Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B K / 12.8.2015. 14:48:45

Kuća na moru; fasada nije rađena sa stiroporom. Sep se ''skida'' na više mjesta, osobito mjestima izloženim udaru vjetra (kiše); čini mi se da nema mrežica oko prozora!! Kako ovo trajno, kvalitetno rješiti.
Na kući još nisu postavljeni oluci i klupčice na svim prozorima; bi li ove trebalo prvo postaviti pa onda popravljati fasadu? Zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Kada se planiraju izvoditi fasaderski radovi potrebno je prije toga sve predradnje završiti kao što je završen krov s postavljenim žljebovima i odvodnim cijevima ,ugrađeni prozorski i vratni okviri,obavezno ugrađene kuplčice. Bez obzira da li je ili ne ugrađena mrežica ljuštenje SEP nema veza s opisanim problemom. Najvjerojatnije se radi o pogrešci prilikom izvođenja radova, uvjeti u kojima su radovi izvedeni, impregnacija površine, zacurijevanje vode i sl. SEP gdje je oštećene potrebno ga je skinuti do podloge provjeriti podlogu da li je dobro izvedena , po potrebi površinu pregletati i ugraditi novi sloj SEP-a uz prethodnu impregnaciju.

S U / 12.8.2015. 9:25:00

Poštovani,

kakvom bojam pofarbati vanjsku fasada napravljenu sa Hirofom ?
Fasada je stara 30 godina i dobro se drži, :-)

ODGOVOR

Hirofu prije bojanja oprati vodom pod pritiskom i osušiti nekoliko dana, prilikom pranja pritisak prilagoditi da se ne ošteti površina hirofe . Čistu hirofu premazati mineralnom bojom MINERALKOLOR u dva sloja četkom. Impregnacija nije potrebna.

D M / 11.8.2015. 19:43:22

Poštovani. Imam problem sa vodom u podrumu. Voda se pojavila prije 2 godine kada je ispred kuće postavljana kanalizacija. Sada kod svake veće kiše podrum je poplavljen. U početku je voda bila crvena kao što su i cijevi za kanalizaciju a koja još nije u funkciji. Podrum se nalazi ispod trećine kuće 10 metara od cijevi, a obložen je prije 10-tak godina betonom. Šta učiniti ?

ODGOVOR

Prema opisanom postava kanalizacije nije dobro izvedena te je najbolje napraviti otkop oko dijela objekta gdje je postavljena kanalizacija i provjeriti kako su izvedeni spojevi i zašto voda prodire u prostor. Najbolje bi bilo s vanjske strane na zidovima izvesti hidroiziolaciju hidroizolacijkim premazom HIDROPRTEKT DUOELASTIK i po potrebi na hidrozioalciju ugraditi toplinsku izolaciju pločama XPS i čepaste folije te obavezno ugraditi drenažne cijevi za odvod oborinske i podzemne vode.

M K / 11.8.2015. 13:56:50

Postovani,

u suterenu stare kamene kuce (pod je cca. 70 cm ispod razine ulice) je prije godinu i pol stavljena betonska ploca. Na zemljani sloj koji je unatoc susenju bio dosta vlazan stavljena je ljepenka na koju je izlivena betonska ploca. Zbog problema s visinom prostorije i nemogucnosti dubljeg kopanja nije bilo moguce izvesti tampon sloj. Na betonsku plocu je izliven tanki sloj samonivelirajuce mase.

Posto majstori nisu dobro izveli vertikalni spoj ljepenke sa kamenim zidom dolazi do vlazenja na spoju ploca - kameni zid. Zbog vlage samonivelirajuca masa nabubri sto dovodi do stvaranja povisenja uz sam rub zida. Zanima me kako najefikasnije sanirati ovaj problem? Mislio sam otkopati uski duboki kanalic uz rub zida kako bi razdvojio plocu od zida te kanalic zatim popuniti na nacin da ploca ne dolazi u doticaj s vlagom iz zida. Prilazem i par slika na linku [1].

Hvala i lijep pozdrav,

Marko

[1] https://www.dropbox.com/sh/h2izzm0nknnxgwo/AACYWrP3b172oKGWmDiZn6X8a?dl=0

ODGOVOR

Preporučamo otvaranje spoja zid –betonska ploča u punoj visini u širini koja će omogućiti izvedbu „holkera“ flekisibnom polimer-cementnom hidroizolacijom HIDROPROTEKT DUOELASTIK uz korištenje TRAKE ZA BRTVLJENJE.
Alternatino, ukoliko želite izbjeći potrebno „razbijanje“ i krpanje ploče, na spoju zida i ploče izvesti „šlic“ u punoj debljini ploče i zapuniti HIDROPROTEKTOM. U tom slučaju nije u potpunosti spriječeno kapilarno širenje vlage u betonsku ploču.

J T / 9.8.2015. 17:58:30

Kako zalepiti teraco na staklo?Hvala.

ODGOVOR

Teraco nije moguće izvesti na staklenoj podlozi.

P . / 5.8.2015. 10:09:54

Poštovani, moli Vas za savjet. Oblažem podrumski zid sa crijepom kojeg režem u obliku cigle i ljepim. Čime bi ga premazao kad ga očistim da dobije lijepi sjajni izgled?
Lp

ODGOVOR

FIKASNIR je sredstvo namijenjeno za restauraciju, učvršćivanje i konzerviranje građevinskih materijala: prirodni kamen, žbuke, opeka, crijep.
FIKSANIR penetrira duboko u podlogu, tvori mineralno vezivo koje je kompatibilno sa građevinskim materijalom, daje mu dugotrajnu otpornost na atmosferilije i zaprljanje, štiti od abrazije, korozije i morske soli.
FIKSANIR ne mijenja boju i nema sjaj.
Ukoliko želite mat sjaj, možete koristiti proizvod BETOSIL .

D N / 3.8.2015. 16:32:05

Postovani,
Na terasu smo stavili antracit plocice, kako imamo automatsko navodnjavanje trave, voda koja se prilikom prskanja zadrzi na plcicama u kombinaciji sa suncem ostavlja bijele fleke koje se ne mogu maknuti ni kada ih ocistimo sa vodom pod pritiskom niti kada ih rucno ocistimo sredstvom za ciscenje. Da li postoji nekakvo sredstvo da se plocice premazu pa da fleke ne ostanu ili neko sredstvo za ciscenje koje bi to uspjesno ocistilo.
Unaprijed hvala na odgovoru i srdacan pozdrav!

ODGOVOR

Ako se radi o našim betonskim pločama BRAČ možete upotrijebiti 3% solnu otopinu.
Betonske ploče dobro natopiti vodom premazati solnom otopinom, ostaviti da djeluje 5-10 minuta i dobor oprati vodom pod pritiskom. Tako tretirane betonske ploče nakon sušenja premazati sredstvom za hidrofobiranje betona BETOSIL.
Namjena je impregnacija i hidrofobiranje svih vrsta betona, betonskih ploča i opločnika, opeke, porobetona, vlaknocementnih ploča, te mineralnih žbuka i boja.
Smanjuje transport vodotopivih soli iz betonske podloge na površinu, smanjuje mogućnost zaprljanja, olakšava održavanje i produljuje trajnost.

Ako se pak radi o keramičkim pločicama, upit trebate uputiti proizvođaču keramike.

M L / 2.8.2015. 12:38:43

Jednu prostoriju bih okrečio sa gotovim živim vapnom,al su zidovi u toj prostoriji bili krečeni sa jupolom,te me zanima dali se živo vapno može primiti na sadašnju boju,ili moram strugati boju,ako da kako ?

ODGOVOR

Obratite se tvrtki JUB jer vam oni mogu najbolje odgovoriti na ovaj upit vezan uz njihov proizvod.

a š / 31.7.2015. 18:47:06

Tavanski stan napravljen je od iver ploča,a spojevi obrađeni sa mrežicom i gletanjem.No međutim s godinama je to počelo pucati. Krečem u adaptaciju pa me zanima na koji način da to saniram i sa kojim proizvodima ? Unaprjed hvala

ODGOVOR

U svom proizvodnom i prodajnom programu ne koristimo ploče od iverice te je možda najbolje da sanaciju izvedete ugradnjom gips kartonskih ploča na ivericu.
Ploče ugradite ili dodatnom ugradnjom toplinske izolacije ili direktno ljepite na ploče od iverice.
Za ugradnju gips kartonskih ploča na ivericu predlažemo kontaktirati KNAUF.

G P / 30.7.2015. 12:02:18

U postupku sam adaptacije podrumskog stana u kome se živi već 30 godina. U dnevnoj sobi sam kao podnu izolaciju stavio mješavinu: 10 lopata pijeska granulacije 0-4 mm, 10 lopata suhe bukove piljevine, dvije lopate cementa i dvije lopate kreća. Tu recepturu sam dobio od jednog građevinskog tehničara koji se bavi izradom i adaptacijom stambenih građevina. To je dosta jeftina opcija. Nakon 8 dana ta se je glazura stvrdnila ali je ostala dosta mekana. Sada bi tu površinu izgletovao u debljini od 2-3mm, a za podlogu stavio fasadnu mrežicu. Molim vas das mi date naputak šta upotrijebiti od vaših proizvoda i koliko debeli sloj mogu navući povrh ovog mog uratka sa piljevinom.
Pretpostavljam da bi bio idealan jedan od ESTRIHA iz vaše proizvodnje. Napominjem da je prostorija 3,5m x 3,5 m. Hvala!!

ODGOVOR

Izvedena izolacija ima malu tlačnu čvrstoću, stoga niti s jednim materijalom iz našeg programa ne možete na postojeću površinu ugraditi niti cementu glazuru niti samonivelirajuću masu jer oni imaju puno veće čvrstoće u odnosu na izvedeno. Cementna glazura izvodi se u minimalnoj debljini 3 cm.