Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

A B / 27.10.2020. 23:07:57

Poštovani, gdje se u Zagrebu može pronaći vaš cijeli asortiman? U većim trgovinama pronašao sam električarski gips, kvarcni pijesak, reparaturni mort, kontakt grund,Teranil no ne mogu pronaći Terakil. Također me zanima kakvu impregnaciju koristiti prije gletanja obojenih zidova Teranilom i gdje istu mogu kupiti.

ODGOVOR

Cijeli naš asortiman možete pronaći u našoj poslovnici u Zagrebu na adresi Božidara Adžije 12. Prije gletanja preporučamo ukloniti stare naliče boje i impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM.

K S / 27.10.2020. 21:26:53

pozdrav, imam postojecu asfaltnu podlogu umjesto koje bi stavio oplocnike. Da li moram trgati i vaditi asfalt ili mogu na asfalt staviti oplocnike? Hvala

ODGOVOR

Ukoliko je asfaltna površina izvedena sa odgovarajućim padom na asfaltni sloj možete postaviti sloj kamenog agregata frakcije 2-4 mm ili 4-8 mm na koji se polažu opločnici.

G K / 27.10.2020. 20:20:19

Postovani,imam problem sa vodom u garazi i podrumu..naime,zidovi su pola u zemlji a pola u izvana je napravljena izolacija i drrenaza okolo..i sad,samo kada pada kisa u garazu mi kroz betonske blokove ulazi voda..izvana sam.premazo sa ljepilom,ali i dalje mi se pojavljuje..zanima me ima li kakav premaz da iznutra premazem..da napomenem,zidovi su od betonskih blokova..hvala unaprijed.

ODGOVOR

Trajno rješenje prodora vode u pravilu je moguće postići uklanjanjem uzroka. Vrlo vjerjatno je riječ o oštećenju HI ili prodoru vode na lose izvedenom detalju. Ukoliko niste u mogućnost pristupiti zidpvima sa vanjske strane moguća je izvedba HI sa uutarnje pri čemu postoji mogućnost širenja kapilarne vlage I prodora izvan zone zahvata. Prije nanošenja HI premaza BETONPROTEKT MONOELASTIK, koji nanositi u dva sloja valjkom ili gleterom križno, potrebno je podlogu izravnati, obraditi REPARATRUNIM MORTOM G ili REPARATRUNIM MORTOM R4 250. Detalje primjene proizvoda možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

A G / 22.10.2020. 13:33:23

Molim vas savjet. Dio nekadašnjeg vanjskog dijela zgrade tj. fasade obrađen je hirofom. Naknadnom dogradnjom dijela zgrade taj dio zida tj. fasadepostao je dio unutarnjeg prostora. Obzirom želimo na tom dijelu zida (koji je nekad bio fasada, a sada je u naravi unutarnji zid) dobiti glatke zidove i ujednačiti izgled tog zida s ostalih rubnim zidovima (fina žbuka i boja) i gips kartonskim stropom, molimo vas za savjet na koji način postići glatku površinu, možda gletanjem i uz kakve predpremaze (primer za fasade ili obična impregnacija za unutrašnje zidove ili nešto ...). Prostor je suh i dio zatvorenog stambenog prostora tj. bez prodora vlage i vode. Zahvaljujem.

ODGOVOR

Potrebno je ukloniti HIROFU sa zida struganjem, impregnirati površinu UNIVERZAL KONCENTRAT GRUNDOM, zatim pogletati FINOM ŽBUKOM EKSTRA na koju se može nanijeti unutarnja boja tipa TERAPOL.

J M / 22.10.2020. 10:01:41

Poštovani, u velikoj sam dilemi posto sam cula brojna misljenja pa me zanima i Vase, naime zanima me da li je pametno na ljepenku sljepiti stiropor? I da li ce plinovi iz ljepenke u kratkom roku istopiti stiropor?

ODGOVOR

Molimo detaljnije preciziraJte površinu na kojoj izvodite izolaciju kako bismo Vam mogli dati konkretniji savjet.

M R / 19.10.2020. 11:40:02

Poštovani, Koji od proizvoda iz Vašeg asortimana bi preporučili za ravnanje zidova tj. sanaciju dubljih i plićih šliceva / pukotina koje su nastale provođenjem električnih te vodovodnih instalacija. U privitku Vam šaljem sliku kao vizualizaciju samog pitanja. Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Za krpanje šliceva i šupljina u nekonstruktivnom betonu do 2 cm možete koristiti REPARATURNI MORT G, za šupljine do 4 cm koristite REPARATURNI MORT R 4 250, te za sve veće otvore možete koristiti SUHI BETON 20 granulacije 0-4 mm ili CEMENTNI ESTRIH 20.

M B / 19.10.2020. 3:12:38

Poštovani, molim Vas za stručni savjet u vezi hidroizolacije i termoizolacije. U kupatilu mi je potrebna hidroizolacija na način da na već ožbukane zidove postavim samo hidroizolaciju prije ugradbe pločica, tj, da pločice mogu ugraditi izravno na hidroizolaciju i tako spriječiti prodor vode iz kupatila u zidove. Još mi treba hidroizolacija i termoizolacija podne (temeljne) AB ploče (deke) prije ugradbe pločica i parketa, a na međukatnoj AB ploči (deki) treba mi hidroizolacija prije ugradbe pločica i parketa. Kako međukatna AB ploča (deka) ima i pukotina širine do približno 0,6mm, dobro bi mi došla i kakva rijetka (epoksidna i li slična) smjesa za lijepljenje i popunjavanje pukotina?. Koliko najmanje debeo mora biti estrih iznad stirodura debelog 2cm da bi se na estrih moglo ugrađivati keramičke pločice, parket ili laminat? Molim Vaše stručne savjete i preporuke. Unaprijed se zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam.

ODGOVOR

Ispod keramike u mokrim čvorovima preporučamo da izvedete polimer cementnu hidroizolaciju HIDROELASTIK 2K. Hidroizolacija ispod parketa i keramike u suhim prostorima nije potrebna. Pukotinu AB ploče u koliko nije konstruktivna možete zapuniti MORTOM ZA PUKOTINE. Sloj estriha iznad stirodura treba biti minimalno 4 cm debljine i ukoliko ispod temeljne ploče nemate hidroziolaciju preporučamo da ju izvedete na ploči BETONPROTEKT MONOELASTIKOM.

M F / 18.10.2020. 22:00:49

Poštovani ,dali imate mort za zidanje krušni peći

ODGOVOR

Za zidanje krušne peći možete koristiti MORT ZA ZIDANJE DIMNJAKA M10.

K M / 16.10.2020. 9:56:27

Postovani, smatrate li da je vaš reparaturni mort G prikladan za fugiranje kamena? Debljina fuge je oko 5 cm, a širina je 3cm.

ODGOVOR

REPARATURNI MORT G se nanosi u debljinama do 20mm. S obzirom na tražene debljine preporučamo MORT ZA FUGIRANJE KAMENA.

M Š / 16.10.2020. 7:58:10

Poštovani. Kako sanirati pukotine na zidu( gdje se nalazi dimnjak)? A da ponovno ne popuca...

ODGOVOR

Potrebno nam je više informacija o pukotinama jer se one mogu javiti u sloju gleta, žbuke, sljubnica opeke ili čak u samoj opeci. Molili bi Vas da nam dostavite fotografiju pukotina.