Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D B / 13.6.2020. 19:17:01

saniram prohodnun terasu od 120 m2. Namjeravam skinuti sve slojeve do betona za pad, te postaviti toplinsku izolaciju od styrodura 20 cm. Za hidroizolaciju sam mislio upotrijebiti Vas proizvod Hidroprotekt-Duoelastik sa dodatkom pojacanja od tkanine sa staklenim vlaknima- i to polozen na Styrodur. Da li je takva konstrukcija tehnicki moguca? Kako moram obraditi kuteve i prelaze na zidove ?

ODGOVOR

Polimer-cementne HI tipa HIDROPORTEKT DUOELASTIK primjenjuju se isključivo na nosivm podlogama kao AB ploče, glazure, žbuke, cementno-vlaknaste ploče I sl. te ne mogu biti primijenjenje na toplinsko-izolacijskim slojevima. Istim možete izvesti eventualnu dodatnu zašititu betona za pad!

A K / 12.6.2020. 2:46:52

Poštovani, Dobar dan, molim vašu pomoć kod odabira ispravnog proizvoda. Naime u procesu sam renoviranja poda stambenog prizemlja (trakasti temelji, nema podruma) koji sačinjava keramičke pločice na pola površine, a ostatak površine je samo cementna glazura jer se u tim sobama nije živjelo. Plan mi je ugraditi podno grijanje (cijevi-vodeno) u novi sloj glazure/estriha. Na ovu situaciju gledam i kao dobru priliku za prvo izvest sloj hidroizolacije jer ipak se radi o starom prizemlju pa ne bih želio propustit priliku prevencije potencijalnog vlaženja iz tla ispod kuće. Možete li mi preporučiti hidroizolacijski proizvod koji bih mogao postaviti dijelom na keramičke pločice a dijelom na glazuru/estrih i koji bi bio svrsishodan. Ali imajući u vidu da će doći još jedan sloj estriha sa vodenim grijanjem. Dakle nema rušenja, nego stavljam hidroizolaciju na postojeće i na to ide novi estrih sa podnim grijanjem. Hvala i lijep pozdrav, Ante Knezovic

ODGOVOR

Za izvedbu horizontalne HI otporne na negativan tlak preporučamo BETONPROTEKT DUOELASTIK. Detalje primjene možete naći na našoj web stranici : https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20BETONPROTEKT%20DUOELASTIK.pdf Postojeće pločice potrebno je prethodno impregnirati PREMIUM GRUNDOM.

M M / 11.6.2020. 20:35:24

Postovanje... ovako.... imam terasu od 12 kvadrata i stubiste normalno od te terase... napolju je i vec se kruni stepenica i estetski je ruzno... mislio sam kupiti kamencice u dvije boje jer sam negdje gledao na youtube da tako rade i mjesaju se ti kamencici sa nekim tecnom kao ljepilom ili smolom tako nesto... pitanje je koja je to masa(ljepilo) ili da mi date neki drugi dugorocniji predlog sta da uradim sa terase i stubista??? Hvala...

ODGOVOR

Preporučamo izvedbu klasičnog pranog kulira na površinama stepeništa I terase. Za izradu istog u mogućnostzi smo ponuditi vezivo KULIRMIX kao I lomljeno zrno po vašem izboru. Izbor raspoloživog zrna možete vidjeti na našoj web stranici : https://www.samoborka.hr/zrno Svakako preporučamo angažirati iskusnog izviđača radova. Nastavno referiranom prikazu primjene sa YouTube-a Samoborka u ponudi nema vezivo za izradu takove disperzivne mase.

t k / 11.6.2020. 9:53:39

Poštovani,imate li kakav dolomit fino mljeveni za primjenu u kermičkim glazurama i glinama za pećenje na 1000 stupnjeva a da se ne pretvara u živo vapno.Hvala na odgovoru

ODGOVOR

Nemamo podatke o primjeni kao ni ispitivanja dolomitnog brašna na temeperaturama od 1000 C.

D G / 8.6.2020. 12:50:04

Poštovani,izravnao bih betonsku podlogu sa teraneks livenolom ali je na betonsku podlogu nanošenja boja pa me zanima da li boju treba sastrugati ili je dovoljan kakav premaz.

ODGOVOR

Prije nanošenja mase za izravnavanje potrebno je boju u potpunosti ukloniti sa podloge, istu temeljito očistiti I otprašiti (preporuka pranje mini-washem). Nako sušenja podlogu impregnirati UNIVERZALKONCNETRAT GRUNDOM te izvesti TERANEKS UNILEVEL u sloju debljine 5-20 mm. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama proizvoda dostaupnim na našoj web stranici.

D M / 6.6.2020. 19:39:47

Poštovni, na staru kamenu kuću na otiku Krku postavio bih termo žbuku kako bih sprijećio da mi se unutarnji zidovi ne vlaže i da ne pljesnjive.Koju bi termo žbuku preporućili i da li trebam postavljati mrežicu na cementni špric prije nanošenja termo žbuke?

ODGOVOR

Vanjske zidove kamene kuće preporučamo ožbukati toplinskom žbukom TERATERMO 100 STANDARD uz prethodnu pripremu podloge CEMENTNIM ŠPRICEM 4 (2 ako se radi o strojnom žbukanju). Prethodno je eventualne spojeve različitog ziđa, ukoliko ga ima, preporučljivo armirati pocinčanim punktiranim rabicom. Na sloju toplinske žbuke preporučamo izvesti punoplošno armiranje staklenom mrežicom PRIMAFAS 160 u sloju FINE ŽBUKE EKSTRA. Ta tako pripremljenoj podlozi moguće je primijeti završno dekortaivne boje ili žbuke po izboru investitora.

D M / 5.6.2020. 16:23:51

Poštovani.... Da li mogu premazati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM podlogu prije nanošenja SILIKATNE FASADE(BIJELE)ili mora biti UNIVERZALKONCENTRAT GRUND.

ODGOVOR

Sve podloge pije nanošenja završno-dekorativnih žbuka, bez obzira na tip žbuke, preporučamo impregnirati temeljnim premazom MINERALKVARC GRUND OBOJENI. Boja temelnog premaza definirana je odabranim tonom završne žbuke. Za priprema podloge prije bijelih žbuka koristi se MINERALKVARC GRUND OBOJENI BR 65 (bijeli). UNIVERZALKONCENTRAT GRUND kao temlejni premaz primijenjuje se prije nanošenja fasadnih boja.

A F / 4.6.2020. 15:44:03

Zanima me dali se ti vasi oplocnici mogu stavljati na betonsku podlogu, odnosno ako ne, sta bi sa betonom trebalo napravit i kolika bi bila cijena kompj. prikaza dvorista?

ODGOVOR

Opločnike možete postavljati na betonsku podlogu ukoliko je ona izvedena sa potrebnim padovima, zdrava I nosiva, te ukoliko imate raspoloživu visinu od najmanje 10 cm (4 cm agregata 4-8, te 6 cm visina opločnika). U protivnom preporučamo uklanjanje postojeće bet. podloge I postavu opločnika prema tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici. (primjer https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/tup-_oplocnik_apolon_1655.pdf ) Sve upute vezano na izradu kompjuterske simulacije opločenja također možete naći na našoj web stranici: https://www.samoborka.hr/kompjutorski-prikaz-vanjskog-oplocenja

A D / 3.6.2020. 21:11:43

Poštovani Htio bih betonirati dvorište. Zanima me šta da stavim za završni sloj na beton. Dobio sam preporuku da stavim korund ili TAL M kvaecni posip.ako sam dobro razumio. Molim Vaše mišljenje. lp Antun Dokupil

ODGOVOR

Završnu obradu svježe izvedene prohodne AB ploče možete izvesti KVARCNIM POSIPOM čime ćete dobiti površinsku obradu visoke tvrdoće I otpornosti. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi dostaupnoj na našoj web stranici https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20KvarcniPosip.pdf

I / 3.6.2020. 18:45:22

Na fasadi vec 10 godina imam stiropor od 5 cm. Nikako ga ne bih skidao dolje. Ali bih na njega dodao još 5 cm. Dali je to izvodivo? Hvala unaprijed na odgovoru.

ODGOVOR

Mogućnost izvedbe dodatne toplinske izolacije na već izvedenom sustavu ovisi o kvaliteti njegove prijašnje izvedbe, primjenjenim materijalima i postojećem stanju.