Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T S / 24.4.2020. 14:07:25

Vezano na jučerašnji upit za betoniranje sa crnim šljunkom/zapunom,granulacija je cca 0-32.

ODGOVOR

Za pripremu betona može se koristiti agregat granulacije 0-32 mm.

K M / 24.4.2020. 4:22:04

Pozdrav Na kucu je postavljen stiropor te su odradjene dvije ruke gletanja. Zanima me nakon kojeg minimalnog vremenskog roka mogu stavit terakril fasadu. Odnosno koliko je potrebno da stiropor i ljepilo odstoje. Takodjer me zanima, premazo bi sve prije nanosenja terakrila sa vasim mineralkvarc grundom. Koliko vremenski mora odstajat prije nego pocnem sa terakrilom.

ODGOVOR

Armirajući sloj mora potpuno odreagirati kako bi mogli nanositi idući sloj. Ukoliko ste ljepljenje i armiranje izvodili sada u proljetnom, suhom razdoblju, cca.7dana nakon što ste izveli armirajući sloj možete nanjeti MINERALKVARC GRUND OBOJENI. 24h nakon nanašanja MINERALKVARC GRUNDA možete navući TERAKRIL, završno dekorativnu akrilatnu žbuku.

T S / 23.4.2020. 22:59:40

Postovani, Pravimo si kucu gdje je nekad bila stala,krecemo od nule,imamo samo vanjske zidove Sto staviti kao izolaciju zbog vlage prije nego se napravi donja ploča? Hvala

ODGOVOR

Hidroizolacijski proizvodi u asortimanu Samoborke d.d. su polimer-cementni proizvodi koji idu na betonsku ploču.

M D / 23.4.2020. 21:16:11

Ljepilo mi ima pukotine prije zavrsnoga sloja tj dekorativne zbuke

ODGOVOR

Sanacija pukotina ovisi o uzroku nastanka pukotina. Ukoliko pukotine nisu nastale zbog loše izvedene podloge, moguće ih je sanirati izvedbom novog armirajućeg sloja.

T S / 23.4.2020. 10:35:32

pozdrav. imam doma jedno 2 kubika onog crnog šljunka,kao zapune neke,neznam ni kako se to stručno zove,pa zanima me da li se može betonirati s time. trebao bi neki manji parapet. da li će to držati da ne popuca i slično?

ODGOVOR

Kako u upitu niste naveli o kojoj vrsti agregata se radi kao i njegovoj granulaciji nismo u mogućnosti odgovoriti na vaše pitanje.

V B / 22.4.2020. 18:13:04

Poštovani/a, ima cementnu grubu fasadu, razlika udubine i vrhova na njoj je na nekim mjestima čak 2 cm. Pod jačim naletima vjetra i kiše na zidu s unutarnje strane znaju se pojaviti mrlje vode. Stavio bi termoizolaciju (EPS 5 cm) na vanjsku fasadu. Zanima me što bi vi preporučate? Da li se treba prvo sva fasada izgladiti, ili se može direktno ljepiti stiropor na fasadu?

ODGOVOR

Bez uvida u postojeće stanje, barem iz fotografije, nismo u mogućnosti dati precizan odgovor. U pravilu, ukoliko ravnine izvedene grube žbuke (neovisno o "utorima") nema većih odstupanja u pravilu nema potrebe za dodatnim izravnavanjem. Svakako preporučamo dostaviti fotografiju!

R S / 22.4.2020. 13:03:23

Poštovani, zanima me sljedeće. Izvodimo unutarnju žbuku objekta sa grubom žbukom VC 60 od vašeg sustava i namjeravano je poslije toga finom žbukom VC 40 zaravnati i izgladiti. Druga opcija koju sagledavamo s investitorom je da izvedemo samo grubu žbuku i izravnamo zagladimo koliko možemo i onda izgletamo sve površine zidova teranilom u dva sloja. Zanima me sljedeće: što je bolje u smislu toplinsko, fizičkih, tehničkih i ostalih svojstava materijala od ove dvije opcije. Ukupna debljina žbukanja je 2 cm.

ODGOVOR

Pretpostavljam da obrađujete zid za soboslikarske radove. S obzirom da planirate nanjeti žbuku u debljini od 2cm, zid možete obraditi samo s VC 40. Inače, uobičajeno je da se zid obradi grubljom žbukom (npr.VC 60) na koju ide FINA ŽBUKA F-900 koju je moguće fino zagladiti. Ovisno o potrebama, zid se može dodatno obraditi masom za izravnavanje TERANILOM na koji ide unutarnja boja, npr.TEARPOL.

I G / 21.4.2020. 11:12:24

Poštovani, javljam se s jednim upitom vezanim za fasadne boje. Naime ja sam predstavnik stanara u zgradi koja je prošle godine dovršena a na zidove je nanesena žbuka tipa Silikat proizvođača Samoborka. Citiram: 3342 - svijetla siva na fasadi 3350 - tamno siva na stupovima Nama se dogodilo da nam je netko napravio grafit preko jednog šireg stupa i sada bismo htjeli to prebojati. Zanima me je li moguće naručiti preko vas taj tip boje (3350 tamno siva) kojom su rađeni stupovi. Dakle, zanima me samo boja kojom bi prebojao taj stup kako bi prekrio grafit (je li to uopće moguće)?

ODGOVOR

za izvedbu planiranih radova preporučamo akrilatnu fasadnu boju TERATON V. Ton iz stare ton karte POGLED U BOJU pod oznakom 3350 odgovara tonu 4055 iz nove ton karte COLORLINE. Kako bi osigurali trajnu prionjivost boje na podlogu preporučamo uklanjanje grafita.

M D / 20.4.2020. 22:41:11

Poštovanje. Trebam izbetonirati temelje za roštilj dimenzija 80x60x10cm.Ro je cca 0.05m3 betona.Pošto mi je komplicirano dovozit sve stavke betona posebno,betonirao bi sa gotovim betonom,pa me interesira koliko vreča bi mi okvirno trebalo,jer nemam neku ideju kako to izračunati.

ODGOVOR

Molimo probajte “Izračun potrebne količine SUHOG BETONA” , excel tablicu koju možete skinuti s naše web stranice https://www.samoborka.hr/dokumenti-i-cjenici/kalkulacije-razno Za vaš konkretan slučaj potrebno je min 96kg tj. 4 vreće suhog betona.

Z / 18.4.2020. 7:28:10

Poštovani interesira me koju žbuku bi koristio imam 3d valjak koji koji tiska imitaciju stare cigle..

ODGOVOR

Željenju imitaciju opečnog zida možete izvesti slijedećim proizvodima : mineralna žbuka RETRO GOTIK (naručito pogodno za unutarnje radove) ili pastoznim žbukama valjanim kao SILIKATNA ŽBUKA VA, ili akrilatna žbuka TERAKRIL VA. Za sve dodatno potrebne informacije stojim na raspolaganju!