Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T M / 24.6.2020. 14:49:24

Pozdrav, Molim vas da me savjetujete dali mi mozete ponuditi nešto iz vaseg asortimana. Naime, imamo betonske stepenice sa terase(betonirano grubljim betonom,ne finim).Dali postoji nešto za zagladit preko sloj a da se moze hodat po tome, tj.da pustimo to tako, a da na nešto izgleda. Hvala unaprijed

ODGOVOR

Izravnavanje betonske površine stepenica možete izvesti REPARATURNIM MORTOM G . podlogu je prethodno potrebno temeljito ispitati, tukoliniti sve slabodržeće dijelove do čvrste I nosive podloge, te temljeito otprašiti I oprati vodom pod tlakom. Nakon sušenja podlogu impregnirati SN GRUNDOM, te zagladiti REPARATURNIM MORTOM G u debljini do 15 mm. U slučaju potrebnih manjih debljina – do 5 mm zaglađivanje možete izvesti I REPARATURNIM MORTOM F.

Đ P / 24.6.2020. 9:53:40

Poštovani, imam dva betonska stola i 4 klupe kojima je boja izbljedila,mjestimično. Kojim sredstvom da ponovno patiniram,, boja je recimo crna, kao fontane. Hvala . lp

ODGOVOR

Za bojenje betonske galanterije preporučamo boju za beton – AKROTON, raspoloživu u cca 400 tonova prema ton karti COLOR LINE. Betonske podloge potrebno je prethodno temeljito očistiti od svih eventualno slabodržećih dijelova prethodnih premaza. Detalje primjene proizvoda možete naći u tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici.

G V / 24.6.2020. 7:11:57

Poštovani, molio bi stručan savjet, htio bi u jednom poslovnom prostoru 100m2 kojeg rennoviram, nivelirati pod i samim time dobit betonski efekt. Sto znaci da bi trebao nivelir masu koja može ostat kao završni sloj, i isto tako mi treba neki bezbojni lak koji bi to zaštitio ako ima potrebe. Ako me možete malo uputit gdje mogu narucit ili kupit vaše proizvode. Iz Osijeka sam.

ODGOVOR

Postojeću betonsku podlogu potrebno je temeljito ispitati te ukloniti sve eventualno površinski truse ili slabodržeće dijelove. Ukoliko je betonska podloga dodatno obrađivana ili bojana potrebno je sve slojeve ukloniti do podloge. Ovisno o potrebnim debljinama slojeva podlogu nivelirati TERANEKSOM (do najvišđe 5 mm) ili TERANEKSOM UNILEVEL (do 20 mm), uz prethdonu impregnaciju podloge vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Po potrebi ili želji površinu TERANEKSA moguće je, ali ne I neophodno, nakon očvršćivanja dodatno prebrusiti. Tako pripremljenu podlogu moguće je tretirati odgovarajućim lazurnim premazima ili lakom (sjajni, mat I sl),. Naši proizvodi dostupni su kod naših partnera trgovaca na području Grada Osijeka kao VINKOPROM, MARIĆ BAU, VELEKEM, PEVEC i dr. Možete se javiti I našem prodajnom predstavniku - g. Mario Mesar 091/3322859.

F T / 24.6.2020. 6:23:05

Poštovani! Apartman na Pagu ima balkon ograđen betonskom ogradom, betonski stupići i vijenac. Na njoj su se pojavile točke crvene boje na nekoliko mjesta koje su se za dvije godine pretvorile u ružne mrlje. Korozija armature izbija van. Kako je moguće sanirati ogradu? Funkcionalno i estetski. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Na svim mjestima oštećenja kao I pojave mrlja od korozije potrebno je ukloniti beton do armature, armaturu temeljito očistiti I zaštititi antikorozivnim premazom.Krpanja betonskih stupića, uz prethodnu impregnaciju podloge SN GRUNDOM, izvesti reparaturnim mortovima ovisno o potrebnoj debljini sloja REPARATRURNI MORT G za debljine do 15 mm, REPARATURNI MORT R4250 za veće debljine. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama nevedenih proizvoda dostupnim na našoj web stranici.

B S / 23.6.2020. 09:12:19

Na soklu kuće imam postavljen terapast smeđe boje. Fasada je rađena prije osam godina a taj teraplast je strašno promijenio boju (kao da je posijedio). molim vas da mi odgovorite da li možda postoji sredstvo za premazivanje za osvježavanje boje. Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Površine obrađene TERAPLASTOM možete obojiti akrilatnom fasadnom bojom TERATON V.

G K / 22.6.2020. 20:57:22

Da li se na sep mogu staviti gipsane ploče.... Majstor kaže da se mora staviti više ljepila... Po meni se treba površina izravna ti....

ODGOVOR

GK ploče moguće je lijepiti na mineralnu završnu žbuku tipa SEP, uz odgovarajući priprema podloge. Ukoliko je SEP naknadno obojan potrebno je podlogu impregnirati PREMIUM GRUNDOM ili MINERLAKVARC GRUNDOM najmanje dan prije ljepljenja GK ploča. Potrošnja ljepila tipa GIPSOTEKT ovisit će o tekturi postojećeg SEP-a ali u pravilu ne bi trebala značajnije odstupiti od potrošnje kod lijepljenja na neožbukane površine zidova od opeke.

B / 21.6.2020. 14:42:08

Poštovani, zanima me koja je razlika u kvaliteti između završnih silikatnih žbuka granulacija 1,5 i 2 mm. Znači li debljina završnog sloja bolju zaštitu donjih slojeva (stiropor)? Hvala.

ODGOVOR

Završno dekorativne žbuke zaribane teksture nanose se na podlogu u debljini zrna te SILIKATNA ŽBUKA Z 2 mm ima veću debljinu sloja od one granulacije 1,5 mm. Načelno, veća debljina žbuke ne utječe značajnije na karakteristike završnog sloja ali u pravilu “lakše premošćuje” eventualne nedostatke podloge. Kod izbora granulacije završnog sloja preporučamo konzultirati se sa izvođačem radova. Sitnija granulacija zahtijeva I odgovarajuće pripremljenu podlogu!

Z / 20.6.2020. 20:31:04

Poštovani, Ukratko, soba 25m2 izvađen dotrajali parket. Podloga tj. beton sa smolom nema vlage. Smola se prokleto drži za beton.. trebalo bi nivelirati 3 do 6 mm. Da li mogu nivelirati preko smole a da ne brusim do betona ? Postoji li neka opasnost ako zalijem smolu sa Teraneksom ? Unaprijed hvala,

ODGOVOR

Samonivelirajuća masa TERANEKS primijenjuje se isključivo na podlogama kao beton ili cementni estrih. Postojeću smolu potrebno je u potpunosti mehanički ukloniti sa podloge. Detalje primjene TERANEKSA možete naći u tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

M K / 20.6.2020. 7:58:35

Poštovani, iz zidova kupaone izbijaju mi fleke i siri se miris vlage.Kako to sanirati naime radi se se o manjim površinama zidova koji se dodiruju kupaonom. Hvala

ODGOVOR

Prije svega potrebno je otkriti I ukloniti izvor vlaženja, (oštećenje cijevi, zacurijevanje vode na spojevima sanitarija i/ili instalacija). Nakon uklanjanja istog potrebno je ukloniti najmanje slojeve boje I gleta te omogućiti prirodno isušivanje žbuke. Nakon sušenja površine pregletati TERANILNOM I obojiti TERAPOLOM. Po potrebi, kao I u slučaju djelovanja kapilarne vlage uslijed nedostatne HI ukloniti I žbuku do podloge., te izvesti HI primjenom BETONPROTEKTA MONOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici. Nakon izvedne HI zidove ožbukati vapneno-cementnom žbukom VC 50.

D K / 18.6.2020. 14:55:45

Poštovani, može li se vas gotov beton m20 pojačati s npr lopatom cementa, trebao bih produžiti balkon za pola metra. Rekli su mi trgovini da ubacim i fibru, molio bih vas vaše mišljenje, lp damir.

ODGOVOR

Naš proizvod SUHI BETON MB 20 je gotov proizvod kojem se na gradilištu dodaje samo voda. Dodatkom cementa mijenjaju se deklarirana svojstva proizvoda te Samoborka d.d. u tom slučaju kao proizvodač ne odgovara za kvalitetu istih. Pored navedenog izvedba “produljenja” balkona je ozbiljan zahvat koji zahtijeva detaljniji pristup, te preporučamo konzultaciju sa projektantom.