Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

R / 14.5.2020. 12:02:45

PozdraV, kao zadnju podlogu prije nanošenja kulir mase nanio bih finu žbuku i armirao je sa mrežicom. Da li mogu koristiti FINU ŽBUKU F-900 sa mrežicom ili trebam koristiti FINU ŽBUKU EXTRA?

ODGOVOR

Pretpostavljam da se vaš upit odnosi na priprema podloge prije nanošenja dekorativne završne žbuke TERAPLAST. Kako se isti uobičajeno nanosi u zoni sokla podlogu, ukoliko se na radi o ETICS sustavu, preporučamo obraditi polimer-cementnim mortom tipa UNITERM. Nakon cca 7 dana podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM I obraditi TERAPLASTOM.

H A / 13.5.2020. 12:04:41

Poštovani, htjela bih pobojati polirani kulir. Imate li ponudi neku vrstu boje s kojom je to moguće? Također mora biti izdržljiva s obzirom da je riječ o hodniku i stepeništu

ODGOVOR

Ne preporučamo bojanje brušenog I poliranog terazza bez prethodnog hrapavljenja podloge. Za bojanje ohrapavljene podloge možete koristiti AKROTON.

A H / 13.5.2020. 11:49:18

poštovani, rijec je o blago kosom krovu od betonskih ploča preko kojih je nanesena ljepenka. Krov je na jednom dijelu dotrajao i na tom dijelu prokišnjava. Da li se preko postojeće ljepenke moze postaviti nova i kakvu pripremu je potrebno uraditi sa postojećom podlogom. I koji tip nove ljepenke postaviti? hvala

ODGOVOR

Preporučamo vaš upit uputite prozvođačima tog tipa hidroizolacijskih materijala.

S B / 13.5.2020. 8:02:39

Postovani reci te mi kupio sam kod vas oplocnike Atena imali neko sredstvo za češnjeva istih. LP.

ODGOVOR

Za čišćenje betonskih opločnika preporučamo pranjem vodom pod tlakom, te u slučaju jače izražeih zaprljanja kao posljedica vapnenog iscjetavanja TERASOLOM.

K B / 12.5.2020. 11:19:36

Pozdrav, moze molim vas pomoc oko raspoznavanja ovog materijala? Neka vrsta zbuke je, moze li se koristiti na betonskoj ogradi i farbati? Koji je tocan naziv kod nas? Imate li vi taj materijal? Nemogu ovdje uploadti fotku no radi se o: BASF MasterEmaco S 488

ODGOVOR

U mogućnosti smo ponuditi proizvod koji bi odgovarao navedenom u upitu : REPARATRUNI MORT R4 250. Riječ je armiranom polimercemetnom mort za konstruktivne popravke betonskih konstrukcija. Završno se može obrađivati bojom za beton AKROTON. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

M P / 11.5.2020. 9:52:53

Zanima me koju zbuku preporucate za zavrsnu unutarnju zbuku na gips plocama, nanosena valjkom veličine zrna do 1_2 mm, dali ima. zbuka posebnih za tu namjenu,i treba li neki grund prije ili pretpremaz?

ODGOVOR

Na podlozi od gip-kartonskih ploča sa obrađenim spojevima moguće je nanositi mineralne SEP VA I akrilatne TERAKRIL VA završno dekorativne valjene teksture uz prethodnu priprema podloge odgovarajućim MINERALKVARC GRUNDOM. Detalje primjene možete naći na tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

I B / 11.5.2020. 7:42:48

Poštovani, molim vas savjet oko ojačavanja nosivog stupa 50 x 50 x 250 cm od opeke. Statičar traži da se stara žbuka skine i sljubnice očiste do dubine 2 cm. Takav stup bi zatim trebalo obući u reparaturni mort koji treba imati konačnu čvrstoću barem 25 MPa i treba biti deklariran za primjenu na zidanoj konstrukciji prema EN 998 te biti kompatibilan za dodatno ojačavanje postavljanjem GFRP tkanine. Koji reparaturni mort preporučate za gore navedeno? Puno hvala.

ODGOVOR

U ponudi nemamo reparaturni mort koji bi odgovarao traženim svojstvima. U mogućnosti smo ponuditi SANACIJSKI MORT R2 (tlačna čvrsoća ≥ 15 MPa).

M E / 10.5.2020. 11:05:52

U vrtu imam betonsku klupu koju namjeravam sanirati tako da ostane kakva je bila kao nova. Čeoni i bočni donji dio se trusi i u komadima otpada. Ispod proviruje cigla. Molim, koji postupak i materijal je najbolje upotrijebiti? Koja količina materijala je potrebna ako je površina koju treba sanirati 1,85 m2, a sadašnja debljina toga sloja koji otpada je 1 cm? Smijem li novu boju za beton samo premazati preko starenakon struganja labavih dijelova preostale boje?

ODGOVOR

Za sanaciju oštećenja betonske klupe preporučamo REPARATRUNI MORT G. U vašem upitu pak navodite da se ispod oštećenih dijelova nazire cigla pa je pitanje da li se uistinu radi o betonskoj klupi ili je riječ o zidanoj konstrukciju obrađenoj žbukom. U tom slučaju potrebno je više informacije za kvalitetni prijedlog snacije.

R H / 9.5.2020. 12:30:38

Pozdrav! Zanima me dali mogu premazati betonske lijevane kocke oko kuće po kojima se hoda sa betosilom i gdje ga mogu kupiti? Hvala

ODGOVOR

BETOSIL je transparentno sredstvo za hidrofobiranje I može se koristiti na svim zdravim betonskim površinama. Isti možete pronaći u našim poslovnicama Zagreb, Adžijina 12 I Samobor, zagrebačka 32a.

D M / 9.5.2020. 11:18:24

Poštovani, Planiram u uradi sam aranžmanu izraditi roštilj na već pripremljenoj horitzontalnoj betonskoj površini u obliku stola. Unutrašnjost roštilja (horizontalno dno i vertikalni zidovi) kanim obložiti sa šamotnim opekama (zbog eventualno korištenje za ražanj). Da li osnovna nosiva konstrukcija vertikalnih zidova (bočni i stražnji) može biti napravljena od YTONG blokova na koje bi sa šamotnim mortom prilijepio šamotne ploče, ili osnovna konstrukcija vertikalnih zidova mora biti izrađena od betona ili cigle. Hvala vam na savjetu i Srdačni pozdravi, Damir Mandić Samobor

ODGOVOR

Molimo obratite se upitom na http://www.kodric.hr/kontaktirajte-nas.html