Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Z K / 4.10.2015. 14:07:08

Poštovani, molim Vas odgovor za koliko vremena će se osušiti estrih izveden ESTRIHOM RAPID, odnosno za koje će vfrijeme deljlina estriha 5 cm biti vlažnosti manje od 2% za postavljanej klasičnog parketa. Hvala.

ODGOVOR

Sušenje cementne glazure ovisi o prostoru u koji je ugrađen i vremenskim uvjetima koji pogoduju sušenje.
Nakon cca 2-5 dana može se ugrađivati podna obloga, ali je prije ugradnje potrebno izmjeriti zaostalu vlagu.

I M / 28.9.2015. 14:31:06

Poštovani,
imamo prizemni objekt koji je s dvije strane ukopan u zemlju. Radi se o betonskim zidovima koji nisu izolirani s vanjske strane jer ne postoji mogućnost kopanja. Zanima me kako bi se ta dva zida hidroizolirala s unutarnje strane jer za vrijeme jakih kiša dolazi do prodora vlage na spojevima betona. Hvala na pomoći!

ODGOVOR

Beton premažite hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm.
Na spoju poda i zida ugradite traku za brtvljenje u prvom sloju hidroizolacijskog premaza.

V S / 28.9.2015. 11:47:06

Poštovani, posjedujem garažu cca 50 m kvadratnih. Postoji samo ravni betonski/ispod gredice s ulošcima krov koji je prekriven ljepljivom ljepenkom koja je stara 20 godina i sva je porozna te mi voda curi u garažu na par mjesta. Iduće godine planiram napraviti krovište.
Što bih mogao sada učiniti da mi voda ne curi u garažu. Da li preći sa brenerom po cijelom krovištu i staviti na nekim oštećenim mjestima novu ljepenku, da li premazati s nećime ili što, a da nije skupo.
Drugo pitanje, ako ne stavljam krov što trebam sada učiniti, da li skunuti staru ljepenku i kako napraviti izolaciju. Srdačan pozdrav

ODGOVOR

S proizvodima od katrana se ne bavimo te vam ne možemo odgovoriti na to vaš pitanje.
Predlažemo vam da se kompletno skine postojeća ljepenka , izvede glazura u padu i premaže hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK , u dva sloja.

P / 24.9.2015. 11:50:54

Poštovani,

Trebam raditi fasadu kao sustav TERMOVOL na objektu uz samo more. Zidovi su betonski i bili su izloženi posolici cca jednu godinu. Trebalo bi sanirati zidove prije postavljanja TERMOVOL sustava. Kakav je postupak za upotrebu ANTISOL sredstva te postupak nakon nanošenja istog. Napominjem da se radi o 600 m2 fasade.

ODGOVOR

Zidove treba oprati vodom pod pritiskom i očetkati žičanim četkama. Suhu površinu premazati ANTISOL-om.
ANTISOL prije upotrebe treba dobro promiješati u originalnoj ambalaži. Proizvod je gotov za primjenu.
PRIMJENA: Nanositi četkom ili valjkom u dva nanosa do zasićenja. Nakon sušenja ANTISOL-a slijedi ljepljenje sustava po uputama .

Ž M / 23.9.2015. 11:57:10

pozzz!!! molim vas da mi date savjet u vezi bojanja vanjskog djela kuče.Kuča je obrađena grubom pa završnom finom žbukom a pošto mi je stavljanje prave fasade s izolacijom mnogo puno,pa me interesira koju boju mi preporučate za bojanje te fine žbuke ,da je kolko tolko trajnije usto i što je visoko podkrovlje naknadno rađeno pa je razlika u nijansi.Koju vrste boje da prekrižim odmah u startu,a s kojim bojama mogu očekivat dobar rezultat,hvala!!!

ODGOVOR

Površinu obojite akrilatnom fasadnom bojom TERATON V u boji po izboru iz naše ton karte.

D D / 21.9.2015. 23:26:23

Poštovani, imamo staru slavonsku kuću čiji su temelji u ravnini dvorišta. Kako riješiti problem vlažnih podova?Naime sa sjeverne strane nema oluk na krovu da li je to glavni krivac vlage? U zidovima ima malo vlage i to samo sa sjeverne strane ali betoni su baš mokri. Što nam preporučujete?

ODGOVOR

Nakon rješavanja oborinske odvodnje i utvrđivanja namjene te što planirate s postojećim podovima, sanaciju izvesti ugradnjom ab ploče na podu ako nije izvedena na to toplinsku izolacije pločama XPS u minimalnoj debljini 3-4 cm i na to ugradite cementnu glazuru u debljini 4-5 cm. S vanjske strane zidova napraviti otkop i temelj premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja, i na to ugraditi ili toplinsku izolaciju ili čepastu ljepenku te zatrpati zemljom.

A B / 21.9.2015. 14:37:07

Poštovani,
zahtijev investitora je postava betonskih tlakavaca na terasu na kojoj ce biti parkirana vozila. Jeli bolje polaganje tlakavaca na ljepilo ili rizlu s obzirom da se radi o ab ploči kao podlozi (pucanje tlakavaca zbog opterećenja...i sl...)?
hvala i lp,
andrea

ODGOVOR

Ako je ab ploča napravljen u padu i ima dovoljnu tlačnu nosivost, izvedenu hidroizolaciju, opločnike možete polagati i na debeloslojno fleksibilno ljepilo i na separirani granulat 2-4 mm.
Nema razlike što se tiče opterećenja, bitna je podloga jer o podlozi ovisi hoće li doći do loma ili ne.

P B / 20.9.2015. 11:48:06

Postovana Gospodo!!!
Imam u planu poplocati vanjsku terasu,interesuje me koje ploce betonske odgovaraju vani, stim da nisu klizave u Zimskom periodu!!
Vasa preporuka!!
Hvala unaprijed!!

ODGOVOR

Betonske ploče su dimenzije 40x40x3,8 cm i mogu se upotrijebiti za ppločenje terase.
Mogu se koristiti sve ploče u svakoj obradi koje proizvodimo– prane, pjeskarene, brušene ili antik.
Preporučamo ako je prostor otvoren odabrati prane, pjeskarene ili antik ploče.

S J / 19.9.2015. 12:38:39

Postovani,

mozete li mi reci moze li se Teraneks upotrijebiti za niveliranje poda u kupaonici? Na Teranex bi se lijepile plocice.

ODGOVOR

Ako je na podu cementna glazura, a prije polaganja keramike potrebno je izravnavanje, može se upotrijebiti TERANEKS.

E / 18.9.2015. 14:07:55

Poštovani,
u prostoru nekadašnje cisterne uredili bi sobu, prostor je suh i čist pa me zanima kojim proizvodima bi mogli izolirati taj prostor da ne dođe do vlage, plijesni, eventualno prodora vode. Radovi se moraju izvesti unutar prostorije.
Unaprijed hvala

ODGOVOR

Pošto je prostor bio cisterna stijenke zidova i poda premažite hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm. Nakon sušenja hidroizolacije prostor ožbukajte ili vapneno cementnom žbukom VC 40 ili sanacijskom žbukom SANISIL H u debljini 2 cm.