Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D H / 4.4.2020. 21:11:19

Poštovani, Da li se mogu vanjske betonske staze obraditi kulirom ( koji Vaši proizvodi ) i kako popraviti sitna oštećenja na betonskim stazama nastala poslije posipanja soli ???

ODGOVOR

Površinsku obradu oštećenih betonskih površina možete izvesti REPARATURNIM MORTOM G ili F (ovisno o potrebnim debljinama sloja kao i površinskoj obradi). Podlogu je potrebne prethodno dobro očistiti od svih slabodržećih dijelova, temeljito otprašiti i navlažiti vodom. Za izradu pranog kulira u mogućnosti smo ponuditi KULRIMIX i zrno po izboru Ponudu možete vidjeti na: https://www.samoborka.hr/zrno

D G / 4.4.2020. 10:48:11

Pozdrav, zainteresirani smo za Brač kamene ploče (https://www.samoborka.hr/brac). Kolika bi bila cijena svjetlijih ploča za 45m2 te koliko bi trebali čekati na isporuku do Pule? Koliko iznosi dostava?

ODGOVOR

Poštovani, s obzirom da na području Istre nemamo svojih maloprodajnih trgovina, preporučujemo Vam neke od naših partnera u Vašoj regiji. Na užem pulskom području surađujemo sa nekoliko trgovačkih kuća,koje osim ostalog,nude i betonske ploče Brač dim.40x40x3,8cm,te Vas molimo da im se obratite za cijenu,rok i način isporuke. To su : MAGO d.o.o. prodajni centar Banjole,Kamik 13, MAGO d.o.o. prodajni centar Galižana,Puljska cesta 21, MUNIDAKOMERC d.o.o. prodajni centar Pula,Labinska 107, KEDO d.o.o. prodajni centar Pula,Industrijska ulica bb.

D P / 3.4.2020. 10:42:12

Poštovani, kupio sam kucu gradjenu 76 godine. Visoka prizemnica. 116m2. kuca je godinama stajala zatvorena. I lagano povlaci vlagu iz poda, ali stvarno lagano. U jednoj sobi je parket click sistem potruno jer je bio prekriven namjestajem i najlonom. U ostalima je ok, jedno u hodniku i nekim sobama je jedno 10ak cm od poda na nekim mjestima velicine 10ak cm promjera otpala, izgleda vise kao da je zid ogreban. Nema napuhnuca boje ili zbuke. a u hodniku kod kupatila kad se hoda, cuje se da su plocice na nekim mjestima odljepile. Plan je sve poodove skinuti, najlon, i stiropor staviti dolje i onda podno grijanje. Sta bi vi preporucili, da li na pod i jedno 10ak cm uz zid stavim neki vas proizvod i koji? Ili ce najlon i 10ak cm povisenje poda sa izolacijom rjesiti problem? Hvala

ODGOVOR

Nakon uklanjanja postojećih podnih obloga preporučamo izvedbu horizontalne hidroizolacije I holker na spojevima sa zidovima. Istu možete izvestI polimer-cementnim HI premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK, uz korištenje TRAKA ZA BRTVLJENJE na spojevima pod-zid. Prethodno je potrebno utvrditi stanje podloge te po potrebi ukloniti postojeću glazuru do temeljne ploče. Preporučamo angažirati izvođača koji će izvršiti detaljni uvid u postojeće stanje i shodno nalazu predložiti potrebne radove.

B P / 2.4.2020. 19:34:17

Dvoumim se između samo bojanja ili žbuknja garaže. Garaža je u nizu ali je ujedno i prva pa je jedan zid vanjski a drugi unutarnji naslonjen na iduću garažu. Zidovi su od betonskih blokova, a strop od fert gredica i stropne cigle. Neravnina u zidanju zida je 1-2 cm tj nije baš ravni zid. Molim preporuku čime popuniti fuge između betonskih blokova a čime između cigli na stropu jer ih ima dosta, pa čime napraviti pripremu zida i stropa za samo bojanje a čime napraviti pripremu i koju žbuku u slučaju žbukanja?

ODGOVOR

Obzirom na odstupanja ravnina navedena u vašem upitu preporučamo obradu zidova i stropa žbukanjem vapneno-cementnom žbukom VC 50 (možete primijeniti i za vanjske i unutarnje zidove). Kod ručnog nanošenja potrebno je podlogu prethodno obraditi CEMENTNIM ŠPRICEM 2 ili 4. Špric nanositi na otprešenu podlogu navlaženu vodom. Kada špric pobijeli nanijeti VC 50 u sloju debljine do 2 cm, izravnati H letvom. Nakon djelomičng očvršćivanja VC 50 obraditi filcanjem. Nakon najmanje tri tjedna površine obojiti unutarnjom perivom bojom POLAKRIL. Sve detalje primjene možete naći u tehničkim uputama proizvoda dostupnim na našoj web stranici.

N K / 1.4.2020. 17:37:34

Poštovani, molim za uputu o posteljici (debljina i granulacija) za bet cijevi KBS DN1200 mm, kad je suho i kad je u blizini mora (plima). Hvala. Lijepi pozdrav,

ODGOVOR

Vaše pitanje je više za projektante i statičare koji rade na kanalizacijama jer mi kao proizvođač nikada ne znamo sve detalje projekta niti smo ovlašteni davati takve podatke. Naša dužnost je da proizvod proizvedemo po točno definiranim normama i da poštujemo tražene zahtjeve i kvalitetu. Ono što sam uspio saznati i što bi Vam svakako trebalo biti od pomoći je priloženi troškovnik s aglomeracije AAAA u kojem imate troškovničke stavke s detaljnim opisima za posteljice u suhom i morskom okruženju. Troškovnik je potpisan od strane Hrvatskih voda. Razgovarao sam s jednim dugogodišnjem projektantom s kojim surađujemo i koji ima puno iskustva sa svim materijalima za kanalizaciju te smo se složili da ukoliko cijevi moraju biti u blizini mora ili bilo kakvog toka sa vodom da je svakako najbolje rješenje posteljicu napraviti od betonske podloge kao i obetonirati cijev do određene visine.

D V / 1.4.2020. 15:05:24

Poštovani, Čime je najbolje zapunit rupe/fuge između cigli-vanjski zid. Gledao sam VC 40, ali mi nije jasni opis : nanositi ručno ili strojno na zid od opeke obrađen predšpricom(rijetka konzistencija). Znači da mogu i vc40 koristiti kao predšpric ili moram baš koristiti špric ? Ili predlažete neki drugi proizvod iz vaše ponude za tu obradu? Hvala!

ODGOVOR

Ukoliko se radi o zidu od opeke koji će se dodatno obrađivati žbukanjem, sljubnice između opeka potrebno je zapuniti MORTOM ZA ZIDANJE M5. Ako se pak radi o zidu u kojem opeka ostaje vidljiva sljubnice je potrebno zapuniti MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE. Vapneno-cementna žbuka VC 40 namijenjena je za žbukanje unutarnjih zidova .

H K / 31.3.2020. 16:13:09

Postovani Zelio bi izravnati pod u garazi koji je propau u jednom dijelu oko 6cm. Naime garaza se nece vise koristiti za vozilo nego kao veseraj. hvala

ODGOVOR

Za izravnavanje poda u debljini od 6cm preporučamo izradu nove glazure i to tako da je debljina nove glazure na najtanjem dijelu min.2cm, što bi onda značilo da tamo gdje je potrebno izravnati 6cm, debljina glazure će biti 8 cm. Za izvedbu glazure preporučamo CEMENTNI ESTRIH 20.

D / 30.3.2020. 21:00:53

Koja mi je najbolja solucija da postavim vase oplocnjake trenutno je zemlja u dijelu dvorista gdje bi ga postavio jedni kazu betonsku plocu a drugi mi kazu kamen hvala unaprijed

ODGOVOR

Preporučamo opločnike postavljati na procjedni sloj (na sloj tucanika) pri čemu je najvažnije da podloga bude kvalitetno izvedena. Priprema podloge za postavljenje opločnika: 1.Ukloniti sloj humusa 30-50 cm, odnosno do dubine smrzavanja i to 30-tak cm šire od planirane površine opločenja. Predvidjeti nagib donje podloge od min.1-2% za odvodnju, te postaviti geotekstil prije nasipavanja kamenog agregata. 2. Nasipati donji nosivi sloj kamenog agregata 31,5-60 mm (drenaža) u debljini 10-20cm i nabiti valjkom ili vibropločom. Ukoliko će površina opločenja biti izložena težim opterećenjima sloj treba biti 20-40 cm debljine. 3. Nasipati gornji nosivi sloj kamenog agregata 0-31,5 mm, u debljini 10-20 cm. Predvidjeti nagib min.1-2%. 4. Nasipati sloj kamenog agregata granulacije 2-4 mm ili 4-8 mm, u debljini 3-5 cm i izravnati letvom. 5. Postavljeni opločnik utvrditi gumenim ili drvenim čekićem 6. Kompletno postavljenu površinu opločnika zasipati (fugirati) kvarcnim pijeskom pijeskom granulacije 0-1mm. Pijesak mora ući u reške, a višak počistiti metlom. Ovaj postupak ponoviti nekoliko puta, jer pijesak mora skroz popuniti predviđene reške (fuge). 7. Površinu opločnika po potrebi izvaljati ili nabiti vibro-nabijačima koji na radnoj ploči imaju gumenu oblogu.

A K / 29.3.2020. 11:45:46

Poštovani, što bi preporučili za krpanje šlica (šlic za instalacije) u vanjskom zidu? Šlic je napravljen paralelno s podom uzduž 3/4 vanjskog zida širine cca12cm i dubine cca 8 cm.

ODGOVOR

Betonske zidove preporučamo krpati REPARATURNIM MORTOM R4 250- Za zidove od opeke možete primijeniti toplinsku žbuku TERATERMO 100 STANDARD.

R R / 29.3.2020. 8:12:05

Postovani , da li je moguca ugradnja teraplasta preko postojeceg ,veoma lose uradjenog,teraplasta.Da li je potrebno impregnirati ili nanijeti neko sredstvo prije ugradnje novog...puno pozdrava

ODGOVOR

Na loše izvedenoj podlozi teško je izvesti novi sloj zadovoljavajuće teksture. Ovisno o vrsti podloge preporučamo ili uklanjanje postojećeg sloja (najlakše izvesti zagrijavanjem i mehaničkim uklanjanjem). ili impregnacija podloge KONTAKT GRUNDOM, te zaglađivanje SAMOTERM GLETOM. Na tako pripremljenu podlogu nanijeti MINERALKVARC GRUND OBOJENI br. 65 te na potpuno osušeni grund nanijeti novi sloj TERAPLASTA.