Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

r l / 8.9.2015. 9:35:03

koliko mi treba vreća od 25 kg mokrog estrihta za 50 kvadrata debljine 5 cm.

ODGOVOR

Potrebno vam je 5500 kg CEMENTNOG ESTRIHA 20 - tj.220 vreća.

V M / 7.9.2015. 12:38:12

Saniram stari vlažni zid koji je djelomično pod zemljom. Skinuo sam staru žbuku do zdrave (cca 1m u visinu da budem sigurno iznad zemlje) te onda na površinu aplicirao Samoborka-HIDROPROTECT u tri sloja. Tretirana površina sada djeluje vrlo čvrsto ali zid više nije ravan.
Namjeravam zid poravnati nekom adekvatnom žbukom. Neravnine su u prosjeku 1-3 mm. Mogu li primjeniti žbuku Top-White ili mi savjetujete nešto drugo?

ODGOVOR

TOP WHITE nije namijenjena za direktnu ugradnju na hidroizolaciju, već zid ožbukajte vapneno cementnom žbukom (VC 40) u debljini cca 1 cm ili sanacijskom žbukom SANISIL H.

I H / 5.9.2015. 12:51:43

Lijepi pozdrav.
Imam vikendicu koja je izlozena buri i izuzetno jakoj kisi. Zidovi i krov prokisnjavaju pa je nuzna obnova cijele kuce.Mozete li mi reci koji bi bio najbolji nacin zastite od vode?

ODGOVOR

Nakon sanacije krova, zidove zaštitite s vanjske strane ugradnjom toplinskog sustava s pločama stiropora ili kamene vune u debljini minimalno 6 ili 8 cm.

M K / 3.9.2015. 16:27:12

Poštovani,
namjeravam urediti sobu (gletovanje, boja) u neboderu gradnja 70-ih prošlog stoljeća. Plafon i dva zida su betonski, jedan od siporeksa te jedan zid zauzima ugradbeni ormar bojan uljenom bojom (orginal 70-e). Zidovi su zakrpani i gletovani (pretpostavljam po izgledu zida, za stavljanje zidnih tapeta) ali u odličnom stanju i jako glatki (nikad bojani). Problem je u valovitosti zida, jer na najširem (betonskom) zidu imam odstupanja i od 6mm.

I sad konačno pitanja i nadam se Vaši savjeti za rješenje istih:
- s čim, kako ispeglati zid (žbuka, glet, rabic,...)
- krpanje rupa od tipli, čavlića,... na betonskom i zidu od siporexa
- kako kvalitetno obraditi spojeve plafon (beton) - siporex, plafon - ormar, ormar - siporex

Unaprijed hvala
Mario

ODGOVOR

Zidove možete pregletati BETONFIKS-om u potrebnoj debljini, površinu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije gletanja.
Nakon gletanja, bojanje obaviti unutarnjom bojom.

M K / 2.9.2015. 11:51:17

poštovani,

zanima me kakvo bi najbolje rješenje bilo sa vašim proizvodima za sanaciju stare kuće u kojoj prodire vlaga jer nema izolacije između temelja i zidova

unaprijed hvala na odgovoru

Lp

ODGOVOR

Ako se radi o objektu zasićenom kapilarnom vlagom žbuka koja se može upotrijebiti je sanacijska žbuka SANISIL H.
Podloga prije žbuke SANISIL ŠPRIC. Po potrebi prije žbukanja na zidove do visine cca 40 cm može se premazati hidroizolacijskim premazom HIDRO PROTEKT.

i p / 31.8.2015. 20:26:20

poštovani,

na kuću smo ugradili dva PVC prozora na mjesto starih drvenih. sada je potrebno popuniti praznine između novih prozora i fasade. da li je to moguće izvesti žbukom VC50, reparaturnim mortom G ili biste preporučili neki drugi Vaš proizvod.

Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Krpanje između prozora i fasadne površine treba izvesti žbukom VC 50 ako su oštećenja do 2 cm, a ako su oštećenja veća od 2 cm upotrijebite žbuku VC 60 ili toplinsku žbuku.

N B / 30.8.2015. 17:14:21

Poštovanje.
Molim Vas za savijet kako ukloniti mrlje od ljepila (teraplast) sa lakiranih drvenih gazišta.Naime kod izvođenja radova došlo je do padanja manjih količina teraplasta koji je odmah uklonjen brisanjem ali je ostalo ljepil i sad se vide matirane mrlje. Hvala

ODGOVOR

Sredstvo za uklanjanje mrlja nemamo, a ako prilikom izvedbe radova podloga nije bila zaštićena mrlje ćete sada teško očistiti.
Možete pokušati sredstvom za čišćenje drvenih obloga npr. Pronto ili sl.

T P / 27.8.2015. 15:39:39

Poštovanje,
Pojavile su se pukotine na podlozi tj glazuri balkona na kući, po svemu sudeći zimi se tu može zadržati voda koja utjecajem niskih temperatura dalje razara i proširuje pukotine. Da li postoji neki premaz kojim bi mogao barem kratkoročno ili srednjeročno zaštititi balkon od utjecaja daljnjeg prodiranja vode?

ODGOVOR

Balkon premažite hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOESLATIK u debljini 3-4 mm.
Hidroizolacijski premaz nanijeti u dva sloja. Podlogu prije ugradnje hidroizolacije navlažiti vodom.

m m / 25.8.2015. 10:51:59

Poštovani,
Planiram renoviranje kupaone. Zid na koji bi trebala doći tuš kada nije pod pravim kutem. (cca 3 cm odstupanje od kraja do raja zida). S čime izravnati taj zid (dovest ga pod pravi kut)? Koliko nakon toga traje sušenje prije daljne obrade: postavljanje keramike? Koji međupremaz prije ljepljenja keramike? Hvala

ODGOVOR

Za izravnavanje zida u debljini do 3 cm preporučamo žbuku VC 50.
Iz vašeg upita nije razumljivo postojeće stane podloge. Ukoliko su površine obložene keramikom istu je potrebno ukloniti, podlogu očistiti od ostataka slabodržećih dijelova ljepila, po potrebo ohrapaviti, te temeljito otprašiti. Prije nanošenja žbuke (minimalna debljina sloja 8-10 mm)podlogu dobro navlažiti vodom.
Obzirom na debljine slojeva potrebno je pričekati minimalno 10-14 dana prije nastavka radova.

V D / 25.8.2015. 7:37:14

Poštovani,imam staru kuću u Istri koja je s jedne strane ukopana duboko u zemlju,s te strane mi jako vlaži, da li postoji mogućnost hidroizolacije s nutarnje strane pomoću dodatnog zida ili na neki drugi način,molim Vas da mi date savjet kako pofugirati Vanjske zidove te iste kuće,odnosno s kojom smjesom.Unaprijed hvala

ODGOVOR

Vanjske zidove od kamena preporučamo fugirati MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE. Iz vašeg upita nije vidljivo da li su zidovi s unutarnje strane ožbukani ili te, o na koji se način manifestira vlaga. Kod ovakovih zidova kao najtrajnije rješenje preporučamo primjenu sanacijske visokoparopropusne žbuke SANISIL H. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi na našoj web stranici. Bilo bi poželjno da nam dostavite koju fotografiju postojećeg stanja ili ostavite kontakt kako bismo mogli doći do ostalih potrebnih informacija.