Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I F / 2.7.2020. 13:07:53

Poštovani, molim vas preporuku za zahvate i proizvode za rješavanje vlage u zidovima, pretpostavljam da je uzrok vlage u zidovima loša izolacija temelja?! Radi se o jednom unutarnjem zidu gdje je sa obje strane skinuta žbuka radi sušenja (pred cca tri tjedna) i jednom vanjskom zidu na kojem je sa unutarnje strane skinuta žbuka dok je sa vanjske strane postavljena stiropor fasada. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru Ivana

ODGOVOR

U vašem upitu nema dovoljno informacija za konkretniji prijedlog sanacije. Ovisno o zatečenom stanju ziđa (nema podataka o vrsti I debljini zida) poželjno bi bilo izvesti horizontalni prekid kapilarne vlage SANIKTIL KONCENTRATOM ili nekom drugom metodom (podrezivane I sl). Nakon izvedenog prekida zidove obraditi sanacijskim sustavom SANISIL- SANISIL ŠPRIC, SANISIL H. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputam dostupnim na našoj web stranici. Za više informacija molim obratite se telefonski.

G K / 2.7.2020. 12:53:50

Zanime me da li su tlakavci (dobra) opcija za garažu koja je otvorena? cca. 35m2

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o kvalitetno izvedenoj I nosivoj AB ploči na koji bi se izvodila obloga preporučamo betonske ploče. Cijelu ponudu možete naći na našoj web stranici https://www.samoborka.hr/betonske-ploce.

B B / 2.7.2020. 11:27:53

Izrađen je dvorišni zid od betonskih blokova, htjeli bismo ga izraditi u bijeloj boji. Što preporučate kao obradu tako da završni sloj bude bijela boja?

ODGOVOR

Kako je riječ o ogradnom zidu preporučmo isti ožbukati SOKL ŽBUKOM 4000 (bijela boja). Podlogu obraditi CEMENTNIM ŠPRICEM, na koji kada pobijeli nanositi SOKL ŽBUKU u debljini od 15 mm. Sokl žbuku možete završno zagladiti ili nakon djelomičnog očvršćivanja šerati. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi dostaupnoj na našoj web stranici.

M K / 2.7.2020. 11:24:14

Pozdrav. Što preporučate kao obradu betonske školjke bazena? Ideja je da završni sloj bude bijela boja.

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svojoj ponudi nema proizvode za završnu obradu betonskih školjki bazena.

I V / 2.7.2020. 10:53:07

Htio bih staviti nešto kao Teraplsast na dno bazena. Kako sam čuo Teraplast ne ide u vodu pa bih htio vezivno sredstvo upotrijebiti epoksidnu smolu. Mogu li se kod vas nabaviti samo granule kaje koristtite u Teraplastu u boji pijeska Sivo-žute, bijele i plave boje?

ODGOVOR

Samoborka d.d. u proizvodnji koristi prirodni kameni agregat u granulaciji I bojama koje možete vidjeti u ton karti našeg proizvoda TERAPLAST. Kako je riječ o sirovini isto nemamo raspoloživo u standardnoj ponudi.

S K / 2.7.2020. 9:12:02

Poštovani,dio balkona je sa vanjske strane zagradjen sa pvc pločom dimenzija 180x100cm.Da li se može na tu ploču staviti izolacija tj. fasadni stiropor i fasada?Ako da čime se stiropor lijepi?Hvala i lijep pozdrav.

ODGOVOR

Na pvc ploču možete pričvrstiti EPS izolacijsku ploču montažnim ljepilom u kartuši namjenjenim ljepljenju EPS-a i PVC-a. Samoborka d.d. u svom proizvodnom asortimanu nema takav tip ljepila.

Z / 1.7.2020. 22:23:02

Trenutno na kući imamo 5cm stiropor izolacije i završni sloj sepa. Pošto smo u fazi promijene stolarije razmišljam o nadopuni Sive stiropor izolacije. Kuća je u Zagrebačkoj županiji, koja je vaša preporuka o dodatnoj debljini izolacije i koji su daljnji postupci. Hvala!

ODGOVOR

Preporučamo da se obratite nekom projektnom uredu radi proračuna potrebne dodatne izolacije.

K J / 1.7.2020. 22:07:42

Postovani, Imamo balkon na kojem smo prije 5 godina(na celo) nanijeli kulirplast. Posto balkon nije bio sreden u smislu da nije bilo nikakve izolacije, plocica, okapne lajsne itd, taj kulir se s vremenom oljuskao( na mjestima otpao). Sada smo na balkon stavili izolaciju i sve ostalo sto sam navela da nismo imali. Ostalo je to celo balkona koje jos trebamo dovrsiti. Moje pitanje je: mozemo li na postojeci kulir nanijeti fleksibilno ljepilo,da povrsinu izravnamo, pa onda na ljepilo novi kulir? Ili bi to trebalo nekako drugacije napraviti? Puno vam hvala

ODGOVOR

Najbolje rješenje bilo bi skinuti TERAPLAST (kulirplast), zatim poravnati sve polimer-cementnim mortom SAMOTERMOM F. Nakon cca.7 dana nanesite impregnaciju MINERALKVARC GRUND OBOJENI br.65 i 24h nakon toga možete čelo balkona obraditi novim TERAPLASTOM. Ukoliko ne možete u potpunosti ukloniti postojeći TERAPLAST, postojeće stanje impregnirajte KONTAKT GRUNDOM. Daljnji koraci su jednaki predhodno opisanom postupku.

M Ć / 1.7.2020. 10:34:49

Pozdrav, što bi mogli koristiti za popunjavanje prostora oko pvc prozora? Kad su skinuti stari drveni prozori, ostalo je oko 4-5cm prostora između pvc prozora i knaufa na lijevoj i desnoj strani. S čime bi popunili taj prostor? Hvala na odgovoru!

ODGOVOR

Krpanje oštećenja oko stolarije možete izvesti ili GIPSOGLETOM ili TERMO ŽBUKOM. Uvjete primjene možete pronaći u tehničkim uputama u prilogu (tehničke upute su dostupne i na našoj web stranici www.samoborka.hr) .

R / 1.7.2020. 10:06:40

Poštovani, majstori su popravili pukotine uzrokovane potresom.na fasadi (šeranoj) koja nisu bilie jako duboke. Popravak mom laičkom oku izglda kvalitena ali stavili su bijelu fasadu iako je bolja fasade originalno bila boja slonove kosti. Može li se nekako ujednačiti boja a da ne bojamo cijelu fasadu? I ako moramo bojati cijelu fasadu, koju vašu boju preporučujete?

ODGOVOR

Za potrebe ujednačavanja boje završne žbuke na kojoj su izvedeni popravci potreno je obojiti cijelu plohu. Preporučamo mineralnu fasadnu boju MINERALKOLOR. Napominjemo da eventualne razlike u teksturi ili eventualno vidljivi spojevi mogu ostati vidljivi I nakon bojenja cijele površine!