Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V B / 8.5.2020. 23:08:23

Kod detaljnog pregleda zgrade oštećene u potresu preporučena je za dovođenje u prijašnje stanje proizvodi firme Mapei (FRMC sustav za ojačanje zidova s injektiranjem. Ja sam pobornik domaćih prizvođača, jer je sada trenutak da se oni forsiraju kod sanacija. Imate li možda proizvode koji mogu poslužiti kod saniranja oštećenih zidova, kako bi ih barem doveli u prijašnje stanje. Meni Mapei proizvodi nisu nikakvi posebni materijali, a smeta me i što se kod preporuka barata sa posebnim certificiranim firmama koje to mogu raditi. Ne čini mi se da je to neki specijalni tehnološki napredak. Nadam se da vam nisam oduzeo previše vremena, ali me frustrira da moramo koristiti strane proizvode kad sigurno postoji i kod nas proizvoda za poslove sanacije potresa. Pozdrav, Vladimir Buntić

ODGOVOR

Prije svega zahvaljujem na iskazanom interesu za uporabom hrvatskih proizvoda. Sanacija oštećenja uzrokovanih potresom može biti vrlo složena te načelno odgovaramo na vaš upit bez uvida u stvarno stanje. Područja pukotina u zidanim konstrukcijama možete sanirati, s ciljem dovođenja u prijašnje stanje, primjenom naših proizvoda kao SANACIJSKI MORT R2 koji se uz armiranje mrežicom PFL 340 koristi za ojačanje zidanog ziđa prema FRCM metodi. Na našoj web stranici dostupna je brošura HRVATSKI PROIZVODI U SANACIJI POTRESOM OŠTEĆENIH OBJEKATA gdje možete naći izdvojeni dio asortimana Samobrke d.d. Za sve eventualno dodatno potrebne informacije stojim na raspolaganju!

B K / 8.5.2020. 21:00:05

Prosle godine u ljeto radila sam vanjsku ogradu. Htjela sam na betonsku podlogu staviti nesto da je uljepsa. Odlucila sam se za teraplast, a onda joj. Bijeli fllekovi koji su se pojavili po cijeloj duzini ograde paraju oci. Ribam, perem, cetkam nista. Sto se moze napraviti, kako slinuti te flelove, zasto je fo njih doslo. Molim vas za savjet i pomoc.

ODGOVOR

Pojava bjeličastih mrlja na površina obrađenim TERAPLASTOM posljedica su izvođenja u uvjetima visoke vlažnosti zraka i/ili podloge kao I površinskog navlaživanja svježe nansenog TERAPLASTA. Ukoliko su mrlje trajno vidljive nije ih moguće ukloniti, te se površina može ujednačiti isključivo nanošenjem novog sloja.

T M / 8.5.2020. 8:12:22

Pozdrav Molim vas pomoć. Fali se beton dekor može nanijeti na unutarnje stepenice?Stepenice su betonske,izravnali smo oh ljepilom i sad bi stavili taj premaz jer nebi htjeli drvo,nj kamen ni keramicu.Ako se može staviti što predlažete za impregnaciju i premaz nakon?Hvala

ODGOVOR

BETON DEKOR možete koristiti za završnu obradu betonskih površina stepenica . Izvedene površine nije potrebno dodatno zaštićivati budući je riječ o proizvodu visoke otpornosti.

D Š / 7.5.2020. 18:37:28

Pozdrav. Zanima me da li se može sep staviti na drugo godina krečene zidove?

ODGOVOR

Dugogodišnje naliče boje na unutarnjim zidovima potrebno je mahanički ukloniti, podlogu temeljito otprašiti, te dan ranije impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM, prije nanošenja mineralna završno dekorativne žbuke.

N M / 7.5.2020. 9:19:20

Poštovani, 1. Zašto TERAPLAST ne može na pod?npr za stepenice. Znam da može KULIR ali zanima me zašto ne Teraplast, da li bi se više habao s vremenom? 2. Gdje mogu kupiti KULIR zrno (u nekoj boji) + ljepilo za taj kulir. S obzirom da se po njemu može hodati, zanima me gdje mogu kupiti taj komplet, pogotovo ljepilo koje se dodaje, nisam našao nigdje... Hvala unaprijed!

ODGOVOR

1. TERAPLAST je proizvod koji je namijenjen upotrebi na vertikalnim površinama i nije deklariran za upotrebu na horizontalnim površinama kao ni na trajno vlažnim podlogama ili podlogama koje su u stalnom kontaktu s vodom. 2. Izgled pranog kulira definira zrno koje izaberete i mješavina za izradu pranog kulira u koje umješavate zrno. Zrno u boji i kulirmix možete pronaći u našim poslovnicama u Adžijinoj 12, Zagreb ili Zagrebačka 32/a, Samobor, uz predhodnu narudžbu kulirmixa. Kulirmix je obojena mješavina za izradu kulira uz dodatak zrna i izrađuje se prema narudžbi (jer birate ton iz ton karte Colorline s oznakom M, ovisno o tome kakav izgled pranog kulira želite). Ponudu zrna možete vidjeti na našem webu na linku https://www.samoborka.hr/zrno

T M / 6.5.2020. 22:25:22

Molim vas za savjet; na polozeni opločnik sam fuge (širine 10-12mm)napunio kvarcnim pjeskom i zbog nagiba ih kiša ispire. Da li bi vas proizvod eco masa ostala postojana?

ODGOVOR

Eko masa nije očvrsla masa već u doticaju s vlagom omekšava. Uslijed velikih oborina, postoji mogućnost ispiranja. Njena prednost pred kvarcnim pijeskom je što zahvaljujući visokoj pH vrijednosti onemogućuje rast mahovine, trave i korova.

M M / 6.5.2020. 15:33:51

Poštovani, molim Vas da mi odgovorite da li se nakon nanošenja samoterm gleta,cementni,smije direktno preko njega krečiti? Hvala unaprijed

ODGOVOR

Samoterm glet je polimer-cementni mort za armaturni sloj toplinskih sustava i nije namjenjen da bude završni sloj. Ukoliko se u Vašem upitu radi o unutarnjim zidovima, obradite ih glet masom TERANIL i tad možete pristupiti ličenju površina. Ukoliko je riječ o vanjskim zidovima, na Samoterm glet nanesite impregnaciju MINERALKVARC GRUND OBOJENI i obradite nekom završno dekorativnom žbukom.

A B / 5.5.2020. 22:15:28

Poštovani, Renoviram unutrašnje zidove kuće stare 70 godina. Zidovi su od pune cigle s kojih sam skinuo žbuku. Kojim redosljedom i kojim materijalima bih trebao raditi da zidove dovedem po P.S.-u do bojanja? Problemi: -rupice između nekih cigli kroz koje se vidi van -neravan zid s ciglama koje plešu 3-4cm -neki zidovi su konstantno vlažni s vanjske strane (gola cigla) pa bi trebalo primjeniti i hidroizolaciju Puno hvala!

ODGOVOR

Zbog opsežnosti rješenja kao i dodatnih informacija, a koje nisu jasne iz Vašeg upita, molimo da nam dostavite Vaš broj telefona kako bi Vas mogli kontaktirati.

I B / 5.5.2020. 15:54:34

Molim Vas za informaciju koji Vaš proizvod je pogodan za hidroizolaciju vanjskog zida temelja . Nakon premaza a zid će biti postavljen stiropor i folija. Sve će biti prekriveno zemljom i preko toga betonski pokrov za cijeđenje oborinskih voda. Zid se nalazi ispod krova i nema previše vode koja dolazi u dodir za zidom.

ODGOVOR

Za hidroizolaciju vanjskog zida temelja preporučamo BETONPROTEKT MONOELASTIK, jednokomponentnu visokofleksibilnu hidroizolacijsku masu za zaštitu betona.

T R / 5.5.2020. 6:42:29

Poštovani, postavljam laminat u novoj kući. Čuo sam da bi beton prije polaganja spužvice i laminata trebalo premazati slojem zaštitne hidro izolacije. Kako se zove premaz i gdje se može kupiti. Treba mi količina za 30 m2. Hvala

ODGOVOR

Postavljanje hidroizolacije ispod laminata ima smisla jedino ako se štitite od vlage iz podloge, odnosno ukoliko laminat postavljate na glazuru iznad temeljne ploče na koju nije postavljena hidroizolacija. U tom slučaju preporučam BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK. Uvjeti primjene i potrošnja dani su u tehničkoj uputi na linku https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20HIDROPROTEKT%20MONOELASTIK.pdf odnosno https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20HIDROPROTEKT%20DUOELASTIK.pdf Ukoliko na temeljnoj ploči imate izvedenu hidroizolaciju ili laminat postavljate na ploči međukatne konstrukcije, nije potrebna izvedba hidroizolacije ispod laminata.