sloja.

Ž / 3.11.2012. 19:00:40

Poštovani, živim u Krku. Slijedeće godine namjeravam napraviti fasadu na kući. Najvažnijie što želim ostvariti jesu što bolja toplinska i hidroizolacija. Pročitao sam na jednom portalu da ni svaka boja nije jedako dobra ni postojana ( s obzirom na izolaciju, ne estetiku). Molim Vas za savjet i uputu:koja je vrsta fasade najbolji izbor? Dozvolite da Vas podsjetim da ovdje pušu jaki vjetrovikoji donose sol i, u jesen i proljeće, pada puno kiše. Zahvaljujem na odgovoru. Željko Pokas.

ODGOVOR

Predlažemo ugraditi toplinski sustav s pločama stiropora (TERMOZOL) ili kamene vune (TERMOVOL ) minimalne debljine toiplinske izolacije d= 6 ili 8 cm, a završno obraditi akrilatnom žbukom TERAKRIL u boji prema izboru iz naše ton karte.
Preporučamo vam da prilikom odabira boja birate svijetle pastelne nijanse. Akrilatna žbuka je visoko vodoodbojna, te je primjenjiva u morskom okruženju (vjetar, sol, kiša i sl.).

R K / 3.11.2012. 17:16:03

Dali se TERAPLAST može koristiti za izravnavanje poda odnosno za betonski pod umjesto pločica. Ako ne dali imate neki takav proizvod. I gdje se može kupiti
TERAPLAST u Varaždinu ili Zadru.


U naprijed hvala

Roman

ODGOVOR

TERAPLAST se ne može koristiti za izravnavanje betonskog poda umjesto pločica.
Zamjenu za TERAPLAST koji se može ugraditi na betonsku podlogu nemamo osim izravnavajućih masa TERANEKS za unutarnje radove koje nakon ugradnje možete prebojati bojom za beton AKROTON.
TERAPLAST u Varaždinu možete kupiti u trgovinama: VELEKEM, KERAMETAL, FALCON TRADE, PEVEC; u Zadru možete kupiti u : VELEKEM, PEVEC .

T S / 2.11.2012. 18:42:54

Poštovani,

živim u staroj zgradi u kojoj su vanjski zidovi izvedeni od gipsanih ploča, sloja staklene vune te limenih ploča kao završnog sloja. Planiramo renovaciju zgrade te nas zanima koju vrstu fasade nam predlažete u svrhu postizanja optimalne toplinske i zvučne izolacije. Napominjem da bismo rado u potpunosti uklonili limeni završni sloj ukoliko je to moguće. Konstrukcija zgrade je od betonskih blokova. Unaprijed hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Predlažemo vam postojeće slojeve skinuti do betonske podloge i na čistu podlogu ugraditi toplinski sustav ili s pločama stiropora (TERMOZOL) ili kamene vune (TERMOVOL), u minimalnoj debljini 12 cm i završno obraditi silikatnom ili akrilatnom žbukom prema izboru.
Svakako je potrebno prije same izvedbe sanacije napraviti energetski pregled zgrade i proračunati kojom debljinom toplinske zaštite je najbolje sanirati zgradu.
Pošto je fasadna površina izvedena s limom potrebno je i utvrditi u kakvom stanju su postojeći slojevi koji su sada na fasadi, u kakvom stanju je vuna i gips ploče, ima li zacurijevanja i sl.

K R / 29.10.2012. 12:02:22

Postivani zanimalo bi me mogucnost nanosenja hirofe na stiropor fasadu koja je upravo zagletana dva puta I ceka zavrsni sloj. Kuca je 10km od mora. Hirofa mi je zanimljiva zbog tog sto izgleda rustikalno. ILi neka vasa preporuka. Hvala

ODGOVOR

Na toplinski sustava nije moguće nanijeti HIROFU, već se može nanijeti SILIKATNA, AKRILATNA ILI SILIKONSKA žbuka špricane teksture.
Špricana tekstura nanosi se u dva sloja fasaderskim pištoljem s kompresorom tlaka najmanje 2 bara, ravnomjerno pokrivajući podlogu.
Drugi sloj nanositi na osušeni prvi sloj nakon najmanje 12 h.
Nanositi kontinuirano mokro do mokrog na cijelu plohu. Podlogu prije nanošenja žbuke impregnirati odgovarajućom impregnacijom dan ranije.